Farvel Nalini

Rejseguide til Thailand

2d6caed8-7f8e-4d62-a8f4-399c16390a74

Så kommer næste del af min rejseguide til Thailand, du kan læse min første del HER og læse lidt om vores overvejelser HER.

Som tidlige skrevet, fik vi pludselig lyst til at se andet end Phuket og lavede så lidt research på, hvor vi kunne ta hen. Vi kiggede på øerne Coconut island, Koh Rang Yai, Koh Hae, Koh Racha Yai, Koh Racha Noi, Koh Lon, Koh Lanta, Koh Yao Yai, Koh Yao Noi, Koh Jum, Koh Sukorn, Koh Naka Yai, Phi Phi island. Alle øer som var i rimelig overskuelig afstand fra Phuket. Vi ville ikke længere væk, da vi havde bestilt direkte fly hjem fra Phuket. Så vidt jeg ved er Phuket og Bangkok de eneste destinationer i Thailand, som man kan flyve direkte til!? Og direkte fly er bare fedest, synes vi.

Valget stod til sidst mellem en af de to tvillinge øer Koh Yao Noi og Koh Yao Yai. Noi betyder lille og Yai betyder stor – så ved du det, hvis du undre dig over alle de øer, som næsten hedder det sammen 🙂

Vi fik en virkelig god og detaljeret thai-guide af vores venner, som i den grad kender Thailand – den guide var guld værd!

Koh Yao Noi blev øen. En smuk ø, som kun ligger en kort sej kort sejltur fra Krabi og Phuket, men det er som at sejle til en helt anden verden. Koh Yao Noi er forholdsvis uspoleret, selvom der er en del mindre hoteller og hytter til udlejning. Men øen virker bestemt ikke turistet. Man kan tydeligt mærke lokalmiljøet, bønderne i marken, fiskerne på stranden, kvinderne der vasker tøj i baljer og thai børn, der leger i naturen. Der er ro på. Nærmest ingen bilen, kun tuktuk og scootere. Men trods den sparsomme turisme, så er der en stor 7 eleven, hvor du kan få en yummi urban yummi Ice Matcha latte. Lidt skørt, men også meget lækkert 🙂 Det var i hvert fald fedt for os, da vi køb tør for bleer og vådservietter 🙂


Læs om Thaibyerne Kamala og Bangtao HER


Alle vi mødte på øen var helt ubeskriveligt venlige og gæstfri. Næsten for meget af det gode, men det var virkelig rart at blive mødt med den varme igen og igen. De fleste af befolkningen på Yao-øerne er muslimer, der ernærer sig ved fiskeri, kokosnødder og plantager med gummitræer. Der er også de smukkeste fugle, mange af dem kender jeg ikke navnene på, men der var mange kæmpe tucan-agtige fugle med store næp og små farverige kingfisher fugle.

Jeg er sikker på, Koh Yao Noi kommer til at ændre sig en del indenfor den nærmeste fremtid, for øen er vildt smuk, semi ukendt, tæt på Phuket og Krabi. Det er lige før, jeg ikke har lyst til at tippe om stedet, fordi jeg er mange for at det bliver for overbesøgt. Men sådan er det jo nok bare. Så skynd dig at oplev øen inden længe 🙂

Strandene er virkelig en oplevelse for sig selv. Mange af dem er uberørt og vildt smukke, og så er der kæmpe forskel på høj- og lavvande, hvilket er så fascinerende at opleve. Om morgen er det faktisk muligt at gå flere 100 meter ud på havbunden, fordi vandet er trukket så meget tilbage.

Rasturanter på koh Noi Yao

Vi fik anbefalet lidt forskellige spisesteder på øen, men vi spiste kun de steder vi boede. Men jeg vil gerne gi en KÆMPE anbefaling til restauranten der var tilknyttet vores ene “hotel” (eller det var jo faktisk en villa vi havde lejet). Restauranten hedder “La Sala Rastaurant“.

Deudover er vi blevet anbefalet:

Bayview RestaurantChaba Café – hvor du også kan få vegansk mad og Rice Paddy. 

Hvis du vil dyrke yoga er der også mulighed for det. Hos Island Yoga i den sydlige del af øen er der rig mulighed for yoga – Du kan fx tage på et 4, 6 eller 8 dages retreats. Du kan også tage en 200 timers Holistic Yoga and sound therapy uddannelse – for kun 16.000 kr! OMG det lyder fedt!

Derudover var der også yogaundervisning det ene sted vi boede, som du kan læse om HER

Nå, nu må jeg snart få skrevet lidt om de to steder vi boede… Det sted vi startede tog pusten fra mig, da det var fuldstændig magisk, det andet sted var også helt vildt, men jeg var måske lidt svært at imponere lige der.

Læs om de to skønne steder vi boede på Koh Yao Noi HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel Nalini