Hjemmelavet sund NUTELLA!!!

Mød en virkelig sjov, skøn og ærlig blogger – Sydhavnsmor!

Sydhavnsmor er dagens gæsteblogger 🙂

Idag skal i møde en blogger, som jeg er stor fan af. Nemlig Sydhavnsmor. Når jeg læser hendes indlæg, så føler jeg altid at hun skriver lige til mig og jeg er sikker på, at mange andre har det på samme måde. Hun inspirerer mig meget og jeg er fan af hendes ærlige, lige til grænsen og humoristiske tanker om morlivet. Idag skriver hun om et emne, som har fyldt MEGET i mit liv de sidste par år og det er så fedt at få sat ord på nogle af de tanker jeg selv har gået rundt med. TAK Sydhavnmor, endnu engang rammer du spot on!

Jeg giver hermed ordet videre til Sydhavnsmor 🙂

Drømmen om hus og have ? kan Sydhavnsmor blive til Countrymor?

Yeeeees, jeg føler mig heldig! Jeg har fået æren af at gæsteblogge på Yogamor, som jeg er vild med! Hun er passioneret omkring sin store interesse for yoga, og jeg mærker virkelig i hendes indlæg, at hun elsker at blogge, og derfor elsker jeg også at læse, hvad hun skriver.

Jeg har det sidste halve års tid selv haft bloggen Sydhavnsmor.dk, hvor jeg skriver om livsstil, børn (jeg har selv to af slagsen: Uma på knap 4 år og Sofus på 16 mdr.), kultur, sund, nem og børnevenlig mad osv. Jeg er dældylme vild med at skrive, hvilket jeg har gjort i 13 år som freelance-skribent for diverse magasiner og aviser.

Som navnet på min blog antyder, er jeg bosiddende i Sydhavnen med mine unger og min mand Martin, der er uddannet sejlmager. Derfor har vi (selvfølgelig) en lille båd, der ligger i det berømte og berygtede Sydhavnen. En overset bydel i København, som vi efter ca. 10 år i en lejlighed i en sidegade til Strøget har slået teltpløkkerne ? og købt fast ejendom ? i. Jeg mener, at alle bør unde sig selv at tjekke bydelen ud, for det dårlige ry har ikke meget på sig. Sydhavnen er usnobbet, og summer af en særlig hjertevarme, der er vanskelig at støve op andre steder i dejlige København. Sydhavnen er spændende, super kulturel med masser af lokale seje tiltag, og oplevelser for alle aldersgrupper! Primært familier og børn.

Men til trods for min store kærlighed til Sydhavnen ? og min 5-værelses lejlighed på 2. sal i Komponistkvarteret ? drømmer jeg mig somme tider ned mod jorden og hen mod endnu mere luft?

Et hus! Måske et landligt hus. Udenfor byen. Tæt på vand og natur, et lokalsamfund, et drivhus, et værksted til min mand, et legehus til møgungerne og min egen lille økologiske urtehave.

I fredags holdt ungerne fri fra deres Vesterbro-institution, og vi fløj alle afsted i mine forældres lille Fiat Panda mod Tisvildeleje, for dér havde jeg sgu fundet en lille lyserød knaldhytte, som vi da bare måtte se ASAP! Martin, som nogle gange godt kan blive en smule træt af mine spontane gode ideer, blev overtalt til at køre med, og jeg fik lynhurtigt arrangeret en ejendomsmægler til at vise os det fine gamle hus, som Uma var ved at flække over af begejstring, pga. farven; lyserødt!

Alt var skønt. Vejret var med os, solen skinnede, bølgerne var flotte på stranden, og den lille søde kvinde i den lokale købmand var vittig. Uma og Sofus løb, så snart vi havde åbnet Pandaen, mod den store trampolin i haven, fløj en meter eller to op i luften, løb videre mod det lille lyserøde legehus, som så fint matchede det store hus, og gik straks i gang med at lave både suppe og kage til både ejendomsmægler og os forældre.

Jeg så straks mig selv ligge lige dér midt på plænen til foråret, på en solseng, med en hjemmepresset juice af frugter fra egen have, råbende på Martin, der løb rundt i baghaven (legende med ungerne, imens han hev grønt op af jorden til aftensmad), efter endnu en frisk juice. JOOO? Livet i Tisvilde ville ikke være dårligt.

