Mandagsfjæs

Om at elske mig selv og de 30 ekstra kilo…

Hudløst ærligt og lidt grænseoverskridende…

Under min sidst graviditet tog jeg omkring 30 kg på. Jeg stoppede med at veje mig, da jeg havde rundet de +25 kg og det passer nok meget godt, at jeg tog 5 kg mere på inden fødsel. Jeg er ikke så høj, 160, så det var ret mange kilo på min lille krop. Min krop voksede med kiloene henover de 9 måneder, selvom det især var de sidste 3-4 måneder der kom mange kilo på. Jeg var fyldt op med væske og det var vildt ubehageligt. Jeg var rigtig ked af det og hver gang jeg så mig selv i spejlet, kunne jeg ikke kende mig selv. Jeg så kun alle de ting som havde ændret sig og jeg synes ikke at jeg lignede MIG. Det er nok helt naturligt med sådanne tanker og hormonerne var heller ikke den store hjælp til at se lidt lysere på tingene. Jeg tabte alle kiloene igen, helt stille og roligt indenfor et års tid. 

De sidste par uger har tænkt rigtig meget på, hvordan jeg kan undgå de ekstra 30 kg under denne graviditet, da kiloene fortiden kommer snigende. Det er Ikke fordi jeg som sådan er bange for kiloene, for dem skal jeg nok tabe igen, men mere de mange triste og ubehagelige tanker, som under sidste graviditet fulgte hånd i hånd med kiloene. Selvfølgelig er det hårdt for kroppen at tage så mange kilo på over forholdvis kort tid og nok også unødvendigt, men det er hele fokus på vægten og alle de negative tanker, som jeg frygter mest. Det skide fokus på vægten, må ikke ødelægge alt det dejlige ved at være gravid. Det er så fantastisk hvad kroppen kan og det nytter ikke noget at blive sur på kroppen for at gøre sit bedste. Som jeg også skrev i indlægget “Yoga mod stress”, så kan man faktisk blive tyk, bare ved at kigge på en burger…. Et ekstremt vægtfokus stresser kroppen og hvad gavner det? Jeg vil i stedet prøve at rumme alle de tanker og følelser, som i denne tid kommer frem, både de gode og de mindre gode. Jeg vil omfavne dem, uden at lade dem styrer. Selvom der er mange ting som ændre sig under graviditet, både indeni og udenpå, så er jeg MIG.

Jeg tror faktisk, at jeg vil gemme vægten lidt væk under denne graviditet. Spise mad som gør min krop og sjæl glad. Bevæge min kros dagligt. Dyrke tonsvis af yoga. Nyde de forandringer som sker i kroppen og være taknemmelig for hvad min fantastiske krop kan…

Hvordan har i haft det med jeres krops forandringer under jeres graviditeter?

Jeg kan huske da billede 2 blev taget. Det var nok 6 uger før Aya kom til verden… Jeg husker så tydeligt, da jeg tog det her billede. Jeg var så selvkritisk og synes på ingen måde at jeg var flot. Jeg valgte at gemme billedet, så jeg havde et billede af mig selv højgravid. Når jeg ser billedet nu, synes jeg faktisk at jeg er gudesmuk… Wow, se lige den mave. Det er Aya som ligger derinde. Helt færdig og perfekt. Hun nyder at svømme rundt lidt endnu, inden hun er klar til at komme ud og ændre verden…

unnamed (5) IMG_1002

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

9 kommentarer

 • […] Faktisk så elsker jeg dig… Min krop er begyndt (eller det har stået på i noget tid nu), at blive rigtig væskefyldt og jeg har de sidste par uger taget rigtig meget på og hele min krop strammer og er meget øm pga. væskeophobninger. Det irriterer mig meget, især fordi jeg synes, at jeg gør alt det “rigtige” for at afhjælpe det. Det var et stort problem under min sidste graviditet og jeg kunne slet ikke holde mig selv ud. Hverken hvordan jeg så ud eller hvordan jeg havde det i kroppen. For det er virkelig ubehageligt og smertefuldt at være så væskefyldt 😞 Læs om mine 30 ekstra kilo HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] rationelt og jeg aner faktisk heller ikke hvorfor jeg fik det sådan. Måske fordi jeg havde taget 30 kilo på under graviditeten – til STOR frustration, og generelt havde en dum første graviditet. Hvilket jeg ikke kunne […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] både når det er rigtig varmt, når jeg har løbet en tur og er lidt dehydreret og under min sidste graviditet var det helt åndsvagt. Nu er jeg så småt begyndt at få ekstra væske i kroppen og har derfor […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] har gået eller løbet langt. Under min sidste graviditet, fik jeg rigtig meget vand i kroppen (læs om mine mange ekstra kilo her…) og det er så småt ved at komme i denne graviditet – heldigvis meget lidt og jeg kan få det […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak. Hvor er du bare sød <3 Og ja, vi håber at der er godt gang i amningen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak søde Camilla 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Væk med vægten! Det vigtigste er at både dig og baby har det godt.
  Jeg er selv gravid med mit første barn i 28. uge og har kun vejet mig de få gange jeg har været hos læge eller jordmoder. Her er jeg (mod min vilje) blevet tvunget til det :).
  Det er virkelig en befrielse ikke at skulle være trist over den stigende vægt. Der er så rigeligt at forholde sig til i forvejen.
  Let it go! Du ser smuk ud – også 30 kg. tungere.
  //Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sydhavnsmor

  Du er nemlig gudesmuk både som gravid og med baby ude. Altid. Og billede 2 er fantastisk – ja tænk engang det er Aya der lå derinde og bagte. Om man så lige vejer 30 plus gør jo ingenting når nu du ser så bragende ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsfjæs