Lidt om mig…

IMG_7509

Mit navn er Josefine,  jeg er 31 år, gift med Tore og sammen har vi Aya på 4 år og Elva fra 30. marts 2016, sammen bor vi på Frederiksberg. Jeg er vild med yoga og vil så gerne inspirere andre til at mærke hvad yogaen kan.

Jeg startede en lille rejseblog, da vi boede i LA i 2015. Bloggen var mest for de nærmeste venner og familie, så de kunne følge med i vores hverdag i LA. Hurtigt fik jeg smag for at blogge og da vi flyttede hjem i august 2015, valgt jeg at ændre bloggens navn til Yogamor – fordi jeg elsker yoga og er mor, og det er primært det jeg skriver om på bloggen.

Yoga har været en stor del af mit liv i mange år. Nogle år har yogaen fyldt mere end andre år, men den har været en trofast følgesven de sidste 7-8 år. Det er lidt som at børste tænder, jeg kan godt lade vær med at praktisere yoga en dag eller tre, men det føles bare bedst, når jeg gør det hver dag… Ikke fordi jeg går tre dage uden at børste tænder… Men i ved hvad jeg mener 🙂

 I efteråret 2011 fandt jeg ud af, at jeg var gravid. Jeg var lykkelig, men også rigtig bange. Under min graviditet havde jeg forskellige udfordringer, som gjorde at jeg ikke kunne nyde graviditeten helt som håbet. Yogaen hjalp mig med finde ro og mere overskud under graviditeten og styrke min krop til en laaaaaaang fødsel. Selvom jeg dyrkede meget yoga under min første graviditet, havde jeg stadig en del komplikationer, med virkelig meget væske i kroppen, mange bækkensmerter osv., så yogaen tryllede ikke alt dårligt væk, men den hjalp mig rigtig meget til at være i graviditeten og finde det dejlige og smukke ved at lave en baby. Jeg er også sikker på, at mine komplikationer blev forbedret med yogaen. Det føltes i hver fald dejligt og det var det vigtigste for mig på det tidspunkt. Derudover var det fedt at have nogle konkrete og nemme redskaber, jeg kunne bruge når behovet var der. Når jeg fx. blev hormonella og følte at hele verden gik imod mig, så kunne jeg kravle ned på alle fire, lave cat/cow med åndedræt og pludselig virkede verden meget mere venlig 🙂 Lidt skørt, men sådan var det faktisk. Til fødslen var jeg rigtig godt forberedt og jeg følte at med mine yogateknikker, havde jeg da en ting jeg kunne styrer, i al det crazy ve smerte og urkvinderåb. Det var fedt og jeg glæder mig til næste gang!

Jeg har startet denne yogamor blog, da jeg ønsker at dele min passion for yoga og inspirerer kvinder til at prøve gravidyoga og måske hjælpe dem med at mærke sig selv og sin baby i maven på en ny måde. Måske inspirerer gravide til at tænke over hvad der er vigtigt for at de for en bedre graviditetsoplevelse og fødselsoplevelse. For selvom jeg tidligere skrev at min sidste graviditet ikke var uden komplikationener og udfordringer, så handler det jo mest af alt om min oplevelse af graviditeten og fødslen. Netop oplevelsen blev en helt anden og meget bedre, når jeg reglmæssigt dyrkede yoga. Så jeg vil hjælpe gravide med at få en bedre oplevelse, ligemeget hvilke udfordringer de står overfor!

Igennem de sidste 8 år har jeg interesseret mig meget for yoga og det har været spændende at se, hvordan yogaen er blomstret i Danmark, særligt de seneste år. Jeg har gennem årene taget forskellige yogauddannelser, som alle har været helt forskellige og har givet mig flere sider af yogaens mange nuancer. Jeg tog min første yogatime i fitness centeret Hard Work tilbage i omkring 2003 og kan huske at jeg var ret vild med det. Min storesøster overvejede at tage en yogauddannelse og det gjorde mig nok ekstra interesseret i yogaen. Jeg fortsatte med at gå til yoga i fitnesscentret, hvor jeg også gik til step (altså step på stepbænke, ikke step med laksko…) og old school aerobic. Efter nogle år fik jeg lyst til at afprøve forskellige yogacentre, da hele den spirituelle verden begyndte at trække i mig. Det var fedt, at afprøve forskellige yoga stilarter og undervisere, og jeg oplevede hurtigt, at det var en kæmpe farverig verden, som åbnede sig for mig. Fitnessverden var stadig et kæmpe hit hos mig og jeg tog en aerobic uddannelse, hvorefter jeg begyndte at undervise i aerobic i SATS. Efter at have undervist i aerobic i forskellige fitnesscentre og dyrket yoga sideløbende, fik jeg lyst til at opleve og nørde endnu mere yoga i yogaens hjemland. Nemlig Indien.

I 2010 rejste jeg med en veninde til Indien og tog min første yogauddannelse på et Ashram i Goa. Det var en helt utrolig og fantastisk oplevelse, som gjorde et kæmpe indtryk på mig. Jeg var forelsket i Indien og jeg var forelsket i yogaen. Jeg ville have mere uddannelse, for nu havde jeg jo først lige åbnet bogen og så hvor meget jeg endnu ikke vidste.

Tilbage i Kbh tog jeg endnu en 200 TT i Vinyasa hos Lago cph. Aerobic blev droppet til fordel for yogaen og jeg begyndte at undervise yoga i fitnesscentret istedet for High puls og aerobic.  Efterfølgende har jeg taget forskellige uddannelser, i yogateknik/anusara, pranayama, ayurveda, meditation og gravidyoga. De yogauddannelser jeg har taget er sammenlagt omkring 600-700 timers teacher training, hvor 500 af dem er Yoga Alliance. Jeg er for nysgerrig til at følge én yoga stilart, så bruger det bedste fra de forskellige skoler jeg er stødt på og suger til mig af ny yogaviden.

På bloggen skriver jeg om alt fra mortanker, yoga, gravid- og efterfødselsyoga, vikler, babyhalløj, yogainspiration, opskrifter, skønhed og nysgerrige interviews med skønne kvinder og meget mere <3

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin