Gravidmassage og en sø af savl...

Privat jordemoder og doula

Jeg har valgt at bruge en privat jordemoder og at have en doula med til fødslen. Hvorfor jeg har valgt det, kan i læse om nedenfor 🙂

Min gode veninde fødte i 2014 med en privatjordemoder hjemme hos sig selv. Jeg syntes, at det lød vildt fedt at føde med en kendt jordemoder – altså en jordemoder man går hos under sin graviditet og som man så også skal føde med. Jeg havde allerede inden jeg blev gravid med lillesøster besluttet (jeg skulle bare lige have Tore med på den), at jeg ville føde hjemme næste gang og en af de store grunde til det var, at jeg oplevede så meget travlhed og stress på Hvidovre, da jeg for 3 1/2 år siden fødte Aya der. Den stress gjorde mig ret utryg og stoppede selvfølgelig også mine veer, så jeg havde en laaaaaang fødsel. Læs lidt om min oplevelse HER.

Da jeg blev gravid her anden gang blev jeg mere og mere nysgerrig på det at have en doula med til fødslen, for så havde jeg trods alt en kendt fødselshjælper, udover Tore. Den tanke var jeg ret vild med. På min gravidyogauddannelse mødte jeg Maria, min yogalærer som også er doula og Anne, som er privat jordemoder. To virkelig skønne kvinder, som har inspireret mig meget. Og jeg drømte lidt om, at de to skønne damer kunne være ved min side til fødslen. Da de så pludselig spurgte, om jeg ville være interesseret i at få min fødsel filmet og til gengælde få dem som jordemoder og doula til en VIRKELIG god pris, så blev jeg ret lun på ideen. Tore og jeg skulle lige snakke det hele igennem mange gange og høre alle detaljerne, så vi ikke sagde ja til noget, vi senere ville fortryde. Inden de spurgte mig, var jeg allerede gået igang med at finde en fødselsfotograf som kunne komme og tage billeder til fødslen, til privat brug. Jeg ville rigtig gerne have nogle billeder og gerne lidt video fra fødslen, da jeg var lidt ærgerlig over, at jeg ikke rigtig havde nogle billeder eller film fra min sidste fødsel. Så efter en del overvejelser sagde vi ja og nu er Anne så min helt egen private jordemoder og vi er lige nu ved at lære hinanden endnu bedre at kende. Jeg er SÅ glad for, at hun skal hjælpe mig gennem fødslen, hun gør mig meget tryg og rolig. Derudover kommer min søde yogalærer med, som jeg har gået til gravidyoga hos, så hun har også fulgt mig tæt gennem hele graviditeten. Det bliver sååååå spændende og jeg glæder mig helt vildt! Tore har også mødt de to og er også helt vild med hele konceptet og det vigtigste for ham er, at jeg føler mig tryg. Det bliver for sindssygt, at se fødslen efterfølgende… Måske skal der lige gå et par dage, før jeg er klar til det 🙂

Her er min søde jordemoder 🙂

jorde

Jeg havde en fin fødsel sidste gang, trods forskellige udfordringer og min oplevelse var på ingen måde traumatisk eller helt forfærdelig. Men der var alligevel nogle ting, som havde stor betydning for mig og hele forløbet. En af de vigtigste ting var, at der ikke rigtig var tid og plads til os, og at der derfor heller ikke rigtig blev lyttet til vores ønsker og behov. Det er rimelig afgørende, når man er midt i en aktiv fødsel. Det var en følelse af, at miste noget af sin autonomi, sin indre dømmekraft, sin empowerment. Jeg ved godt, at det aldrig var personalets hensigt, tvært imod, men det var nu alligevel sådan at jeg følte det.

