Etiske leveregler for en yogi

Tarmkærlighed

Igår genpostede jeg et indlæg om min store juice kærlighed, som var inspiration til at få styr på mave/tarm efter ædegilde i juledagene. Idag vil jeg inspirere jer til at prøve kombucha eller kefir, som jeg tidligere har skrevet om HER. I kan købe de lækre læskende drikke i mange helsekost butikker eller du kan prøve at lave det selv derhjemme. Jeg fik bogen “Tarme med Charme” i 30 års, en bog som er vildt spændende! Jeg har mere eller mindre altid døjet med lidt dum mave. Ondt i maven, forstoppet, oppustet, candida, dårlig fordøjelse eller parasitter med hjem fra Indien…. Der skal ikke meget til, før min mave går agurk. Om det er stress, for lidt søvn, dårlig dagsrytme eller nye bakterier, når vi fx rejser. Derfor synes jeg, at det at det er SÅ fedt, at der kommet så meget fokus på tarmflora osv. Virkelig spændende og vigtigt. Tænk engang, min svigerinde er lortedonor, ja du læste rigtigt. Hun donor lort (en sund tarmflora) til mennesker med kronisk diarré. Så hendes lort bliver sprøjtet op i en “usund” tarm og så bliver den usunde tarmflora pludselig sund. Det er sgu da virkelig sejt! Som i virkelig virkelig sejt. Kroppen er genial.

Som jeg tidligere har skrevet, så er de her “svampe” bakterier (kombucha og kefir) det nye sort og blevet virkelig populære, da de har mange sundhedsfremme egenskaber. I LA drak alle det. Man kunne købe det i supermarkedet, på tanken, på cafeer og ja, alle vegne. Nu er det også blevet ret populært i DK. Så hvis maven driller eller du “bare” har lyst til et sundhedsboost, så prøv denne geniale sundheds eleksir 🙂

Chrichri.dk bliver vand kefir beskrevet som et sundheds vidundermiddel:

· Vores tarme, lever og alle andre organer optimerer deres evne til at rense affaldsstoffer fra kroppen

· Gør vores hud smukkere

· Optimerer vores immunsystem så vi bedre kan bekæmpe både de alvorlige og mindre alvorlige lidelser
· Gør livet surt for de skadelige bakterier, svampe(eks. Candida), parasitter og vira

· Beroliger vores nervesystem fordi kroppen kan slappe mere af, jo mere stærk og kampdygtig den føler sig

· Giver os masser af letoptagelige næringsstoffer

· Hjælper os til at fordøje bedre

 

Ikke dårligt vel? Måske lige noget for en træt, trang tarm, som har brug for lidt kærlige bakterier.

Som jeg også skriver i mit indlæg om Kefir og Kombucha, så er det en fermenteringsproces som danner alkohol. Meget lidt alkohol, men alligevel. Derfor vil jeg ikke direkte anbefale gravide at drikke det. Men du kan servere det for dine gæster, din familie eller lave det til værtindegaver.

IMG_9236

>

  Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Etiske leveregler for en yogi