Ayurveda

Mød yogalærer og doula Maria Allingham

Jeg har fået mulighed for at interviewe en kvinde, som inspirerer mig rigtig meget og som har hjulpet mig tilbage på yogamåtten <3 Mød skønne fanstiske og meget inspirerende Maria Allingham, som er yogalærer og doula. Hun er faktisk min yogalærer og hun var min doula til Elva’s fødsel, så hun har en helt særlig plads i mit hjerte <3

Contact: Photographer Peter Nørby Esromgade 15, opg. 2, st DK-2200 Copenhagen N +45 21262146 peter@peternorby.dk

Maria er selvstændig yogalærer og doula, og driver ALL IN YOGA og YOJO. Hun bor på Frederiksberg, sammen med Kristian og deres to børn; Albert på 10 år og Mynthe på 6 år.

Beskriv dig selv med tre ord? Kærlig, omsorgsfuld og passioneret

Hvem beundrer du mest? Min mand Kristian, min jordemoder samarbejdspartner Anne Ruby og legendarisk jordemoder Ina May Gaskin, som har inspireret mig meget i mit arbejde med gravide og fødende.

Hvordan ser dit liv ud om fem år? YOJO har udvidet sit online repetoire, og vi har fået vores eget fine yogastudio / jordemoderklinik med en masse skøn yoga med fokus på gravid, efterfødsel, baby og familie. Og så arbejder vi sammen med nogle dygtige specialiserede behandlere, og måske med tiden får vi en fødeklinik…..  Jeg bor stadig på Frederiksberg med min elskede Kristian – og så en teenage-Albert og en pre-teen Mynthe….. det bliver en dejlig spændende og udfordrende tid, tror jeg!

Beskriv hvordan en gennemsnitlig dag ser ud for dig? Der er ingen gennemsnitlige dage, de er alle meget forskellige J Det eneste der går igen er, at jeg vækker mine børn og sender dem og min mand i skole og på arbejde. Derefter er der enten morgen eller formiddags-yoga-undervisning eller kontortid. Nogle dage tager jeg ned i Nalini og praktiserer hot yoga i varmen, og de fleste dage henter jeg min datter i SFO i løbet af eftermiddagen, og om mandagen går vi til akro-yoga sammen. Jeg underviser også to aftener om ugen, og i weekenden prioriterer jeg familien, men der er også nogle gange undervisning og workshops. Og så er jeg jo doula, så alt kan jo egentlig ske, når jeg er på kald J

Hvad ville du gerne bruge mere tid på? Min egen yogapraksis har været lidt forsømt, da jeg har siddet alt for meget foran computeren for at udvikle YOJO gravid online. Men nu har jeg lidt mere tid efter vores release, og jeg vil meget gerne prioritere min yogapraksis, som meget snart inkluderer arial yoga, da jeg har fået en yoga-hængekøje af mine børn i Mors Dags gave. Jeg glæder mig helt vildt til at hænge meget mere med bunden i vejret.

Contact: Photographer Peter Nørby Esromgade 15, opg. 2, st DK-2200 Copenhagen N +45 21262146 peter@peternorby.dk

Hvad er det aller bedste ved at være mor? Det er den følelse af ubetinget kærlighed og lykke jeg oplever, når jeg er sammen med mine børn og min mand, og vi bare hygger og griner – det er også den følelse, jeg oplever, når jeg får en kæmpe krammer og et hjertelig kys af mine ungerog hvor ligger den største forskel fra livet uden børn til livet som mor? Jeg har fået mere jordforbindelse, og det er fedt. Jeg er jo egentlig uddannet skuespiller, men da min søn kom ændrede mine prioriteter sig, og jeg kastede mig ud i min første yoga teacher training, så jeg er ham dybt taknemmelig for lige præcis at vælge mig som mor på lige præcis det tidspunkt. Det giver så meget mening for mig at arbejde med gravide og kommende forældre, og jeg elsker at undervise, nørde krop og sind og fordybe mig i yogaens univers.

