Modermælksmobning

Yin For The Win

“Du kommer ind i stillingen

med kroppen

og

du kommer ind i kroppen

med stillingen”

Jeg er blevet rigtig glad for Yin yoga selvom det ellers ikke har været min yndlings yogaform, men jeg har virkelig fået øjene op for den smukke rolige tilgang, som jeg hungre mere og mere efter. Min første yogauddannelse som jeg tog i Indien i tantra yoga (læs om den HER, HER og HER), havde elementer fra Yin yoga. Det handler om at se det smukke i det enkle, skrue ned for tempoet for at skue op for den livsenergi, som giver næring til dit væv og dine organer. Det er virkelig en smuk og rørende yogaform og mit ellers altid halvutålmodige sind har endelig mærket hvad yin kan gøre og det er MAGISK. Jeg er forelsket og har lyst til at råbe til hele verden, hvor fantastisk Yin kan være. Personligt har jeg gået en stor bue udenom yin yoga, fordi jeg har meget løse og svage ledbånd, og jeg har derfor været bange for at gøre mere skade end gavn på min krop. Men så længe jeg er meget opmærksom på min krop i de forskellige stillinger, så gør det kun min krop godt.

Danskerne har i grad fået øjnene op for Yin yoga og det er på skemaet i de fleste yogacentre. Yin yoga er en helt anden måde at arbejde med kroppen end andet yoga. Yin arbejder med dit bindevæv og dine ledbånd, og du skal holde hvert stræk i 3-7 min for at få en optimale effekt af stillingen. Ved at holde stillingen så længe, så stimuleres bindevævet til at blive stærkere, væskefyldt og mere fleksibelt. Yin yogastillinger kan være meget udfordrende for både krop og sind, fordi de løsner og opløser gamle arvæv, blokeringer og traumaer. Kroppen husker meget mere end vi måske forstår, som fx. hvis du er faldet slemt da du var 5 år, et dødsfald i familien eller en lungebetændelse da du var 20 år. Kroppen husker. Ikke kun i hjernen men også som blokeringer i kroppens energistrøm. Så hukommelsen sidder altså ikke kun i hjernen. Der kan derfor dukke uventede ting op, når du dyrker yin. Det er helt naturligt.

Lige nu er jeg gået igang med at spare op til endnu en yogauddannelse og denne gang i yin yoga. Jubiiii! Åh, det kunne være SÅ spændende.

undervis

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Modermælksmobning