Jubiii, Sydhavnsmor er dagens gæsteblogger

Sund snack

IMG_7977

Jubiiii, om lidt tager vi på familieweekend <3 Julehygge, afslapning, leg, god mad, tid, snak og nærvær. Tores forældre har bestilt et luksussommerhus i Marienlyst sammen med svigerforældrene, svoger, svigerinde og deres to skønne børn. Aya elsker at lege med sin fætter og kusine, og hun har glædet sig ligeså meget til denne weekend som til juleaften.

Når vi er samlet med familien, kan der ofte ryge lidt ekstra godter i mavsen. Noget som den gravide ikke tænker meget over – inden det er for sent…. Så jeg har traditionen tro, lavet læsevis af dadelguf. Det er lidt blevet en tradition, at jeg og min søster laver det til juledagene – i stedet for den gode gamle marcipan konfekt (som jeg ikke kan lide). Min søster laver det hele, for hun er crazy i køkkenet 🙂 Jeg har lavet lidt forskellige, hvor nogle er “standard kuglerne”, som jeg altid laver og så har jeg lavet lidt andre variationer.

P.s. de er gode, hvis du her i juledagene har en lidt trang fordøjelse…. eller hvis dit jernstilskud giver din hård mave… jeg siger det bare…

Min grundopskrift er:

Dadel, mandler, kokos og usødet kakao (nogle gange kokosolie/havregryn)

Nedenstående variationen er alle startet som en grundopskrift og så tilsat ekstra:

  1. Kaffe – kardemomme – kanel – pecan nød. (Min søde yogalærer Maria’s opskrift)
  2. Peanutbutter – kokosmel
  3. Appelsinsaft/skal – kanel – vanilie
  4. Stødt ingefær – chili
  5. Dryppet i mørkchokolade
  6. Rullet i knust belgisk chokolade
  7. Rullet i frysetørret hindbær

Du kan rulle dem i al muligt. Det kan være kokos (jeg elsker kokos), kakaopulver, frysetørret bær, finthakkede nødder, chiafrø, spirulina, matcha (i ved jeg har en krælighed til Matcha), lakridspulver (mega lækkert!), gojibær and you name it…

Af nødder kan du bruge mandler, pecan, para, marcademia, hasselnødder, peanuts aaaaand you name it 🙂

IMG_7278 IMG_6109 IMG_2251 IMG_7959 IMG_7280

Brug en minihakker eller en foodprocessor 🙂

IMG_8416 IMG_8453-0 IMG_8451-0 kugler1

Dadelgufferne er inspireret af Umaros gode kugler… 😉

Se hans opskrift her:

kugler

(Fra bogen “Køkken Revolution på høje hæle”)

Hvis du googler dadelkugler, dadelslik eller dadelkonfekt, rawkugler så kommer der vildt mange lækre opskrifter op. Prøv engang. Det er virkelig lækkert og på ingen måde et kompromis – synes jeg 🙂

GOD JUL <3

Mamasé

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jubiii, Sydhavnsmor er dagens gæsteblogger