Hvornår og hvor mødte du yoga for første gang? Det var i 2003 hos Simon Krohn i USG, hvor min søster og jeg gik på et forløb 2 gange 2 timer om ugen. Det slog virkelig benene væk under mig, og jeg var vild med hvor lækkert jeg altid havde det bagefter – sådan all around!

Hvilken betydning har yoga for dig i din hverdag? Professionelt betyder yoga alt! Personligt elsker jeg min praksis på yogamåtten, og jeg kan mærke, at yogaen giver mig noget på alle planer. Faktisk mest i mit dagligdags liv hvor jeg øver mig meget i at være nærværende og give mig selv og mine omgivelser kærlig opmærksomhed – og jeg synes stadig, at det kan være svært, men jeg bliver ved at øve mig J

Hvilken yogastilart foretrækker du? Jeg elsker at danse, at udforske kroppens bevægelsesmuligheder, derfor foretrækker jeg flow – men ikke bare give den gas derudaf. Det skal være yang flow med en yin attitude, med nærvær og kærlig opmærksomhed på åndedræt, krop, sind og sjæl. Og det må gerne være ”hot” men det er ikke et must.

Har din yogapraksis ændret sig siden du blev mor? Og på hvilken måde? Jeg finder virkelig ind i mig selv under min yogapraksis, så jeg oplever egentlig, at den er blevet mere indadvendt, selvom den stadig er lige fysisk.

Har du brugt din yogaerfaring under dine fødsler? Ja, bestemt – især forbindelsen til åndedrættet men også de bløde, feminine yogabevægelser, der udnytter tyngdekraften og hjælper kroppen og nervesystemet til at afspænde. Inden jeg fik min datter, begyndte jeg selv at undervise gravidyoga, og det var så fedt at opleve hvor meget yoga har at byde på i forhold til den kæmpe transformation en graviditet og fødsel er.

Hvad synes du, at yogaen kan for den gravide?

De gravide der deltager på vores YOJO gravidhold er generelt ret forskellige. En del af dem har aldrig dyrket yoga før, nogle har lidt erfaring, og andre er ret øvede yoginier. Fælles for dem er at de har taget et aktivt valg om at uddanne både krop og sind til at rumme fødslens magi. Yoga kan på alle måder give dem nogle håndgribelige redskaber og empowerment til at rumme den stærke transformation en graviditet og fødsel er – både fysisk, mentalt og spirituelt. De centrale elementer er nærvær og kærlig opmærksomhed, hvor forbindelsen til åndedrættet spiller den vigtigste rolle, for deri ligger også forbindelsen til baby og nøglen til et balanceret nervesystem. Yoga stimulerer kropsbevidstheden, og derved udvikler den gravide sin intuition og sit fødeinstinkt, samtidig med at alle kroppens fysiske systemer påvirkes positivt.

Hvorfor mener du, at det vigtigt for gravide at dyrke yoga?

  • For at komme ned i gear,
  • For at stresse af og stilne sindet
  • For at skabe forbindelse til det lille mirakel i maven
  • For at vande det lille frø i hendes DNA, der hver gang hun er til yoga vokser og gror og bliver til et stærkt fødeinstinkt fuld af feminin energi og indre styrke.
  • For gennem kroppen at finde troen på og tillid til processen og intuitionens – og derved give slip på angst og frygt
  • For at blive stærk – fysisk og mentalt
  • For at kunne mærke sin krop og bruge den helt naturligt under fødslen
  • EMPOWERMENT på alle planer

Er der noget du gerne vil sige til dem som overvejer at prøve yoga – gode råd eller kloge ord? Hmmm, det første der falder mig ind er ÅNDEDRÆT – at skabe en stærk kærlig forbindelse til sit åndedræt igennem sin yogapraksis – og dette citat er super rammende:

citat

Og så elsker jeg denne beskrivelse af yoga – som egentlig passer meget godt på min oplevelse af yoga før og efter jeg fik børn. I starten var mit mål nemlig en hovedstand, og det var en stor succesoplevelse, da det lykkedes. Men efter jeg blev mor begyndte jeg at åbne mit hjerte, og så fik yogaen en helt anden og dybere mening – og jeg ELSKER stadig hovedstand og håndstand:

citat1

Tusind tak søde Mariay

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ayurveda