Rejseguide til Thailand

Thai-guide til Koh Yao Noi

Denne guide beskriver to skønne steder vi boede på øen Koh Yao Noi – Læs mere om øen HER.

Koyao Bay Pavillions

Første destination var Koyao bay Pavillons. Stedet havde vi fået anbefalet af gode venner, som har rejst meget i Thailand. Vi havde kigget lidt på hjemmesiden og syntes at det så vildt lækkert ud, men det virkede også lidt vildt at leje en hel villa på 180kvm, når vi bare var på jagt efter 1 eller 2 værelser. Men det var billigere end de andre steder vi kiggede på, så hvorfor ikk? Stedet havde aircondition, wifi, restaurant, pool, strand, plads, natur og lige det vi havde lyst til. Vi havde kigget en del på hjemmesiden og jeg synes det så lækkert ud, men billederne var ret dårlige og ja, mine forventninger var ikke meget høje.

Turen til øen var virkelig smertefri. En taxi fra hotellet til havnen, en public speedboat til øen og så en tuktuk til huset. Vi var meget i tvivl om vi skulle sejle dertil med speedboat, som tog 30 min. og var lidt dyrere eller longtail boat, som tog 1 time. Jeg er SÅ glad for at vi valgte speedboat, med to små børn. Det var en stor speedboat, med siddepladser til alle og halvtag.

Da vi kommer frem til receptionen, som ligger i forlængelse af restauranten ved stranden, bliver vi taget godt imod af personalet på stedet. Vi får lækker hjemmelavet lemonade og lidt frugt, derefter går ned hen til huset, som ligger ca. 300 meter derfra. Området minder om et thai-jungle-sommerhus område, med store private villaer. Virkelig hyggeligt. Huset som vi har lejet hedder Champa – Læs om det HER – ligger på en lille bakketop omgivet af store træer og stemningen er meget jungleagtig. Huset deler en kæmpe pool med nabohuset. Det var kun lejet ud den ene nat, så vi var heldige at ha poolen meget for os selv. Faktisk virkede området så privat, at vi alle 4 gik rundt i haven nøgne – lige indtil havemanden en dag kom uventet forbi 🙂

I huset var det to soveværelser, to toiletter med bad og stort køkken alrum med sovesofa. Der var alt hvad man havde brug for i køkkenet til at lave mad selv, men vi øens bedste restaurant “La Sala restaurant” lå ved receptionen, så spiste vi dér. Enten på restauranten eller som room service. Nøj, det var den bedste thaimad jeg nogensinde har smagt!!! Du må ikke lade hjemmesiden og de grimme billeder narre dig, for det var får vildt.

Selvom det var et lejet huset, så blev minibaren fyldt op med gode sager hver dag og der var daglig housekeeping, som på andre lækre hoteller. Totalt lækkert!

Vi lejede huset til en rigtig billig pris, da det var en last minut price. Men lederen på stedet sagde, at hvis man var i god tid ude – nok et år, så var priserne også så lave.

Jeg vil helt klart sige at stedet var børnevenligt trods thaijungle-vibe. Der var en del dyrelyde om natten og selvom bypigen her blev en anelse bange for lydene, så var det også en del af charmen. Men der var MANGE uhyggelige dyrelyde om natten… Men jeg var nok den eneste der hørte dem, for de andre 3 sov trygt og godt… Jeg er vidst ikke så wild, som jeg tror:-)

Se billeder af huset, stranden, restauranten nedenfor:

352b7fde-1c21-450c-a409-6a542bbf2e40

Champa villaen

e56e0ae0-8bf0-4113-81cc-39e3e8cb5c2c

Deb daglige morgentur ned til restauranten for at få morgenmad.

23cda99b-c40e-49f2-9633-093c100c1a9c

Privat pool, som man deler med nabohuset – perfekt hvis man er to familier der rejser sammen.

ac9a1e1c-8c63-4c7f-bbc6-523a0e4782d1

Stranden som ligger lige ved receptionen og restauranten – 200m fra villaen. Her er det formiddag og tidevandet er på vej op.

2d6caed8-7f8e-4d62-a8f4-399c16390a74

stranden og udsigten…

cd9fee2e-b966-48b1-b68e-0cdfae121a2d

yes, der gror simpelthen ananas i haven! Virkelig eksotisk 🙂

Helt tilfældigt (jeg ELSKER Instagram og SoMe!!! :-)) fandt vi ud af, at Tores ven også var på øen med sin familie og selvom vi havde planer om at tage videre, så var det en oplagt mulighed at tage hen og besøge dem i den anden ende af øen. De gjorde vi så. En meget bumlet tur, på MEGET hullede grusveje i Tuk tuk til den anden ende af øen. Det tog ca. 30 min. og var faktisk virkelig en oplevelse at se øen på denne offroad måde 🙂

Paradise

Vi ankom til Paradise

Da vi primært kom til Paradise for at sige hej til venner og selvfølgelig for at nyde endnu mere af Thailand, så var vi der kun i to dage.

