Smukkere end smuk

Mit ammeforløb…

Det der amning… Jeg havde et rigtig dårligt ammeforløb med Aya og kæmpede og kæmpede en lang kamp. Jeg prøvede stort set alt og lidt til, før jeg til sidst fandt roen, troen og teknikken. Eller vi gjorde, både Aya og jeg. Det tog nok 4 måneder før jeg rigtig fik gang i det uden besvær. Hun fik mest sutteflaske enten med modermælk, som jeg havde udpumpet eller erstatning. Jeg synes godt nok at det der amning er svært. Jeg har flere teorier om, hvorfor det ikke fungerede og jeg tror, at der er flere ting som spiller ind. For det første og nok det vigtigste, så er de første timer og dage de vigtigste. Man skal virkelig ikke undervurdere de første dage efter fødslen!!! Apropos, så læs lige dette indlæg. Vi fik rigtig mange besøg, de første par dage efter fødslen og det var ALT for kaotisk for os alle. Så jeg vil virkelig anbefale, at i tænker meget over hvordan i vil have de første dage efter fødslen og forbered jeres nærmeste, så de kan tage hensyn. Derudover havde Aya kolik, som gjorde at hun skreg rigtig meget de første 4-5 ish måneder, det var mega hårdt og vi var zombier og i mega underskud. Pga. af hendes skrigeture var det virkelig svært at få mad i hende, både bryst og sutteflaske, så vi gik til kontrolvejning hver uge i 12 uger. Virkelig virkelig stressende. Jeg brugte så meget energi på at læse alt muligt på nettet, få råd fra mange forskellige sundhedsplejesker, kigge på vægtkurver osv., så jeg havde faktisk ikke overskud til rigtig at aflæse min datter og finde en ro med hende.
Jeg fik en ammerådgiver efter ca. 8-10 uger, som gav mig de råd jeg havde brug for. Nemlig at jeg skulle fokusere mere på de signaler min baby sendte end på skide lorte vægtkurver og skemaer. Hun gav mig troen og roen, hvilket i mit tilfælde var altafgørende. Det handler om empowerment, om at jeg kunne give slip på de mange autoriteters MEGET forskellige råd og erfaringer. Til sidst fandt jeg ud af, hvordan og hvornår MIN datter havde den rigtig sutteteknik (det er sgu ikke altid nemt at gennemskue…) og vigtigst af alt, fandt jeg ud af at mærke efter og tro på min egen mavefornemmelse.

Jeg ved ikke hvordan ammeforløbet bliver denne gang, men jeg vil prøve at få meget mere ro de første par dage, så der kommer en god kontakt mellem mig og lillesøster. Så der er tid til at finde den rigtige sutteteknik og helt ro til at stimulere brysterne, som har betydning for mælkeproduktionen.

Jeg har lige fundet nogle gode videoer, som demonstrer en god sutteteknik. Måske kan det give dig nogle fif, så du selv er mere rustet til at se, hvornår teknikken er god. De bryster er sgu smarte, når det fungerer 🙂

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

3 kommentarer

 • […] nu er mit ammeforløb helt anderledes en sidste gang, – det kan du læse om her. Jeg kan mærke en helt anden ro når jeg ammer og selvom både bryster og efterveer gør av når […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Det er nogle gode videoer du deler. Jeg bruger flere af dem når jeg vejleder mødre tilnavnet opnå deres personlige ammemål.

  Sejt kæmpet af dig. Og du har helt ret. Læst babyen ikke bøgerne.

  Hilsen hende som også fik for meget af konstant at gå til vægtkontrol og i dag laver mor-til-mor vejledning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Tak Stine <3 Det kan virke helt skørt, at det kan være "så svært" at læse baby. Men det kan det åbentbart. Hvor er det bare sejt, at du nu vejleder andre mødre. Jeg er sikker på, at du er en kæmpe hjælp for mange <3 Det kan være så hårdt og frustrerende det amning. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukkere end smuk