En god yogabog, tæppe og varm te

Tørbørstning

Og det er altså ikke kun mine lange hår på benene, men min hud 😉

Kan en “strigle” hjælpe til at afbalancere elektromagnetiske energier i din krop og ved hjælp af negative ioner, accelerere transporten af ilt til vores celler og kropsvæv?

Tørbørstning virker som massage for hudens nerver, væv og dele af muskulaturen. Det hjælper til at sætte gang i blodomløbet og udrense din hud for affaldsstoffer via lymfesystemet. Det hjælper kroppen af med de kedelige, døde hudceller, så huden holdes glat og blød ? og stram. Ifølge eksperterne har det en gavnlig effekt på cellulite, fordi det sætter gang i blodgennemstrømningen i de fedtceller, der laver buler i din hud. Men vigtigst for mig lige pt., så kan det afhjælpe ødemer (vand i kroppen), hvilket jeg virkelig har en tendens til. Om sommeren får jeg altid hævede vandben og fødder, det sammen hvis jeg er ude og flyve eller har gået eller løbet langt. Under min sidste graviditet, fik jeg rigtig meget vand i kroppen (læs om mine mange ekstra kilo her?) og det er så småt ved at komme i denne graviditet ? heldigvis meget lidt og jeg kan få det til at forsvinde med masser af yoga, venepumpeøvelser, vand og let vanddrivende mad.

Jeg er total fan af børsten, har nu været i gang i ca. to uger og den er mit faste morgenritual. Jeg har altid været en langsom vågner, jeg elsker at sove længe og alt foregår i slowmotion til kl. er efter 10. Men denne tørbørstning, så vågner min krop på en anden måde. Jeg føler mig mere frisk i min krop. Lidt svært at forklare, men cellerne bliver stimuleret og det føles så friskt og lækkert. Ja, jeg bliver faktisk gladere af det.

Nu er jeg også hestepige og elsker strigler og børster. Selvom det nok lyder lidt skørt, så er jeg vild med at have denne strigle i hånden og den får mange skønne minder frem. Hestepige forever 😀

Det anbefales at du tørbørster hver dag i ca. 2-5 min., og effekten er altså ikke større ved at gøre det i 20 min. Så lidt og ofte.

Da huden bliver udrenset via lymfesystemet, er det vigtigt, at du stryger i samme retning, som lymfebanerne løber: Det vil sige mod hjertet ? lige på nær på ryggen, hvor bevægelsen skal foregå fra skuldrene og ned mod lænden. Ifølge eksperterne er det vigtigt, at du starter nedefra, når du tørbørster, og arbejder dig op igennem kroppen. Prøv at bevæge børsten i små cirkulære bevægelser. På den måde får du bedre fat i vævet, men du kan også nøjes med at tage lange strøg over hele kroppen. Børst ikke på våd hud og undgå også at børste på eksem, åreknuder, og blodsprængninger.

Start med:

Fødder

Ben, lår og baller

Hænder og arme

Maven

Brystet

Ryggen

Husk at drikke mega meget vand!

Jeg har denne børste fra Karmameju, den er super lækker.

På deres deres hjemmeside skriver de om denne børste:

?KARMAMEJU’s ioniske tørbørster er fremstillet af bæredygtigt bøgetræ med ekstrafine børstehår af bronzetråd og hestehår og er en enkel, let metode til at afbalancere elektromagnetiske energier i din krop og sætte skub i udskillelsen af giftstoffer.

Tørbørstning af kroppen med Karmamejus ion body brush giver negative elektriske ioner direkte på huden gennem naturlig friktion. Negative ioner accelererer transporten af ilt til vores celler og kropsvæv. De gør samtidig lymfekirtlen i stand til at afgifte blodet og øger derved hudens modstandsdygtighed.?

  

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god yogabog, tæppe og varm te