Jeg er så glad for min beslutning om privat jordemoder og kan mærke at det er helt rigtigt for mig ikke at være tilknyttet Herlev længere. Jeg vil virkelig ikke sige noget dårligt om at føde med det offentlige, for jeg synes at jordemødrene knokler røven ud af bukserne og gør et virkelig ubeskriveligt stort stykke arbejde. Men det er ikke en hemmelighed, at de på de fleste fødegange løber rigtig stærkt og at der ofte ikke er hænder nok. Jeg er ikke i tvivl om, at jordemødrene gør ALT hvad de kan, for at hjælpe alle de fødende med at få en god fødselsoplevelse, men der er kun de ressourcer der er. Desværre. Jeg håber, at det snart bliver bedre. For vi skal passe på vores super seje jordemødre.

Det kan jo sagtens være, at der bliver behov for at tage på hospitalet undervejs i fødslen, men så gør vi bare det sammen. Så hvis behovet er der, så tager jeg min jordemoder under armen eller nok omvendt og så tager vi mod hospitalet. Jeg regner selvfølgelig ikke med det, men prøver at indstille mig på, at det godt være en fin fødsel selvom jeg bliver overflyttet. Så længe baby kommer ud sund og rask. Det er jo det vigtigste <3

Denne gang har jeg derfor valgt en anden model. Muligvis luksus-modellen, men jeg vil alligevel mene at det er en prioritering og på en måde en investering i det lange løb. Udover alle standard jordemoderkonsultation + en del ekstra, så giver min søde jordemoder fødselshynose, gravidmassage og akupunktur, som jeg løbende får under graviditeten, særlig her til sidst. Derudover kommer hun på to barselbesøg efter fødslen, for at hjælpe med amning, give støtte i den første tid og afrunde forløbet. Hun står for alt nødvendigt udstyr, lige fra klyx, bleer (til mig…), engangsunderlag, oppusteligt fødekar mm. Og så er hun standby og klar til at komme 24/7 tre uger op før termin og 2 uger efter om nødvendigt.

Jeg synes, at det er mega fedt og meget meget betryggende. Det giver mig en helt anden ro end sidste gang, hvor jeg havde hørt så mange historier om, at der ikke var plads til de fødende på hospitalerne – hvilket der heller ikke rigtig var, ved min sidste fødsel. Jeg er sikker på, at ved at vælge en privat jordemoder og hjemmefødsel, så booster det mit oxytocinhormon helt vildt og sætter gang i en masse naturlige og effektive veer 🙂 Jeg glæder mig!

Se hvor hyggelig Anne’s lille jordemoderklinik er. Det ligger i en hyggelig baggård på Forhåbningsholms allé, Frederiksberg C. Virkelig et dejligt og varmt sted 🙂

Læs mere om min jordemoder Anne her: privatjordemoder.dk

Og min doula og yogalærer Maria: Allinyoga.dk

  IMG_0634IMG_0636IMG_0637

3 kommentarer

 • […] mange af jer ved, så har jeg en privat jordemoder, Anne Ruby, som i kan læse om HER og jeg skal føde hjemme, som i kan læse om […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Skønt at flere får øjnene op for muligheden for hjemmefødsel! Jeg valgte selv hjemmefødsel som førstegangsfødende tilbage i 2013, og var så heldig at få lov at gennemføre det derhjemme. Virkeligt en stærk oplevelse, som samtidig var helt rolig og jeg følte på intet tidspunkt at jeg var ude af kontrol (aahhh ok..måske liiige inden hovedet skulle ud…!). Men skønt at kunne ligge i dobbeltsengen med manden både under og efter fødslen, ikke at skulle noget og samtidig blive serviceret af en sød jordemoder og hendes studerende (der tog masser af billeder) og de blev 5 timer efter fødslen og skrev rapport og hyggede. Det var virkeligt luksus at have al mad og et par hjælpere i huset og ikke mindst ro med baby de første par døgn. – GLÆD DIG!! Kram og al muligt held og lykke herfra!
  Mvh.
  Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Ej, hvor lyder det bare helt fantastisk Malene ❤️❤️❤️ Wow! Jeg håber, at jeg får mulighed for at opleve noget lignende. Og for er det fedt, at du har en masse billeder. Eller det synes jeg lyder fedt Tak fordi at du ville dele din oplevelse ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravidmassage og en sø af savl...