Lidt om mig…

IMG_7509

Mit navn er Josefine,  jeg er 32 år, gift med Tore og sammen har vi Aya på 4 år og Elva på 1 år, sammen bor vi på Frederiksberg. Jeg er vild med yoga og vil så gerne inspirere andre til at mærke hvad yogaen kan.

Jeg startede en lille rejseblog, da vi boede i LA i 2015. Bloggen var mest for de nærmeste venner og familie, så de kunne følge med i vores hverdag i LA. Hurtigt fik jeg smag for at blogge og da vi flyttede hjem i august 2015, valgt jeg at ændre bloggens navn til Yogamor – fordi jeg elsker yoga og er mor, og de to ting fylder ret meget i mit liv 🙂 Så det blev navnet.

Yoga har været en stor del af mit liv i mange år. Nogle år har yogaen fyldt mere end andre år, men den har været en trofast følgesven de sidste små 10 år. Det er lidt som at børste tænder, jeg kan godt lade vær med at praktisere yoga en dag eller fire, men det føles bare bedst, når jeg gør det hver dag… Måske ikke lang tid på måtten, men yoga på den eller anden måde. Ikke fordi jeg går tre dage uden at børste tænder… Men i ved hvad jeg mener 🙂

 I efteråret 2011 fandt jeg ud af, at jeg var gravid. Jeg var lykkelig, men også rigtig bange. Under min graviditet havde jeg forskellige udfordringer, som gjorde at jeg ikke kunne nyde graviditeten helt som håbet. Yogaen hjalp mig med finde ro og mere overskud under graviditeten og styrke min krop til en laaaaaaang fødsel. Selvom jeg dyrkede meget yoga under min første graviditet, havde jeg stadig en del komplikationer, med virkelig meget væske i kroppen, mange bækkensmerter osv., så yogaen tryllede ikke alt dårligt væk, men den hjalp mig rigtig meget til at være i graviditeten og finde det dejlige og smukke ved at lave en baby. Jeg er også sikker på, at mine komplikationer blev forbedret med yogaen. Det føltes i hver fald dejligt og det var det vigtigste for mig på det tidspunkt. Derudover var det fedt at have nogle konkrete og nemme redskaber jeg kunne bruge når behovet var der. Når jeg fx. blev hormonella og følte at hele verden gik imod mig, så kunne jeg kravle ned på alle fire, lave cat/cow med åndedræt og pludselig virkede verden meget mere venlig 🙂 Lidt skørt, men sådan var det faktisk. Til fødslen var jeg rigtig godt forberedt og jeg følte at med mine yogateknikker, havde jeg da en ting jeg kunne styrer, i al det crazy ve smerte og urkvinderåb. Det var fedt!

Efter at have undervist i aerobic og stram op i SATS blev jeg mere og mere hug på yogaen. Den yoga jeg havde dyrket i fitnesscentret var ikke helt nok for mig, jeg var blevet nysgerrig på det spirituelle og ville til Indien og mærke yogaen rigtigt.

I 2010 rejste jeg med en veninde til Indien og tog min første 200 TT yogauddannelse på et Ashram i Goa i traditionel tantra yoga (ikke at forveksle med tantra sex). Det var en helt utrolig og fantastisk oplevelse, som gjorde et kæmpe indtryk på mig. Jeg var forelsket i Indien og jeg var forelsket i yogaen. Jeg ville have mere uddannelse, for nu havde jeg jo først lige åbnet bogen og så hvor meget jeg endnu ikke vidste.

Tilbage i Kbh tog jeg endnu en 200 TT i Vinyasa hos Lago cph. Aerobic blev droppet til fordel for yogaen og jeg begyndte at undervise yoga i fitnesscentret istedet for stram op og aerobic. Efterfølgende har jeg taget forskellige uddannelser i yogateknik/anusara, pranayama, ayurveda, meditation, gravidyoga og dvs. yoga workshops, så det bliver til omkring 700 timers teacher training. Jeg er for nysgerrig til at følge én yoga stilart, så bruger det bedste fra de forskellige skoler jeg er stødt på og suger til mig af ny yogaviden.

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin