20 yogastillinger

Så er det min tur til selvforkælelse

YAY!

Jeg er netop startet til gravidyoga/fødselsforberedelse hos YOJO, noget jeg har glædet mig rigtig meget til, da min krop trænger til lidt selvforkælelse. Selvom jeg laver yoga dagligt hjemme på måtten og underviser i gravidyoga flere gange om ugen, så bliver det altså virkelig fedt, at forkæle MIG og min baby med god yogaundervisning og fødselsforberedelse. Så ikke længere behøver at sende lange og misundelig blikke når jeg lægger de gravide på mine hold, i savasana. Heldigvis giver det mig rigtig meget at undervise og guide afspænding, og har svært ved at forestille mig, hvordan jeg kan undvære det om få uger, når min barsel starter.

Jeg er meget inspireret af YOJO’s tilgang til gravidyoga og fødselsforberedelse, da damerne bag var blandet andre, undervisere på min gravidyoga uddannelse. Jeg gik til gravidyoga andre steder under min sidste graviditet, men denne YOJO tilgang tiltaler mig rigtig meget. YOJO står for Yoga og Jordemoder, så undervisningen er tilrettelagt med erfaringer fra yogalærer, doula og guru Maria Allingham og jordemoder og guru Anne Ruby, som begge har arbejdet med dette område i mange år. De er så dygtige. Altså jeg ved ikke lige, om de vil omtale sig selv som guruer, den titel har jeg givet dem. For de er på en måde mine guruer 🙂  Og jeg er dybt inspireret af dem og elsker deres forståelse af kvindekroppen og fødsler. Noget af det, som inspirerer mig særlig meget ved deres tilgang er, at de tager udgangspunkt i at kroppen er designet til at være gravid og til at føde. At man skal øve sig i at lytte til kroppen, arbejde med kroppen og have tillid til at kroppen er stærk og fortæller hvad den har brug for. Det kan måske lyde lidt hippie-agtigt for nogen, jeg har i hvert fald flere veninder som nævner, at de “kunne sgu ikke mærke at kroppen fortalte dem noget…”. Det kan jeg sagtens følge dem i, for jeg kan heller ikke altid mærke eller høre hvad kroppen “siger” til mig. Men når jeg træner det, så kan jeg tydeligt mærke, at jeg bliver bedre til at gå med det der er, acceptere uden at kontrollere for meget og på den måde få en meget stærkere følelse af, at jeg er herre over min krop – fordi jeg har tillid til den og lytter til den, istedet for at kontrollere og modarbejde den. Så ja, det kræver træning at “lytte” og have tillid til kroppen. Helt generelt, men særligt når du er gravid, da kroppen hele tiden sender mange nye signaler du skal forholde dig til. Det vil helt sikkert (siger mine erfaringer mig) hjælpe dig rigtig meget til fødslen.

Jeg glæder mig til at skrive mere om YOJO, for jeg kan godt afsløre, at der er mange nye og spændende ting under opsejling med YOJO 😀 <3

Maria-Allingham-·-YOJO-1-1 Anne-Ruby-Privatjordemoder-1

Her er Maria og Anne <3

Du kan følge YOJO på facebook ved at trykke HER

IMG_9699-0

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 yogastillinger