Hormoner under graviditet

Yogalærer Sally fortæller om sin personlige yogarejse

Jeg har fået lov til at interviewe yogalærer Sally Bøye. Sally er 39 år, født og opvokset i Randers, kun afbrudt af flere længere varende rejser rundt om i verden og 1 år i Kbh. Hun bor nu i Randers sammen med kæresten Ulrik og hans datter Cornelia. Sally har sit eget yoga studio i Randers, som hedder TitaliYoga. I interviewet fortæller Sally lidt om, at karriereskift aldrig er for sent, om at starte sit eget yogasted, om at sige sit job op, pakke sin bagpack og rejse alene til Indien, om mødet med buddhismen, om at meditere og være i silence i 10 dage og hvordan det ændrede hendes liv fuldstændigt.

Mød smukke og inspirerende Sally <3

sally1 sally2 sally3

Beskriv kort nogle af dine interesser?

Udover yoga, som er en stor del af mit liv, så interessere jeg mig rigtig meget for buddhismen. Jeg studerede buddhisme og meditation ved munkene i Nepal i 7 uger for et år siden og siden dengang har jeg oplevet en større forståelse for livets mening, min egen livs cyklus og at jeg ikke er afhængig af andre for at føle mig lykkelig. Jeg elsker bøger og jeg elsker at læse når jeg altså kan finder tid til det. At rejse er at leve. Jeg elsker at rejse og opleve nye kulturer, smage ny spændende mad, dufte anderledes dufte og mærke livet. Meget gerne i det fjerne Østen, men jeg bruger også meget tid på at finde eventyrerne herhjemme, mærker man godt efter og kigger op på himlen, så behøver man ikke at rejse om på den anden side for at opleve. Jeg elsker at leve og opleve nuet – at tilte mit hoved tilbage, lukke øjnene, smile og slå armene ud.

Beskriv dig selv med tre ord?

Jeg spurgte min skønne kæreste der sagde: dyb, rolig, kærlig. Jeg vil sige: taknemlig, rolig, uafhængig.

Hvem beundrer du mest?

Hmm ja se, der er flere. Men jeg beundre helt klart stadigvæk min afdøde mor. Hun lærte mig at rejse og leve. Jeg boede alene med hende fra jeg var 8år gammel og vi havde ingen bil, det fravalgte hun for vi kunne rejse på sommerferie hvert år. Hun var en skønt, varm og kærlig kvinde, hun støttede mig i alt og lavede selv en livændring fra at have været i bankverden i mange år, til som 45 årige at begynde at læse pædagog. Det er aldrig for sent. Jeg har lært så meget om livet fra hende, både på godt og mindre godt og ligeså meget som da hun var levende, men også nu her efter hendes død. Hun ledte efter kærligheden, hvilket var hårdt at opleve og jeg gjorde selv det sammen indtil jeg gav slip på jagten og følte kærligheden indeni. Vi var meget tætte og jeg er sikker på hun følger mig livet igennem. Men jeg beundre også mennesker som Dalai Lama og Aung San Suu Kyi for deres fredlige kampe.

Hvilket sted/by er din yndlingsferie ? destination/storby?

Uh, Det er altså et svært spørgsmål, for jeg har rejst rigtig meget på flere forskellige måder og oplevet så mange forskellige forunderlige vidunderlige steder. Men et sted som har været livsændrende for mig og som jeg ved jeg vender tilbage til igen en dag, er Lhasa i Tibet. Her opleve jeg det tibetanske folk i deres hverdag, opleve buddhismen tæt på og så alle de kendte munkeklostre hvor bl.a Dalia Lama boede inde han flygtede. Men også hvordan Tibetanerne er undertrykte af det kinesiske styrer, hvordan nogle af klostrene er ødelagte og overvåget. Det gjorde virkelig dybt indtryk på mig. Hvis det skal være en strand ferie, så Seychellerne ? der har jeg lige været og hvilket paradis til bare at nyde solen på de smukkeste hvide strande og dykke i det turkis klarer blå vand med skildpadder, farverige fisk og rokker.

sally6

Beskriv hvordan en gennemsnitlig dag ser ud for dig?

Jeg vågner altid når min kæreste kommer og kysser mig farvel ved 7-8 tiden. Jeg står op lige efter, tager hygge tøj på, går i køkkenet og laver min morgen te med ingefær, citron og honning. 30-40 min herefter spiser jeg morgenmad og får min morgen kaffe. Jeg drikke kun en kop kaffe om dagen og det er den, og den er fantastisk. Så spiser jeg morgenmad, ordner mails og min side på FB med yoga eller læser lidt. Tit har jeg yoga om formiddagen jeg forbereder mig til. Så underviser jeg i mit lille hyggelige studie, kommer hjem og spiser gerne en sund mættende frokost. Læser lidt igen og forbereder mig til at underviser yoga om eftermiddagen/aftenen eller også har jeg en vagt på et Hospice hvor jeg er frivillig. Lige nu er jeg næste afsted hver aften og er først hjemme ved 21-22 tiden. Her har jeg så fået denne en ny tanke, at når jeg kommer hjem skal jeg til at huske at ligge mig på min yoga måtte i savasana, bare i 15 min. Jeg giver så meget af mig selv under min undervisning, møder mange mennesker og kan mærke at jeg skal huske at samle mig selv inde i mit hjerterum inden jeg skal sove, da jeg faktisk har lidt svært ved at falde i søvn. Men herefter så får en late snack, snakker med min kæreste, ser lidt tv måske. Går på badeværelset og bruger god tid på at rense mit ansigt, har sådan en bestemt rutine jeg gør inden jeg er klar til drømmeland.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på?

