De gode dage kommer nemlig altid fra dig...

Yogachallenge og Bowspring

Det er Måttemandag og jeg har netop besluttet at idag er en god dag at starte endnu en 21 dages yoga challenge. Jeg får simpelthen lavet minimalt yoga fortiden og har brug for et motiverende skub i nummi. Ka i huske da jeg lige for lidt siden lavede en 21 dages yoga challenge med Sisse Dall og hendes fantastiske og mega hårde Bowspring? Det var åbentbart i Maj måned, så det er ved at være lidt tid siden… Jeg er blevet nysgerrig på det hippe Bowspring yoga, så jeg har tænkt mig at snuse lidt mere til hos Sisse Dall. Jeg mindes, at den bowspring introduktion jeg fik på den 21 dages yoga challenge var monster hård, især på lår og core, som er to områder der er gået i den helt store dvale hos undertegnede… Det må der gerne gøres noget ved, for jeg gider simpelthen ikke få rygproblemer og al mulig andet, nu hvor dåbsattesten er temmelig falmet.

Kender du Bowspring yoga? På Yogavivo beskriver de Bowspring yoga således:
“Bowspring er et nyt bevægelsessystem, udviklet af John Friend og Desi Springer, som så småt er ved at influere yogaverdenen. Bowspring er udformet som den ideelle fysiske form for alle livets aktiviteter såsom at sidde, gå, løbe, dyrke sport og yoga. Bowspring er tilgængeligt for alle, og adskiller sig en del fra den øvrige yoga ved at man ofte praktiserer med bøjede knæ, løftede ballemuskler og et naturligt lændesvaj. Man udgår fra, at kroppen hænger sammen som en helhed, bundet sammen af kroppens fascier (bindevæv) og man har inkorporeret mange dynamiske bevægelser såsom hop og spring, modsat øvrig yoga, som har fokus på statiske stræk. Målet med Bowspring-alignment er, et opnå en toning af hele kroppen, og bevæge sig med mest muligt lethed, hvor hele kroppen er engageret på en gang, og ikke kun specifikke muskelgrupper. Kropsligt har Bowspring fokus på alle sider af kroppen og stræber efter at genetablere rygradens optimale kurve og fysiske balance I kroppen, ved at aktivere bagsiden, som på de fleste af os bliver glemt, når vi orienterer os primært fra kroppens forside. Bowspring kræver stort fokus og mindfulness og skaber styrke i både kroppen og sindet.”

 

Jeg er, som i ved, kæmpe fan af det naturlige lændesvaj og kroppens fascier mm.. Så mon ikke ikke jeg kunne gå hen og blive rigtig glad for Bowspring….

Har du prøvet Bowspring? Hvorhenne og hvad synes du om det?

Min søde kollega Karen Pallisgaard, har interviewet Christy Punnett omkring Bowspring. Læs interviewet HER.

Processed with VSCO with c2 preset

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De gode dage kommer nemlig altid fra dig...