Yoga handler ikke om...

Skab den rette yogastemning

694cb972-e01f-4819-95fc-12e4a15661ff

Det kan godt være at man kan dyrke yoga og meditere hvor som helst, selv midt på strøget i decembermåned med intet andet end en god skrædderstilling. Men jeg synes i den grad, at man kan hjælpe sig selv rigtig meget ved at skabe den rette stemning for yoga og meditation. Og der er bestemt intet i vejen for at få “lidt hjælp” til at slappe af og til at nå derhen eller derind hvor der sker noget – eller måske ikke sker noget… Måske har du prøvet yoga i fitness centeret, hvor der kører en Pump time ved siden af med uhmtji-musik eller andre forstyrrende elementer, det er bare ikke lige så nemt at finde ro. Derfor elsker jeg “hjælpemidler”, både til min egen praksis og når jeg underviser. Det er en genial shotcut eller støtte til at nå ind.

Jeg bruger derfor ofte musik og lyde i min undervisning, for at sætte eller understøtte en stemning. Jeg elsker selv musik og kan tydeligt mærke lydes effekt på mit sind. For mig taler musik flere sprog på en gang og kan hurtigere få mig i en særlig stemning end ord kan. Derudover vil jeg heller ikke altid bruge for mange ord i min undervisning, men lade yogaen og stilheden tale.

Hvis du er nysgerrig, så kan du finde nogle af mine playlister HER. Udover musik bruger jeg vindklokker, chimes, syngeskåle og chant, mest til at starte eller afslutte en klasse.

Lyde, både fra stemmen og forskellige instrumenter kan have en meget kraftfuld terapeutisk virkning og jeg kender flere som har haft god glæde af lydterapi. Har du prøvet det?

Udover lyd bruger jeg nogle gange dufte fra æteriske olier, som også kan have en terapeutisk virkning, jeg justerer lyset og rummets temperatur alt efter klassens formål, bruger tæpper og puder til at støtte kroppen og øjenpuder til afpændning. Alt sammen for at skabe de rette omgivelser og det bedste “miljø” for en god og effektiv yogapraksis. Nogle gange er det Beyoncé som er den helt rette til min praksis 😉

Hvis du dyrker yoga derhjemme, vil jeg helt sikkert anbefale dig, at du gør lidt ekstra ud af stemingen i rummet. Måske med musik, dufte eller måske bare dæmpe lyset.

Jeg elsker mine fine yogaredskaber, både i praksis og så pynter de så fint på hylden i stuen 🙂

Du købe chimes og meget andet lækkert billigt yogaudstyr hos Nice2wear.dk – hvor jeg har oplevet både hurtig levering og virkelig god service 🙂

Du kan købe vindklokker og syngeskåle HER

Yogamåtten – som jeg også har skrevet om i denne test af yogamåtter og i mine anbefalinger kan du købe HER

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga handler ikke om...