"Tore, jeg vil gerne ha toast..."

Min fødsel Del 1

min-foedsel-del-11

Jeg tog dette sidste billede af min mave mellem to veer. Her er min livmoder godt igang. Jeg har så meget respekt for den overdrevet seje muskel! Livmoder fan!

Idag er lille smukke Elva 14 dage!!! Jeg fatter det ikke, for mig er hun stadig 4 dage gammel 😄 Tiden flyver og vi lever i en babyboble. Idag på lillesøsters to ugers fødselsdag, så er det på tide at i får min fødselsbeskrivelse. Det er en forlængelse af indlægget “Dagen før dagen“, hvor jeg beskriver hvad jeg lavede dagen før jeg gik i fødsel 👍🏼😄

Kl 02.50 vågnede jeg pga af plukkeveer. Jeg gik på toilettet og kunne mærke at de kom gentagende gange og føltes anderledes end jeg havde oplevet før. Jeg kunne ikke lade vær med at tænke veer, da det var sådanne min fødsel startede med Aya. Nemlig ureglmæssige veer (meget milde de første timer) som startede omkring kl 03 om natten.

Jeg lagde mig tilbage i sengen og begyndte at tage tid med min ve-app. Der lå jeg nok en lille time og tog tid. Jeg var selvfølgelig lysvågen, forventningsfuld og nu også sulten. Så jeg gik i køkkenet og spiste en ostehaps og lidt mandler. Derefter fortsatte jeg med at tage tid på veerne under dynen. Det var ikke smertefuldt, mere bare kraftige plukkeveer/mens-smerter som strålede ned i forlårene. Der lå jeg nok en times tid, men kunne høre at Tore var ved at vågne og jeg ville ikke vække ham helt, så jeg gik ind i sofaen med min dyne og prøvede at slappe af. Jeg ville gerne have at han fik sin søvn, hvis det blev en lige så lang fødsel som med Aya (27 timer fra veerne begyndte). Da klokken blev omkring 05, var jeg blevet ret sulten og vidste at jeg helst skulle have noget mere i kroppen inden det for alvor gik løs. Jeg lavede to ostemadder og drak noget vand og juice. Mens jeg stod der og spiste blev veerne noget mere intense, nok fordi jeg stod op og gik rundt. På det tidspunkt var der ca. 6-9 min. mellem veerne og de var begyndt at blive længere. Men de var stadig ret uregelmæssige både varighed og hyppighed. De gjorde virkelig ondt mens veerne var der, men mellem veerne kunne jeg intet mærke. Ret mærkelig fornemmelse.

Kl. 6.30 vækkede jeg Tore og sagde at nu var lillesøster vidst på vej. Han havde godt luret det og havde ikke sovet meget, siden jeg gik fra soveværelset. Tore ringede til sine forældre og bad dem komme og hente Aya. Sammen gik vi ind og vækkede Aya uden at fortælle hende noget. Jeg kunne godt holde smerterne nede ved at bruge mit åndedræt. Der var nu ca. 6-11 min. mellem veerne, så ret ureglmæssige.

Jeg brugte denne ve-app, som jeg klart vil anbefale. Jeg nåede også at prøve to andre, men jeg synes klart at denne er bedst.


Vi gik ud og spiste morgenmad og jeg lavede en stor hindbær smoothie. Farfar kom og hentede Aya kl. 8-9 og så tog jeg et langt bad. Jeg stod der måske en time eller to. Der kom rigtig gode veer i badet selvom de stadig var ureglmæssige. Vi kontaktede jordemoder Anne og fortalte at jeg havde fået veer, som dog stadig var ret ureglmæssige og vi sendte løbende screenshots af ve-appen, så hun kunne følge med. Veerne kunne mærkes, men jeg kunne stadig sagtens holde smerterne nede ved brug af åndedrættet.

Tore fyldte fødekarret mens jeg var i bad.
Ca. kl 11 kom jeg op i fødekarret og Tore havde gjort det rigtig hyggeligt med stearinlys og luftlys, og sat behagelig musik på. Der var en rigtig rolig stemning, sådan næsten spa-agtig 😄😉 Jeg er jo den vildeste wellness lover 😍 Vi snakkede løbende med Anne og jeg havde stadig fint styr på veerne, selvom de var blevet en del kraftigere, længere og var begyndt at gøre rigtig av. Det var dejligt at være i fødekarret og Tore gjorde alt hvor at skabe en god stemning. Da jeg kom op i karret blev mine veer endnu mere ureglmæssige, hvilket de også gjorde dengang jeg fødte Aya. Men denne gang prøvde jeg at lade være med at stresse så meget over det og i stedet for at tænke, at veerne var ved at gå i stå, så se det som at min krops havde lyst til og brug for længere pauser ind i mellem. “Det er ok at veerne bliver lidt ureglmæssige, det er åbentbart bare sådan at min krop er, når den er i fødsel…” Sagde jeg til mig selv….

Men gik veerne så i stå?
….

To be continued – imorgen 😉


LÆS 2. del af min fødsel HER


 

3 kommentarer

 • […] Jeg fortsætter min fødselsoplevelse. Læs første del HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hvor er det spændende at læse. Jeg har selv termin 8 maj og jeg glæder mig efterhånden til at få vores lille pige ud! Må jeg spørge hvilken ve-app du brugte og om det er en du vil anbefale 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Uh, hvor er det bare spænende Det er jo lige om lidt! Jeg sætter et billede ind af appen i indlægget imorgen

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Tore, jeg vil gerne ha toast..."