I den modsatte ende af Koyao Bay pavillions finder man Paradise – Koh yao, som er et meget privat og roligt resort. Selvom det er ret stort og der er mange værelser, så er stemningen meget rolig. Resortet ligger i en bugt godt skærmet af for vind og vejr, Stranden er omgivet af bjerge og store træer, som skaber den smukkeste ramme for en fuldstændig magisk udsigt. Sandet er kridhvidt, havet turkisblåt og de små øerne i den disede horisont er ubegribelig. Jeg måtte i hvert fald nive mig selv i armen, da jeg så den udsigt. Standen er helt privat og god til børn, da der ikke bliver så hurtigt dybt – dog hurtigere end stranden på Kamala – Phuket (læs HER). Der er mange typer værelser og små huse, hvis du vil ha mere plads og privat pool.

Nede i den ene ende af stranden er en stor smuk yoga shala med udsigt over havet. Der er yogahold hver dag, som du bare drukker op til. Virkelig skønt, hvis du har mulighed for at slippe af sted til sådan en klasse 🙂 Det perfekte sted til en honeymoon 🙂

Der er ikke noget supermarked eller en lille købmand i nærheden og den nærmeste by ligger 20-30 min. væk i bumletur eller i longtail boat. Så tager ikke så mange andre steder. Stedet er oplagt til en daseferie, hvor du skal helt ned i gear. Restauranten var heldigvis god – nu hvor der ikke var andet mad at få i nærheden, men de havde været smarte og skruet priserne på mad helt i vejret. Vi blev i hvert fald meget overraskede over at det var 3 gange så dyrt, som andre steder vi havde sidst – tilsvarende kvalitet. Det var også tilfældet med massagen, som var 4 gange så dyr som på Kamala og Bangtao. Stedet er perfekt til en kæresteferie, venindeferie, med en nyfødt som endnu ikke kravler, store børn – måske fra 10+ eller pensionistferie. Det er i hvert fald min personlige anbefaling. Jeg synes at det var så skønt et sted og vil helt sikkert anbefale det, men ikke så børnevenligt for en 2 og 5 årig. Nogle af værelserne ligge meget højt i bjergene, hvor man skal gå et godt stykke op ad mange trapper, så hvis du ikke er glad for trapper eller fx. har klapvogn med, så undersøg lige om værelset ligger et sted, hvor du skal bjergbestige 🙂

Stedet er meget privat, fredeligt og stemingen er megetafslappende. Naturen omkring er fantastisk og på resortet flyver kæmpe næsehornfulge og på jorden kravler kæmpe lizards rundt, som tamme husdyr. Lidt vildt og virkelig eksotisk – I Like 🙂

Se billeder fra stedet her:

ba8c08b8-5429-4263-aa50-2b72f913a358

Poolen som er virkelig skøn, men ikke så børnevenlig da den er ret dyb.

ac6cc2d5-066f-4add-9197-123f7c55ef80

Yoga Shala på stranden. Her kan du tage yogaklasser hver dag.

29d9d844-111d-4346-aa8f-0bf2255c5e98

Smukke eksotiske dyr i træerne

6fe8e0a7-8c03-4900-9aed-2e6ade7d794f

Stranden og udsigten. Se lige det vand!!!

131e2cfd-8a5f-4608-91d3-81e1e3da5dbb

Strandbar – vigtigt 🙂

 

2 kommentarer

 • Line

  Hej Jose 😀
  Vi er ved at planlægge en tur til Thailand næste år- lige i højsæsonen selvfølgelig 🙄Og faldt og din blog da jeg søgte på Koh Yao noi. Jeg har tjekket lidt overnatning for at tjekke priser og muligheder og synes meget ser udsolgt ud- medmindre det koster 5000 pr nat. Hvordan oplevede I tilgængeligheden- kan forstå I var sent ude. Og brugte du andre sider end hotels.com og booking.com?

  Kram helt fra Nordjylland

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Hej søde. Vi fik nogle rigtig billige last minut priser, nok derfor. Er det virkelig så dyrt ellers? Hold da op. Det er ellers et virkelig skønt sted! Har i booket rejse? Mega lækkert med Thailand. Jeg vil også afsted igen 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseguide til Thailand