Yndlings baby/morting

Taknemmelighedstorsdag #1

migJeg vil hermed starte “taknemmligheds-torsdag”, som er en mulighed for mig til at udtrykke min taknemmelighed for stort og småt i min hverdag og forhåbentlig inspirere jer til at gøre det samme. Det lyder måske lidt langhåret og lommepsyko-agtigt, og det er det måske også, men det gør det ikke mindre effektivt og skønt. Jeg har i perioder skrevet taknemmelighedsdagbog, noget som jeg egentlig godt gad gøre hver dag, da det har en virkelig effektiv virkning på mit humør og mit livssyn i hverdagen. Uden at være maniodepressiv, så kan jeg godt have rigtig lyse perioder og mere mørke perioder, hvilket jo nok er meget almindeligt. Heldigvis er der kommet noget mere balance mellem de to ydrepoler end der var for nogle år siden. Thank God!!!

Det er meget forskelligt, hvordan man opfatter ordet taknemmelighed, da det måske er et ord man forbinder med nogle bestemte sætninger og situationer. Det kan fx. være at du høre om nogen som er ramt af sygdom og du derfor føler taknemmelighed, fordi du ikke selv er syg. Det kan også være at du ser nyhederne med flygtningestrømmen som tager til og derfor føler du dig taknemmelig. Det kan også være at ordet har en mere negativ klag, hvis du fx. har hørt sætninger som “nu skal du også huske at være taknemmelig”, som måske også indebærer dårlig samvittighed eller skæld ud. Eller måske kan det være helt angstprovokerende at tale om taknemmelighed, fordi det sætter gang i en frygt – en taknemmelighed for at være rask og lykkelig, men samtidig en frygt for at blive syg og ulykkelig… Måske har du kun oplevet følelsen af taknemmelighed få gange eller måske aldrig – fordi du måske har en anden definition af ordet eller ikke bruger det ord til at udtrykke dine følelser. Måske oplever du taknemmelighed hver dag. Jeg bruger ofte ordet taknemmelig og jeg har ikke svært ved at bruge det. Ikke længere. Jeg forbinder heller ikke ordet med noget negativt og jeg kan være taknemmelig over stort og småt i hverdagen.

Ligemeget hvordan du responderer på ordet, så vil jeg udfordre dig til at sætte fokus på de ting du er taknemmelig over. Måske vil du gøre det hver dag eller måske vil du gøre det en gang om ugen. Det bestemmer du. Det vigtigste er, at der ikke er noget rigtigt eller forkert, at du skriver det ned og gemmer det og du gør det henover en periode minimum én gang om ugen. Jeg tror på, at vi kan påvirke vores psyke og vores livssyn ved at ændre få ting i vores hverdag. Ved at fokusere på de gode ting i hverdagen – også når alt er lort, så vil det automatisk avle flere gode ting. Det er måske lidt Ole Henriksen agtigt, men ham er jeg virkelig også fan af! Det er vigtigt at du skriver det ned, måske i en lille notesbog ved natbordet, så du kan bladre tilbage og se hvad du tidligere har skrevet. Selvom man sagtens kan opleve taknemmelighed i løbet af dagen, så giver det noget helt særligt, at skrive det ned.

Det er jo ikke fordi, at alt skal være happy-happy og lyserødt slet ikke, for der skal selvfølgelig være plads til alle slags følelser uden at undertrykke nogle af dem. Men selvom du har en lortedag, så er der nok en eller anden lille ting, som du kan være taknemmelig for og måske er det meget rart at huske denne ene lille ting -præcis på din lortedag. Giver det mening? Du kan måske godt opleve taknemmelighed samtidig med andre følelser. For mig behøver taknemmelighed ikke at være store liv eller død følelser, det kan sagtens være de små men vigtige ting i hverdagen. Der er ingen rigtig eller forkert måde at se taknemmelighed på.

Okey, det blev en lang smøre… Nu vil jeg nedskrive nogle af de ting jeg er taknemmelig for lige nu. Hvad der lige falder mig ind, uden at tænke for meget over det.

Jeg er taknemmelig for:

Den modne mango Tore har gemt til mig og som jeg skal have i aften.

Min dejlige familie.

At jeg fik lavet skøn yoga idag, som min krop er glad for.

Inspirerende mennesker i mit liv.

At jeg kan sige nej til de ting, jeg ikke har lyst til.

Solskin

Mælk i babserne

At jeg ikke længere har ondt i bækkenet.

At Tore står op med Aya og afleverer hende næsten hver morgen, så jeg kan sove længe.

At jeg idag havde overskud til at lave matcha-melon sorbet, som jeg skal nyde imorgen.

For mine gode kondisko, så jeg kan gå langt uden vabler.

 

Jeg kunne blive ved. Men stopper her for idag.

Er du med på udfordringen? Hvad er du taknemmelig for? Du behøver ikke at skrive det her, men skriv det ned til dig selv <3 Prøv henover den næste måned og se hvordan det er 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yndlings baby/morting