Min playliste

Rebozo

Jeg har været på yogaweekend her i weekenden og har lært SÅ mange spændende ting i forhold til gravidyoga. Jeg var bl.a. på et mini kursus i rebozo massage. Som var vildt spændende og jeg vil så gerne på et udvidet kursus, hvor jeg kan lære endnu mere om, hvad denne fantastiske teknik kan. Rebozo er en gammel mexicansk jordemoderteknik, hvor man ved hjælp af et tærklæde/sjal ryster og vugger bækkenet på forskellige måder. I Danmark bruges rebozo af flere og flere jordemødre og doulaer. Det kan også hjælpe ikke-gravide, som evt. har smerter og spændinger i bækken og/eller lænd.

Jeg købte faktisk en rebozo i LA, ret pudsigt når jeg nu har været på kursus i det. Jeg købte det mest fordi jeg syntes at det var så flot og bruger det fortiden som halstørklæde dagligt. Se billedet nedenfor. Ofte er en rebozo meget farverig og du kan også bruge tørklædet til at vikle om din smukke gravide mave, for at give lidt ekstra varme, tryghed og støttet (det jo SÅ flot, synes jeg). Du kan også bruge den som bærevikle til baby, når baby kommer ud (undersøg lige forskellige vikleteknikker, så du binder den rigtigt). En rebozo og en fastvikle minder rigtig meget om hinanden. Ofte er en fastvikle lidt længere og nogle gange bredere, derudover har en original mexikansk rebozo frynser i kanten. Så kan altså sagtens bruge en fastvikle (måske en kort vikle) eller et passende tørklæde som en rebozo. Det er vigtigt at stoffet er fast og bredt nok – nok mellem 50-100+ cm i bredden og mellem 2,1 og 2,7 m langt.

 • I graviditeten bruges rebozomassage til at afspænde muskler. Det hjælper med at afspænde bækkenet, som ofte kan være meget spændt hos mange kvinder (også ikke-gravide). Når bækkenet er afspændt er der mere plads til barnets hoved i bækkenet. Massagen kan også lindre de lændesmerte, som rigtig mange gravide går rundt med.
 • Sidst i graviditeten bruges rebozomassage til at få barnets hoved til at stå godt i bækkenet, hvilket har stor betydning fødselsforløbet. Derved kan der undgås utrolig mange indgreb under fødslen.
 • Hvis din baby ikke ligger med hovedet nedad i slutningen af 3. trimester, så kan rebozo være en en måde af hjælpe baby med at vende sig i maven. På den måde kan man undgå vendingsforsøg. Det var på denne måde jeg mødte rebozo under sidste graviditet.
 • rebozoen kan bruges som smertelindring, fjerne for tidlig pressetrang, stimulere veerne og hjælpe kroppen med at finde en god verytme.

jeg kan virkelig anbefale rebozo. Det er så dejligt. Det er det måske ikke for alle, men jeg har kun haft gode oplevelser med det. Prøv at undersøge mere, hvis du synes det lyder interessant 🙂

 

Der ligger også rigtig mange videoer på youtube, så du kan se hvordan en rebozo massage kan foregå.

Her er min smukke rebozo:

 

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

3 kommentarer

 • Aviaq

  Hejsa
  Jeg er nysgerrig for hvor du har været på kursus henne og hvor det udvidet kursus evt er henne?

  Håber på svar 🙂

  Mvh
  Aviaq

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Hej Aviaq, jeg har været på kursus hos Yojo, og lært teknikker hos Hélt, hvor jeg også underviser 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og er ret stor fan af teknikken. Jeg har tidligere skrevet lidt om rebozo, som du kan læse HER. Jeg har aldrig prøvet en rigtig rebozomassage og da jeg nu er højgravid var det en oplagt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min playliste