Måttemandag - fra sommerhuset

Mød en inspirerende blogger og yogalærer – Cathrine Yoga

Jeg har fået mulighed for at interviewe søde og inspirerende Cathrine fra Cathrineyoga.dk. Hendes blog er så fin og fyldt med gode opskrifter, smukke inspirerende billeder og tanker om yoga. Jeg er fan!

KORTE FACT:

Mit navn er Cathrine Koefoed – kendt som ”Cathrine Yoga”. Jeg er 23 år, Hatha-yogalærer, bosat på Frederiksberg med min søde kæreste, ambassadør for Urtekram samt grøn livsstilsblogger på Cathrineyoga.dk. Jeg er bachelor i Erhvervsøkonomi og Psykologi v/Copenhagen Business School og starter på den naturlige kandidat, sommeren 2016. Udover at undervise i Hatha Yoga er jeg økonomisk studentermedhjælper i Frederiksberg Kommune i SSA-staben (Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet) 20 timers ugentligt.

Hvad er dine interesser?

Jeg er yogaelsker med stort Y, og jeg elsker alt, der har med yoga at gøre. Min kæreste kalder mig for en ”yoganørd” 🙂 Ligesom jeg har en stor interesse for psykisk sundhed, er jeg også stærkt optaget af fysisk velvære. Jeg elsker at eksperimentere med nye madopskrifter, tage madbilleder og dét at blogge. Min livsstilsblog, Cathrineyoga.dk, er derfor min største fritidsinteresse, selvom bloggen drives professionelt.

Beskriv dig selv med tre ord

Jeg er særligt sensitiv, omsorgsfuld og intelligent.

Hvem beundrer du mest?

Jeg beundrer mennesker, der udstråler ægte indre styrke og glæde. Jeg ser meget op til min læremester – min yogalærer, Tanja Ottesen, der har den smukkeste aura omkring sig.

Nævn et yndlings sted i København:

Mit nye Jivamukti yogahjem på Frederiksberg, Sangha Yoga Studio, samt Frederiksberg Have <3

Hvilket sted/by er din yndlingsferie – destination/storby?

Gennem mine blot 23 somre har jeg oplevet flere skønne og ikke mindst specielle rejsedestinationer. Med en far, som altid har arbejdet indenfor flybranchen, har det været en naturlig del af min opvækst, at vi har rejst til eksotiske rejsemål. Jeg glemmer aldrig minderne fra den kinesiske mur, vandfaldene ved Niagra Falls i Canada, flere rundrejser i Asien og senest fra nord til syd i Vietnam med min kæreste. Det er svært at vælge ét sted! Til januar 2017 skal vi på rundrejse i Myanmar (Burma). Jeg elsker at udforske nye kulturer og livsstile.

 

Hvordan ser dit liv ud om fem år? Og om 10 år?

Om fem år er jeg færdiguddannet – Cand.merc.(psyk.) – og jeg har gang i dét, der føles rigtigt for mig. Jeg er yogalærer. Jeg er 28 år (!). Spørgsmålet er, om jeg vælger at blive 100 procent iværksætter, eller om jeg vælger at gå konsulentvejen. Umiddelbart forestiller jeg mig, at jeg ender som iværksætter. Ikke som professionel blogger, men som mind-ful konceptudvikling eller andet spændende. Jeg har mange tanker og idéer, som jeg ”tester” af på mine professorer på CBS, der er gode til at give feedback og ny forretningsideer. Jeg mangler faktisk bare en forretningspartner 🙂

Om ti år er jeg et sted, jeg ikke kan forestille mig. Jeg ved det ikke! Om ti år har jeg måske en lille pige, kan lave vilde yogastillinger på hænderne og bor i udlandet.

Beskriv hvordan en gennemsnitlig dag ser ud for dig?

Min hverdag er ubeskrivelig uregelmæssig, men jeg har dog nogle faste ”ritualer”, der går igen:

07:30 – Starter altid mine morgener med et stort glas vand, et stort krus urtete (elsker Classic fra Yogi Tea) og senere morgenmad.

08:00 – Enten arbejde i Frederiksberg Kommune, opgaveskrivning på CBS eller blogging på Cathrineyoga.dk hjemmefra.

(09:30) – På ikke arbejdsdage er jeg typisk til yoga, personlig træning eller underviser i Hatha Yoga.

12:30 – Frokost

13:00 – Arbejde, studie eller blogging. Nogle dage sover jeg til middag 🙂

18:00 – Aftensmad

19:00 – Aftengåtur eller cykeltur med min kæreste.

20:00 – Kærestehygge i sofaen med film, serier, dokumentarer, etc. og lidt blogging.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på?

Jeg ville gerne bruge endnu mere tid på min egen yogapraksis. At dyrke flere yogatimer ugentligt og at fordybe mig endnu mere i filosofiske yogabøger.

Hvornår og hvor startede din yogarejse?

Min egen yogarejse startede på Gerlev Idrætshøjskole i 2012, hvor jeg gik et halvt år. Udgangspunktet for mit højskoleophold var at lære mig selv at kende, ”flytte hjemmefra” og være blandt en masse andre unge mennesker, som tilsammen forhåbentlig kunne få mig på rette kurs. Inden jeg startede på Gerlev Idrætshøjskole, havde jeg haft et halvt sabbatår efter min studentereksamen, og jeg følte mig mildest talt fortabt. Jeg havde svært ved at have ”frie tøjler”, og jeg udviklede angst og depression i en middel grad. På højskolen havde jeg CrossFit som hovedfag samt yoga og filosofi som valgfag. Da jeg valgte mine valgfag, var det forholdsvis tilfældigt, at det blev yoga og filosofi. I dag er jeg lykkelig over valget. Mit højskoleophold gav mig mod på livet, selvbevidsthed, mere selvtillid og selvværd samt en følelse af fællesskab. I 2013 valgte jeg at tage min yogalæreruddannelse. Efter mit højskoleophold var jeg blevet så bidt af yoga, at jeg turnerede rundt til diverse yogaklasser og workshops for at finde ro bl.a. ved Tanja Ottesen. Jeg har desuden været på fire yoga-retreats, der også gav mig ny og opløftende energi.

Hvilken betydning har yoga for dig i din hverdag?

For mig er yoga en fantastisk livstilsfilosofi, der forbinder den travle professionelle hverdag med ro og indre tilfredshed. At alt er, som det skal være. Alt er perfekt. Lige nu. Yogaen betyder alt for min hverdag, min tankemønster samt min opfattelse af mennesker og livet generelt.

Hvilken yogastilart foretrækker du?

Jeg er primært optaget af Hatha-yogaens opløftende energi samt Jivamukti Yoga, der forbinder Hatha Yoga, Chanting og spirituel udvikling på et niveau, som jeg er vild med.

Er der noget du gerne vil sige til de dem derude, som overvejer at prøve yoga – gode råd eller kloge ord?

I mine yogatimer er alle velkomne – også dig, som aldrig har prøvet yoga. Jeg guider, inspirerer og assisterer, så du er i trygge hænder. Intet er forkert – alt er perfekt, ligesom du er <3 I sidste weekend afholdte jeg mit første store Yogaevent i forbindelse med Cathrineyoga.dk, hvor massere af nye yogier blev til. Det var noget af det smukkeste! Mit motte er: #duergodnoksomduer

 

Du er hjertens velkommen til at kigge forbi Cathrineyoga.dk, der er fyldt med sunde opskrifter, helsetips, yoga og selvudvikling.

 

Namasté

Cathrine

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måttemandag - fra sommerhuset