Måttemandag (Den gemte styrke)

Tirsdagstips (Et glædeligt gensyn med en skøn yogalærer)

image

image

Igår skrev jeg lidt om, at jeg ville bruge denne uge (og måske mere) til at restituere og berolige mit nervesystem (læs HER). Det kan bare være lettere sagt end gjort. Selvom jeg endelig får rullet måtten ud og Elva sover, så kan jeg ikke altid slappe af i kroppen og mine tanker kører rundt i hovedet. Det kan faktisk føles mere stressende efter 15 min. tankemyldre, som ellers skulle have været meditation. Kender i det? Lige meget hvor mange jeg siger til mig selv “Goddag tanke, jeg observerer dig, men forholder mig ikke til dig lige nu. Tanken er som en fugl der flyver hen over himlen osv…”, så kommer der bare flere og flere tanker, som den vildeste motorvej i en træt hjerne. Det er SÅ mega frusterende og det kan ødelægge al lyst til prøve igen dagen efter. Selvom jeg jo godt ved, at det kræver tid, træning og tålmodighed at få ro i kroppen.

Noget som hjælper mig rigtig meget når jeg har svært ved at finde ro i hovedet, er at blive guidet af en stemme. På den måde kan jeg bare lukke alt ude og kun fokusere på lyden af stemmen. Jeg behøver nærmest ikke at forholde mig til det der bliver sagt, men lader bare kroppen lytte og blive guidet. Det hjælper helt vildt. På den måde kommer jeg “ned i kroppen” og er ikke så meget i mit hovede. Personligt kan jeg rigtig godt lide at bevæge kroppen for at opnå en større meditativ tilstand, for selvom meditation er en helt fantastisk disciplin, så kan jeg have nemmere ved at opnå en meditativ tilstand, når jeg laver forskellige yogastillinger. Men dette er især muligt, når jeg bliver guidet. Når jeg bliver guidet, så beder yogalæreren mig om at være opmærksom på forskellige små kropslige opgaver, på den måde er jeg nødt til hele tiden at være opmærksom på kroppen og så længe det står på, så har jeg slet ikke tid til at tænke på al muligt andet. Det kan måske lyde som en detalje, men det er en virkelig vigtig detalje. Det er lige præcis denne detalje, som gør at det er yoga for mig. For at få lidt hjælp til denne vigtige detalje, så har jeg netop kastet mig over yogavivo.dk, hvor der findes en masse gode yogaklasser som bliver guidet af dygtige undervisere. Der er mange forskellige stilarter, undervisere, forskellige længder på klasserne og for begyndere og for øvede. Der er flere af underviserne jeg kender og har gået til yoga hos fysisk, og jeg er vild med deres undervisning.

Jeg har en lille håndfuld yndlings yogalærer, som jeg har mødt gennem de sidste 8 år. Nogle af den har jeg gået til yoga hos i mange år og andre har jeg kun “oplevet” få gange, men de har alligevel formået at gøre et kæmpe indtryk på mig. Det er sjovt med yogalærer, for yoga kan være en million milliard forskellige ting alt efter stilart, forståelse, formidling, energi og meget mere. Men i sidste ende, så er underviserens energi og måde at formidle på altafgørende for mig.

Selvom jeg er rigtig glad for at gå til yoga hos både YOJO og Hélt, så er min hjemmepraksis også vigtig for mig. En af de undervisere som jeg særligt savner at dyrke yoga hos er Simon Krohn, heldigvis har han for nylig lavet en masse online yogaklasser, som kan findes på yogavivo.dk. Dem er jeg nu igang med og hold op hvor er det et skønt og velkendt. Virkelig skønt at min krop kender hans måde at undervise på og derfor hurtigt kommer i en meditativ tilstand. Der er også mange andre virkelig dygtige og skønne undervisere på yogavivo.dk, som jeg klart vil anbefale. Når jeg lige har fået lidt mere ro og styrke i kroppen, så vil jeg kaste mig over deres “21 DAGES YOGA OG MINDFULNESS CHALLENGE” med Sisse Dall, som lyder mega god og hård. Glæder mig!

konkurrence

Vind 3 måneders fri yoga hos Yogavivo.dk.

Jeg trækker en vinder fredag den 17. juni kl. 12.

For at deltage skal du “synes god om”:

Yogavivo på facebook

og

Yogamor på facebook

og skriv hvem der skal vinde i en kommentar (du må gerne skrive dig selv :-))

Skærmbillede 2016-06-14 21.04.57

10 kommentarer

 • Julie

  Uh det ville jeg gerne vinde da mit barselsyogahold holder sommerferie snart🙈😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Dejlig præmie. Den ville jeg elske at vinde. Jeg er blevet dejligt inspireret og vil så gerne i gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det ville jeg gerne vinde. Det ville være fantastisk at komme i gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Åh det vil jeg gerne vinde. Har virkelig brug for at få styrket min krop og finde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Helt

  Det ville jeg sørme gerne vinde. Bliver mor om 1 måned og kunne godt bruge yogaprogrammer herhjemme sammen med baby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pernille

  Ih det vil jeg meget gerne vinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pi

  Jeg har længe drømt om at afprøve yoga og meditation, og nu hvor jeg er nybagt mor på barsel, så forestiller jeg mig, at jeg kan have stor gavn af at komme ‘ned i kroppen’ samtidig med, at jeg nu burde kunne finde lidt tid til af få nogle gode yoga-rutiner. En skøn gave til mig selv! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det vil jeg vildt gerne vinde. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min krop skriger efter yoga igen, efter snart 6 måneders pause. I sidste trimester af min graviditet kunne jeg ikke dyrke yoga pga. bækkenløsning og nu tre måneder efter fødslen er jeg ved at være klar til at komme igang igen – dette lyder som en genial måde at starte op på, det lyder som om det nemt kan passes ind sammen med baby og alt hvad hun indebærer! Derfor skal jeg selv vinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvis jeg er så heldig at vinde, skulle det være til mig selv. Jeg går hjemme på barsel og min krop trænger til meditation og yoga, og der lyder til at denne gevinst er den perfekte kombi 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måttemandag (Den gemte styrke)