Hjemmeskole - Mød Nete del 3

Når min undervisning heler migselv

Som i ved, så startede jeg op med at undervise efter nytår, to dages barsel og tre dages arbejde. Det var været rimelig hårdt, at komme igang igen, men også helt vildt fedt. Jeg elsker at underviser og jeg elsker især at undervise gravide og nybagte mødre, som jeg primært gør lige nu. Min yogapraksis har været minimal det sidste års tid og når jeg endelig har været på måtten, har jeg ofte brugt mest tid på at holde styr på to unger om benene, bøvle med at sætte kamera op, så jeg kunne filme min praksis og dele det på insta,  og ellers bare fokusere alle andre steder end på mig. Min krop. Det har faktisk ofte været mere stressende end rart. Ikke altid, men mange gange.

Nu er jeg begyndt at undervise en masse og jeg kan tydelig mærke den effekt undervisningen har på mig. For selvom det er mig, som underviser andre, så får jeg selv trukket vejret dybt i mange timer om ugen. I hvert fald en smule dybere end normalt. Og det påvirker mig. Det er som om, at der kommer hul igennem. Hul gennem den der overlevelses-mombie facade eller hvad det er, som er blevet tykkere og tykkere. Hul indtil noget, som faktisk ikke kun er rart, men også smertefuldt. Noget gammelt uforløst halløj, som alt for længe har stresset min krop og som skriger på at komme ud og væk fra min krop. Det er det yogaen kan. Det som jeg næsten havde glemt at det kan. For jeg kan da godt mærke, at det er rart at strække kroppen regelmæssigt og sjovt at lege på måtten, men jeg havde næsten glemt, hvordan det føles virkelig at komme ned i kroppen, trække vejret dybt og mærke MIG. Det er her at det ikke altid er lige kønt, ikke insta-smukt og idyllisk, men råt, ærligt og virkeligt. På godt og ondt.

Selvom jeg har haft dage, hvor jeg helst ikke ville trække vejret dybt, fordi det var nemmere at lade være med at mærke. Så har de sidst par måneder med mere yoga godt nok været forløsende. Så selvom min undervisning ikke skal handle om mig, men om deltagerne, så kan det der yoga altså noget både for dem og mig på samme tid. Tak yoga.

img_2947

img_2941

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmeskole - Mød Nete del 3