Minus på kontoen

Vi har solgt vores hus

have1
Endelig har jeg lyst til at dele lidt omkring vores boligsituation… Jeg har det sidste laaaange stykke tid, ja mere end 6 måneder ikke haft lyst til at tale om vores hus. Det har været det vildeste år og noget af en følelsesmæssig rutsjetur. Som i måske kan huske, så købte vi det skønneste lille hus i marts sidste år. Læs HER. Det hus har vi nu solgt!

I 3 år har boet til fremleje i en skøn stuelejlighed med en stor fælles og en lille privat lille have til. Lejligheden var trods sine skønhedsfejl forelskelse ved første blik, men da lejekontrakten var ved at udløbe sidste år, måtte vi finde et andet hjem. Vi fandt derfor det fineste byhus i Valby, lige på den anden side af Søndermarken, som vi nu bor tæt på – og elsker! Selvom huset krævede en kærlig hånd, kastede vi os direkte ud i et omfattende renoveringsprojet. Vi tænkte, at det kunne vi sagtens klare på 3 måneder, hvor vi begge havde ferie og tid til at knokle. Vi var overbevist om, at de der skrækhistorie om at det trækker ud og bliver dyrere, selvfølgelig ikke ville ramme os. Vi havde jo flere håndværkere i familien og var villige til at knokle igennem… Men selvfølgelig ramte det også os og de 3 måneder blev til 11 måneder… Huset er nu færdigt, efter en giga renovering og det er blevet vildt lækkert!

MEN der er så sket det i mellemtiden, at vi blev spurgt om vi ville købe lejligheden (den vi elsker og har boet i i 3 år) til en rigtig god pris. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi troet, at det var muligt at købe lejligheden – både fordi lejlighederne i dette område er pænt dyre og fordi stueslejlighederne næsten aldrig kommer til salg. Lejligheden er en del billigere i faste udgifter og større end huset, hvilket også fristede.

Da tilbuddet kom, takkede vi pænt nej tak, da vi jo var igang med at bygge vores hus færdigt. Nu var det jo dét vi havde planlagt. Men tilbuddet om at købe drømmeboligen, som vi allerede havde boet i i 3 år, til en god pris, var svær at slippe. Vi gik begge længe og tænkte. “Øv, hvor er det ærgerligt at hun ikke spurgte et halv år før” og “øv, hvorfor er den ikke bare sindssygt dyr, så vi ikke har råd til den. Det ville være meget nemmere”. Efter tanker som disse, som vi begge primært tænkte uden at sige højt, tog vi en, nok mest for sjov snak om, – hvad nu hvis vi solgte huset og købte lejligheden… Den ide virkede total skør og tanken om alle arbejdstimerne i huset og hjælp fra familien bare var “spildt”, var næsten ikke til at holde ud.


Har du læst mit indlæg “Jeg vil bo i et hus i byen på landet“?


Vi besluttede os for at gøre huset helt færdigt, så vi derefter kunne mærke efter, hvad der var det rigtige for os. Det var nogle vilde måneder, hvor der blev knoklet for at gøre huset færdigt – uden at vide om vi skulle bo i det. Jeg har mediteret, været hos clairvoyant, lavet mange plus/minuslister osv.. Det var en vild beslutning. Vi ville ikke dele vores tanker med så mange, da det var vigtigt for os at mærke rigtig godt efter og ikke lade os påvirke for meget af andres meninger. Med hinanden har vi både prøvet at snakke, analysere fremtiden, vi har prøvet at undgå at snakke sammen, for at mærke efter hver for sig, uden at påvirke hinanden. Det var svært.

Huset var færdigt omkring den tid vi tog til Thailand. Så vi gik rundt i huset og mærkede efter en sidste gang inden vi rejste. Vi havde besluttet os. Vi ville sælge. I hvert fald hvis vi fik en pris, så vi havde råd til lejligheden.

Huset kom på nettet mens vi var i Thailand og allerede to dage efter kom der et bud, som vi efter lidt overvejelser, sagde ja til. Nu har vi købt lejligheden vi bor i…

… og selvom det hele stadig er lidt crazy, så føles det så lettende og rigtigt! Jeg er simpelthen så taknemmelig og lykkelig over den mulighed vi har fået. Og selvom det har været en ret bumlet tur hertil, så har der været masser af læring i processen. Jeg har i den grad lært, at det er vigtigt, at handle på min mavefornemmelse, også selvom det kan virke som en skør ide. Livet sker. Og det sker ikke altid som man regner med. Jeg prøver at slippe kontrollen, forventningerne og se det som en sjov rutsjetur. At alt er i forandring, i bevægelse og en brik i et større billede.

Noget af sværest ved processen, er de søde naboer til huset, som vi desværre ikke kommer til at bo tæt på. Heldigvis er jeg sikker på, at vi kan komme til at se nogle af dem alligevel. Og så glæder jeg mig over, at vi fortsat har de bedste naboer her på Frederiksberg.

Shit, det har været et vildt år. Respekt til alle jer, som står midt i en renovering! Det er hardcore og i er for seje! Men nøj, hvor er jeg glad for, at vi er endt her. Både fordi huset er færdigt og flot, og en sød familie nu kan bo i det. Og fordi vi bor i det skønneste hjem – her hvor Aya har boet flest år i sit liv og her hvor Elva er født midt i stuen!

Der er mange, som ikke rigtig forstår vores valg. Hvorfor vælge lejlighed frem for nyistandsat hus?… Og ja, hus er lækkert! Men lige nu vil vi bare gerne bo her! Det har vi allermest lyst til.

Jeg deler lidt billeder fra renoveringsprocessen – for det har jeg jo slet ikke gjort!!! I næsten et år! Og det har fyldt stort set alt i mit liv! Og selvom vi nu sælger huset, så er jeg MEGA stolt af resultatet! Se lige hvor fint huset blev, efter MANGE hårde arbejdstimer 🙂 Tusind tak til verdens bedste familie!

Her er lidt billeder fra stuerne. Jeg skal nok dele flere billeder fra alle de andre rum! For vi har lavet meget i både stueetagen og på 1. Sal! Nyt tag med tre kviste, der gav en del flere kvadratmeter, nyt badeværelse, hems, terrasse med hemmelig lem og meget mere!

fbab6cc0-dbfe-4d29-b263-18c7033de69f

FØR

EFTER

EFTER

4828b85c-b954-4b1c-9a93-e5f2e849b653

FØR

EFTER

 

 

 

2 kommentarer

 • Christine

  Kære Josephine,
  Dit indlæg kom bare helt på det rigtige tidspunkt. Samme dage, som du posteded var vi I herlev og kigge på noget nybyggeri, som vi overvejede at flytte til, da vi bor til leje på Frederiksberg nu. Jeg havde en helt forkert fornemmelse i maven og kunne ikke se mig selv langt fra mit hjemlige Frederiksberg. Da jeg læste dit indlæg, var det nærmest en lettelse, at det ikke for alle er den rigtige beslutning med hus osv. At det måske en dag kan lade sig gøre at finde noget på Frederiksberg, som pengepungen er med på også. Det var bare så god timing. Held og lykke med dit nye projekt. Håber at vi ses igen lige pludselig. Kh Christine ( din gamle yogaelev)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Hej søde Christine, Undskyld mit virkelig langsomme svar. Hvordan har i det? Det er så vildt med boligjagt og mavefornemmelse, hold da op, jeg havde aldrig troet at det var så svært. Hvor bor i nu? Vil mega gerne følge med og høre jeres overvejelser 🙂 Vi er så glade i lejligheden lige nu, ville ikke ønske noget andet (som i hvert fald er muligt :-)). Her er så rart og hjemligt. Et hjem er bare så meget mere end fire vægge <3 Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minus på kontoen