Jeg vil gerne bruge meget mere tid på at læse og fordybe mig mere i yogafilosofien og i buddhismen, jeg kan mærke jeg ikke får dykket langt nok ned i det som jeg gerne vil. Men der har været så meget det her år, jeg er kommet hjem fra min rejse, flyttet ind hos Ulrik, blevet bonusmor, startet yoga op og ja….det har været ret overvældende og vildt! Men nu er der kommet mere ro på, jeg har fundet min base her, nu er der tid til fordybelsen.

Hvornår og hvor startede din yogarejse?

Min yogarejse startede i 2012. Jeg var 35 år, kørt træt i mit job og følte at jeg havde mistet mig selv i den stressende mode-verden. Jeg var ikke glad, higede efter kærligheden, følte mig usikker og meget alene…der måtte være mere i livet end bare det jeg oplevede eller retter sagt som jeg formede det. Jeg sagde mit job op, solgte stort set alt hvad jeg ejede eller gav det væk, pakkede min rygsænk og rejste til Indien. Her rejste rundt i en mdr. tid inden jeg tog min 200YTT på Ashiyana Yoga i Goa. Et helt eventyrligt smukt sted. Her boede jeg i 6 uger. Jeg var helt ny til yoga og tog kun uddannelsen for min egen indre rejses skyld, noget trak i mig som om min underbevidste eller sjæl tog over og jeg gjorde det jeg havde brug for at gøre… hmmm eller nej….jeg gav faktisk slip på det hele. Gav slip igennem yogaens dans med kroppen, sjælen og sindet.

Hvilken betydning har yoga for dig i din hverdag?

Yoga for mig er en livstil. Yoga er min hverdag. Både på min yogamåtte men også i alt hvad jeg gør. Igennem yogaen har jeg givet slip på mange ting og åbent op for et nyt univers. Jeg bruger mit åndedræt, jeg har stor fokus på de vejrtrækninger jeg bliver givet af universet. Yoga, er for mig meditation i bevægelse. Selvfølgelig er jeg ikke hellig og bare er sådan her hele tiden, men jeg tænker meget over hvad der sker indeni mig, hvor min tanker svæver hen, er det gode eller dårlige tanker. Jeg prøver at se alt fra flere vinkler og ikke kun se livet og universet ud fra min virkelighed.

Hvilken yogastilart foretrækker du?

Jeg er foretrækker helt klart Vinyasa. Jeg elsker flowet og overgangene mellem de forskellige asanas. Jeg føler jeg skaber en dans mellem min krop og mine tanker ? det bliver en slags meditation i bevægelse. Vinyasa flowet giver mig mulighed for at udforske, mit åndedræt, min balancen, min indre feminine energi samt min styrke. Sommetider lader jeg bare min krop bevæge sig, uden forberedelse, uden tanker og følelser – mit åndedrætte følger mine bevægelser og jeg mærke den vildeste rolige livs pranaen helt ind i mit hjerterum…og jeg kan tage mig selv i at smile… Også min nye passion ? GravidYoga!! En uddannelse der virkelig fik åbnet op for noget indeni mig. Jeg er helt overvældet over hvor meget vi faktisk kan gøre, hjælpe med og oplyse de gravide med – også er det skønt at undervise så dejlige kvinder der har en ømhed og følsomhed over sig og som ønsker det bedste for deres baby.

Har din yogapraksis ændret sig siden du startede med at praktisere yoga? -på hvilken måde?

Min yogapraksis har ændret sig meget. Efter jeg er begyndt at undervise i Yoga har jeg “glemt” lidt min egen yoga rejse. Det er noget der lige er gået op for mig og som jeg skal lave om på. Jeg får ikke udviklet mig selv, da jeg har så meget fokus på undervisningen, ikke at den ikke giver mig ubeskriveligt meget tilbage ? for elsker det, men der mangler noget og det er min egen fordybelse ind i mig selv.

Du har fornyelig startet dit eget yogasted op i Randers. Hvad fik dig til at starte dit eget?

