Da Tore gik på knæ

Ting til fødslen og dagene efter

Jeg nærmer mig termin og har nu sat mig ned for at lave en liste og ting jeg skal have styr på til min hjemmefødsel og til dagene efter. Listen vil jeg lige dele med jer, da i måske kan blive inspireret til at lave jeres egen liste 🙂 Det kan også være at i har nogle gode erfaringer, som jeg kan skrive på min liste? Kom endelig med dem 🙂

Nu hvor det er hjemmefødsel er der lidt andre ting, som der skal være styr på til forskel fra hospitalsfødsel. Det er ikke meget, men det er alligevel lidt anderledes. Jeg pakker en lille hospitalstaske for en sikkerhedsskyld, hvis vi nu skal overflyttes undervejs. Men listen for hospitalstasken vil jeg dele i et andet indlæg.

 

Til hjemmefødsel og dagene efter.

Fødekar +udstyr – Min søde jordemoder har et oppusteligt fødekar, som jeg låner. Jeg har hørt fra mange at de oppustelige er mest behagelige at ligge i.

Engangslagen – til at lægge omkring fødekaret og som jeg kan ligge i vores seng, dagene efter fødslen.

Håndklæder – når jeg skal op og ned af fødekaret

Sugerør – Så jeg kan ligge i fødekaret og få lidt at drikke uden at holde glasset selv. Så kan jeg bare ligge og slappe af, mens en servere saftevand for mig 🙂

Hvidkål – Da det skulle være helt fantastisk til at lindre ømme brystvorter, når baby begynder at sutte. Av, det gjorde virkelig ondt de første dage… Du tager et kålblad og ligger i din ammebh, som ammeindlæg. Det lyder måske skørt, men min jordemoder siger, at det hjælper virkelig godt!

Musik – Jeg er igang med at lave en playliste med rolig og afslappende musik, som jeg måske vil bruge til fødslen. Musik kan virkelig berolige mig, så nu vil jeg se om det også gør det til fødslen.

Varmedunk – som jeg kan have på lænden for at afspænde det område. Tore prøvede at putte en varmedunk på ryggen af mig under min sidste fødsel, hvilket resulterede i en flyvende varmedunk tværs gennem fødestuen på Hvidovre. Det kunne jeg vist ikke lide… Men jeg har den klar igen, for måske kan jeg bedre lide det denne gang.

Saftevand – Det giver sig selv. Jeg skal have MEGET saftevand!

Klyx – Måske får du en af din jordemoder ellers kan de købes på apoteket. Tror det er 120ml man skal købe. Det er ikke alle som tager en klyx til fødslen. Nogen vil ikke og andre når det ikke. Jeg tror, at jeg gør det. Så kan jeg lige få tømt lidt af tarmen når fødslen er gået igang – inden mine presseveer. Ellers får manden travlt med fiskenettet 🙈💩 Sorry…

Klude og ingefær – til at lave varme ingefærklude. Det skulle lindre rigtig meget der hvor veerne gør ondt.

Atlanterhavssalt – anbefaler min jordemoder til at putte i fødekarret. Da det muligvis er rarere for baby at få saltvand i øjnene end ferskvand – da de har ligget i saltvand inde i maven. Saltvand giver opdrift, så du føler dig endnu lettere i vandet og derudover er salt antiseptisk. Vi skal nok bruge 1 kg fint atlanterhavssalt til 100 liter vand – så køb ca. 5 kg salt i en helsebutik.

Tena bind – de der motherfucker store bind, ja nærmere voksenbleer. For det bliver nok nødvendigt…. Så de der natbleer med 5 dråber er altså ikke nok til en hel nat… Det var de i hvert fald ikke til mig sidst :-/

Is bind – også min jordemoders anbefaling. At man kan forberede nogle isbind, som man kan bruge til at lindre smerte og hævelse dernede i dagene efter fødslen. Du skal bare tage et bind, hælde lidt vand på, putte det i en frysepose og så i fryseren. Så er de klar til at bruge, når bebs er ude. Men lad vær med at gå rundt med det for længe. Bare i 10 min. 2-6 gange om dagen.

Vandflaske med tut – det var jeg rigtig glad for efter sidste fødsel. Det er egentlig bare en vandflaske, hvor der er sådan en drikketut på. Så kan man sprøjte lidt vand på tissekonen i dagene efter, i stedet for at tørre sig med ubehageligt toiletpapir. Eller i hvert fald bruge virkelig bløde vådeservietter (som er skyllet med rent vand) eller noget. Det bliver du glad for.

Kamera – som er opladt og tømt!

Smertestillende – Da efterveer og de første dages amning kan gøre pænt ondt….

Derudover vil jeg nok bruge min pilatesbold, min yogapølle, min rebozzo, måske duftelys med lidt lavendelolie i, et fyldt køleskab og lidt mad i fryseren, noget virkelig løst tøj til dagene efter. Svesker og/eller sveskejuice og magnesia, til de første store toiletbesøg efter fødslen. Jeg har johas silke og uld ammeindlæg, lanolin salve til babserne (den lilla fra Lasinoh), hvis hvidkålen ikke er nok og carriwell’s ammebh’er. Måske noget ammete og et par hvidtøl (mest fordi jeg elsker dem og virkede ret godt på amningen sidst).

Hmm, sådan ser listen ud lige nu. Det kan godt være at der kommer mere på hen af vejen. Har du nogle erfaringer, som du vil dele?

7 kommentarer

 • […] Den anden dag lavede jeg en liste af ting til min hjemmefødsel og til dagene efter fødslen, den kan du se her: Ting til fødslen og dagene efter. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Der mangler da chokolade på den liste. Et nyfødt i den ene arm og chokolade i den anden. Så er livet godt. Eller bare kold Kakao mælk.

  Husk ar ridse kål bladende når du bruger dem og desuden det må ikke gøre ondt at amme. Det kan gøre ondt på nogen når mælken løber til eller lidt ømhed, men smerte er tegn på der er noget galt.
  Ammenet.dk på Facebook skrev om det i sin julekalender.

  Fød godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Mange tak for kommentar ❤️ Chokolade skal da så meget på listen! Og du har ret, søg hjælp til korrekt sutteteknik istedet for smerte Mange tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Åh, Jos, jeg har en 5 km lang liste fra Nellies fødsel 😀 Skal lige se, om jeg kan finde den frem til dig i weekenden. Og så skal du vist også snart have den dér fødselsberetning, som jeg ikke har fået skrevet endnu, ups …

  Møs :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Jaaaa, fødselsberetning eller et interview med dig! Det vil jeg MEGET gerne og ja tak til listen ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan en god liste. Den napper jeg, når det forhåbentlig snart er min tur 😉 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da Tore gik på knæ