Pizza (blomkålspizza)

Tester 3 yogamåtter

Jeg tester tre yogamåtter!

ls3231-pvc-yoga-mat

Jeg elsker at afprøve nyt yogagear og særligt yogamåtter, da der kan være en verden til forskel på de tusindvis af måtter der findes. Jeg bruger mange timer på måtten og får med tiden nærmest et forhold til min yogamåtte. Det er lidt som et par comboybukser, der bliver bedre med tiden, blødere mere medgørlig, lugten ændre sig fra kvalmende gummilugt til en, noget ikke så meget bedre men dog mere personlig lugt…. Derudover er det også vigtig at have en god måtte og have tillid til at den er skridsikker nok i de forskellige stillinger, så man ikke får skader, eller ikke tør at give sig hen til yogaen.

Jeg har haft en del måtter igennem tiden, et to er slidt op, en var bare virkelig elendige, en er blevet til en ‘hundemåtte’, en har jeg købt ekstra til Tore eller venner som kom på besøg, en er til hotyoga, en til rejser, en er blevet mærkelig af at have ligget for meget i solen og et par har jeg mistet. Så man kan godt sige, at jeg har haft et lidt stort måtteforbrug, hvilket har været ret dyrt, lidt irriterende da det altid tager tid at “flytte ind i” en ny måtte, så har det været fedt at prøve en del forskellige mærker og måtter, så jeg nu kan dele nogle af mine måtteerfaringer.

Jeg vil dele mine erfaringer med tre måtter: Tree Mat, Jade og Manduka.

Først Tree Mat:

tester-3-yogamaatter0

Denne måtte købte jeg i 2010 og har brugt den rigtig rigtig meget. Jeg har den faktisk stadig, men den er helt mør og lidt ulækker…

Tree Mat er en økologisk yogamåtte. Biologisk nedbrydelig måtte lavet i naturgummi og uden brug af PVC og lim.
Måtten ligger meget tungt og plant på jorden (den folder ikke i enderne, som nogle yogamåtter) og den er dejlig skridsikker p.g.a. materialevalget og overfladens mønster.

Ikke egnet til personer med latex-allergi.
Jeg har lige læst at den kan maskinvaskes ved 40 grader, m. lidt sæbe og ingen centrifugering. Hmm, det skulle jeg nok lige have undersøgt før 5 års sved og jord, med kun lidt pletrens.

Måler: 183cm x 60cm x 4mm.
Vægt: 2 kg.
Koster: 425 her

Plus: Ligger godt på jorden, økologisk og biologisk nedbrydelig. Ok skridsikker. Kan vaskes…. Ikke helt så dyr, som mange andre gode yogamåtter.

Minus: Giver siger lidt, så selv om den er skridsikker, så kan man strække måtten fra hinanden, hvilket ikke er særlig rart i fx et hundestræk. Den er meget tung. Den har fået små slidhuller, særligt forrest hvor jeg har stået meget. Den er blevet mør med tiden og lidt misfarvninger pga. solen.

Den får 4 stjerner:

tester-3-yogamaatter1

Så er vi kommet til Jade:

tester-3-yogamaatter21

Yogamåtterne er fremstillet af naturgummi, der gør dem øko-venlige og bæredygtige. De er meget slidstærke og har en lang levetid og samtidig får du maksimal skridsikkerhed, så du kan stå fast under din yogapraksis – selv under meget svedig praksis. Den meget ‘sticky’ overflade, som gør den ekstra skridsikker, kan godt virke lidt ru og i starten syntes jeg at den virkede for meget som sandpapir i forhold til min Tree Mat, men efter at have “gået den til”, virkede den ikke helt så ru eller også havde jeg bare vænnet mig til det. Den ligger tungt og godt på jorden som Tree Mat. Virker som rigtig god kvalitet.

Jade Harmony Professional måler: 61cm x 188cm x 5 mm

Vægt: 2 kg

Koster: ca. 575 kr her

Plus: øko-venlig og bæredygtig. Jade Yoga planter et træ for hver yoga måtte, de sælger. Virkelig skridsikker og lækker. Rigtig god til Ashtanga, Vinyasa og hot yoga. Indeholder ingen PVC eller ozonnedbryddende materialer, og kan håndvaskes med mild sæbe og varm vand og hænges til tørre. Jeg er vild med denne måtte!

Minus: Tåler ikke så godt for meget sollys, den bliver misfarvet og det virker som om, at den bliver meget tør af solen. I den dyre ende.

Den får 6 stjerner!

tester-3-yogamaatter31

Og til sidst har vi Manduka ProLite

tester-3-yogamaatter4

Denne måtte er ogsålavet af miljøvenlig og biologisk nedbrydeligt materiale. Manduka bruger ikke-Amazon høstet, naturligt gummi fra gummitræet. PROLite yogamåtten er til dem som ikke vil gå på kompromis med kvalitet og komfort, men stadig har brug for en lettere måtte end storebror Black Mat Pro (som er 6 mm tyk og vejer 3,4 kg). På mange måder minder den om Jade, men overfladen er lidt anderledes og måtten er lidt tyndere. Yogamåtterne gennemgår en kemikaliefri blødgøringsproces og er 100% fri for skum eller plastikmateriale der belaster miljøet.

Manduka Prolite måler: 180cm x 61cm x 4,5 mm

Vægt: 2 kg

Koster: ca. 528kr og kan købes her

Plus: Skridsikker og med godt greb, selv når måtten er fugtig af sved. Dog synes jeg ikke, at den er helt så skridsikker som Jade, men næsten. Rejsevenlig. Materialet har ekstra høj densitet (tæthed) for den bedste komfort. Fabrikanten giver livstidsgaranti på denne måtte. Jeg er ret vild med denne måtte!

Minus: Det tager lidt tid før den er ‘gået til’. Lidt for tynd til min smag, ville ønske at den var 0,5 mm tykkere, så havde den fået top stjerner.

Den får 5 store stjerner!

tester-3-yogamaatter5

Hvilken yogamåtte er din favorit?

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza (blomkålspizza)