Egentligt ville jeg ikke undervise, men en jeg kender der ejer et fitness studie, blev ved med at spørge om jeg ikke nok ville. Jeg følte mig faktisk ikke god nok og var mega nervøs. Men det gik heldigvis rigtig fint og jeg elskede det! Senere fik jeg job i AOF som yogalærer og tænkte det her giver mig en masse erfaring, rammerne er bare ikke rigtige for mig. Jeg følte ikke jeg kunne skabe den rette stemning og atmosfære da det bare er nogle trænings lokaler der bliver brugt til meget andet. Lyset er meget koldt, det larmer meget fra de andre lokaler og de er bare ikke særlig hyggelige. Mange af min veninder spurgte også, hvornår laver du hold vi kan gå på….også gik der ikke så lang tid til handling. Jeg fandt et lille lokale hvor der lige kan være 10 yogamåtter, der er hyggeligt med hvide vægge, trægulve og ro.

Vil du fortælle lidt om, hvordan det har været at skifte karriere.

Det har haft en kæmpe betydning for mig personligt. Jeg føler jeg endelig gav mig selv plads til at være mig selv. Jeg opleve mange sjove og skønne ting i mode/detail branchen og fik lov til rigtig mange ting jeg har lært meget af. Som virkelig også styrkede troen på jeg godt kunne. Men jeg mistede også forbindelsen ind til mig selv og det gik ligeså stille op for mig. Det hel kørte derud af og jeg fulgte bare med ? men jeg var ikke glad! Der mangle noget. Så da jeg sagde op, var det faktisk med følelsen af at det var det mest naturlige for mig at gøre. Mange sagde du vild og hvad med når du kommer hjem ? og det eneste jeg tænkte og følte det var: det finder jeg vel ud af, jeg var bare glad for jeg havde virkelig gjort noget der var det helt rigtige for mig. Jeg havde lyttet til mit indre hjerterum. I dag har jeg en helt anden ro, tiltro og respekt for mig selv. Jeg følger mit hjerte, siger fra, og bruger mine livserfaringer mere og mere i det daglige.

sally5

Har der været nogle forhindringer i forbindelse med dit valg af karriereskift?

Nej ingen forhindringer, men jeg har måtte tage nogle chancer for at finde ud af at det var tid til et karriereskifte. Jeg sagde jo mit job op uden at ane hvad der skulle ske efter min rejse til Indien og Thailand. I Thailand var jeg på et 10 dages Vipasana retreat hvor man mediterer og er i silence hele tiden, 24 timer. Under dette retreat havde jeg en vild oplevelse hvor jeg blev vasket ren, jeg følte ikke som sådan jeg blev født på ny, men jeg fik vasket det yderste lag af mig krop, min sjæl og kom tættere på mig selv. Jeg stod en dag og kiggede ud på regnen, jeg havde været der i 5 dage og havde det så hårdt. Når man er stille i så lang tid, uden nogle forstyrrelser, så komme man virkelig i kontakt med ALLE ens sider af sig selv også dem man ikke har lyst til. Men i processen kom jeg til at holde at de sider, acceptere dem og give dem kærlighed og det forunderlige er at nu fylder de ikke så meget ? de er der, men de er en del af mig. Nå men på 5 dagen stod jeg som hypnotiseret og kiggede ud på det smukkeste kæmpe store træ i vores gård. Jeg havde lige været i bad og havde kun en sarong om mig. Pludselig bevægede jeg mig ud i regnen, men jeg følte ikke det var mig. Det var en underlig følelse og alting gik langsomt. Jeg kigger mig tilbage og ser mig selv står der ? i et split sekund stod jeg ude i regnen og så fremad. Jeg tiltede hovedet tilbage og lod regnen rense mig af. Jeg mærkede regndråberne en for en som jeg aldrig har mærket regnen før, jeg smilede og havde lyst til at skrige højt af en form af energi og kærlighed. Jeg blev stående længe, og havde aldrig oplevet nuet så stærkt før. Jeg husker, at jeg så mig omkring og så at der var 4-5 andre piger der også har stillet sig ud i regnen. Vi måtte ikke snakke men vores blikke fortalte hinanden alt. Herefter vidste jeg mit liv vil blive anderledes, jeg viste ikke hvordan eller hvad jeg skulle – men det vil aldrig blive det samme…

sally4

Tak til skønne Sally.

Du inspirerer mig meget og jeg får helt lyst til at lave endnu et interview med dig, om flere af dine spændende oplevelser i Indien, Thailand, Nepal og Tibet. Wow, det lyder fantastisk!

Læs mere om og følg Sallys yogasted TitaliYoga 

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

2 kommentarer

 • Det lyder som en virkelig god idé med savasana hver aften. Jeg underviser også i yoga, og kender det fra mig selv, at det er endnu vigtigere at huske sin egen yogapraksis også – for det er jo også den, der er hele grunden til, at man startede.
  Og en lille rettelse. Aung San Suu Kyi er leder af partiet National League for Democracy i Myanmar (tidligere Burma), og har ikke noget med Japan at gøre. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Tak for din kommentar Marianne Luna 🙂 Myanmar og de forskellige ledere er ikke lige min stærke side, så tusind tak for rettelsen – jeg suger til mig af ny viden 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hormoner under graviditet