Efter at vi havde set alt, hvad grunden havde at byde på, som også inkluderede en lille vinkælder ? og det er der ingen, der skal vise mig to gange ? så er jeg hurtigere end hurtig til at skrive under på et køb (det var egentlig bare en kælder, men jeg så bare vinen for mig?), et mega fedt anneks, som pt. blev brugt til yogaundervisning? (som jeg selvfølgelig skulle bruge som blogger ? og freelance kontor ;-)), vendte vi snotnæserne hjemad mod København. Ungerne var trætte og ditto mig, efter knap fem timers søvn natten til fredag, hvor min søn stod op kl. R Ø V, fordi han var gennempisset (pardon my French)!

Og her var det så, at alle mine tanker begyndte at strømme ind?:

Hvad er det egentlig, vi har gang i? Vi kender ikke et eneste øje, der bor i Tisvildeleje.  Muligvis vil en flytning til Tisvilde gøre en ret i forvejen presset familie-hverdag endnu mere hektisk, hvis vi skal til at bruge en time og to biler hver vej på job fremover. Pt. fungerer en glimrende el-ladcykel som hjælpsom transportmiddel, der fragter ungerne frem og tilbage mellem Sydhavnen og Vesterbro dagligt.

Fordelene ved at flytte ud af byen ? og bo i hus:

 • Ungerne kan løbe direkte ud i haven, uden at vi skal smøre kæmpe madpakker og vælte ned af trapperne og finde en grøn plet, hvor de kan gå amok på
 • Vi kan sole i vores EGEN have, når vejret er godt (sole? Ha ha dream on? det lader sig alligevel først gøre om tidligst fem år?)
 • Vi får (måske) mere frisk luft
 • Vi er nødt til at købe en bil (det er lidt sejt at have sådan en, og nu har vi li?som ikke rigtig en god undskyldning her i København. Nedern)
 • Der er ro
 • Der er natur
 • Man kan spille høj musik HELE natten, uden at ens overbo klager!
 • Man kan tonse rundt på gulvet og kaste alle de klodser man vil, uden at ens underbo klager!
 

Ulemperne ved at bo i hus ? langt væk:

 • Der er altid en masse l***, der skal laves ved huset; tag, mursten, fugt? whatever!
 • Det er langt væk fra København
 • Det er langt væk fra min familie og venner
 • Vi bliver ensomme. Vi får aldrig gæster.
 • Vi kan ikke drikke os fulde med vores venner og cykle hjem i en koger gennem København
 • Der er FOR meget ro om vinteren ? og FOR meget gang i den om sommeren (hvis vi altså rykker på huset i Tisvilde)
 • Der er FOR meget natur (kan der være det?)
 • Der er en have, der skal holdes (det er jo ikke kun at plante grønt og frugt, græsset skal jo sådan set også holdes nede?)
 • Jeg tør ikke være alene hjemme. Tænk hvis der kommer en tyv. Det er sgu da meget mere trygt at bo blandt andre mennesker i en lejlighed.

Og jeg tror egentlig, at jeg kunne blive ved med at kradse punkter ned på ulempe-listen, fordi jeg overhovedet ? som i OVERHOVEDET ikke på nogen som helst måde er klar til at forlade alt og alle til fordel for et lille lyserødt (eller blåt for den sags skyld) hus langt væk fra familie, venner, byen og Sydhavnen. Selvom der er fantastisk i Tisvilde. Jeg bliver lige præcis lige hér. I min fantastiske lejlighed på 2. sal, som jeg hver dag bakser og pruster op af trappen til med to trætte, men dejlige unger. I ain?t going nowhere!

Det lyserøde hus i Tisvilde

Sydhavnen 🙂

 


Tak søde Sydhavnsmor, for dine tanker om landet vs. byen og din gode plus/minus liste… Jeg må indrømme, at jeg synes at Sydhavnslivet lyder ret skønt!

Namasté Josefine

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

2 kommentarer

 • Kathrine

  Fedt indlæg!
  Det er ret sjovt. Min veninde og hendes familie har også været oppe og kigge på PRÆCIS det hus med PRÆCIS de samme overvejelser. Pippihuset blev det døbt 😉
  Det er ret interessant hvad der sker i hovedet på en, når man kaster alle bolde op i luften og ‘leger’ at alle muligheder er åbne. Jeg tror det er vanvittigt sundt.
  Men Hey! Vi ved jo allesammen at SYDHAVNSMOR hverken kan eller må flytte til Tisvildeleje. Hahah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Ej, hvor sjovt!!! Pudsigt. Sydhavnsmor bliver i sydhavnen, eller i hvert fald i byen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sund NUTELLA!!!