Skal jeg fortsætte min barsel?

Om mit første opslidende ammeforløb

Jeg har tidligere skrevet om mit ammeforløb og om mine ammeråd, både mit første som var en virkelig hård kamp og mit andet forløb, som stadig var en kamp, men som heldigvis rigtig helt vildt meget bedre. Min søde veninde, som både er jordemoder og kvinden bag domænet Canabuttenshon.dk, har i denne uge interviewet mig omkring mit første ammeforløb, det kan du læse om HER. For det var en kamp, en kamp som var nødvendig på daværende tidspunkt, men også en kamp der på mange måder tog overhånd og en af de hårdeste perioder i mit liv. Jeg får stadig helt ondt i maven, når jeg tænker på den tid.

Et lille uddrag fra interviewet læs resten HER

De første dage efter jeg havde født Aya fik vi rigtig mange gæster og jeg kunne ikke rigtig finde ro til at amme så meget som jeg nok burde, kan jeg se nu. Jeg havde ikke lyst til at amme foran alle de gæster vi havde, især fordi det gjorde så vildt ondt, så jeg fik ikke lagt hende særlig meget til de første par dage. Da sundhedsplejersken kom på 5. dagen og Aya havde tabt sig (hvilket jo er meget normalt de første dage), så anbefalede hun at vi supplerede med modermælkserstatning og jeg skulle begynde at efterpumpe med en brystpumpe. Derfra gik det helt galt. Jeg pumpede og pumpede dag og nat, hver 3. time i 3 måneder. Det var så opslidende og stressende. Al min opmærksomhed var på den skide brystpumpe døgnet rundt og det var først da min mand virkelig slog i bordet (han har været den vildeste og bedste støtte hele tiden) og sagde, ”nu skal du snart nyde din dejlige baby i stedet for at bruge så mange timer hver dag sammen med den kæmpe dobbeltbrystpumpe” at det gik op for mig, at det havde taget overhånd. Og han havde så ret. Den pumpe to alt for meget tid og energi. Det var slet ikke det værd.

Jeg håber, at interviewet kan belyse et følsomt område, som påvirker rigtig mange mødre. Jeg er pro amning, hvis det giver mening for dig. Jeg er pro at man kæmper for det, hvis det giver mening for dig. Og jeg er pro at vi taler højt om, at det kan være smukt, skønt men også pisse smertefuldt og hårdt.

Til alle jer, som lige nu kæmper med amningen, du gør det så godt! Du er så pisse mega sej at du kæmper for det! Jeg tror på dig! Kæmp videre, så længe det giver mening for dig og mærk efter hvornår nok er nok <3 Du gør det SÅ godt!

skaermbillede-2017-03-24-20-11-43

1 kommentar

  • Åhr et fint citat, jeg fik helt tårer i øjnene, fordi det mindede mig om mit eget amme-forløb (der også indebærer sådan en brystpumpe …). Jeg samler netop mod til at fortælle om det på min blog, og det inspirerer dine indlæg mig til – så tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal jeg fortsætte min barsel?