Glutenfri og "sukkerfri" Banana Bread

Mette’s tre fødselsoplevelser

Mette heidelbach 29 år, har tre børn og bor i Roskilde.

Jeg har fået lov at dele Mette’s tre smukkes fødselsberetninger.

Lucca’s vej til verden

9. april – 2009 kl. 21:37 er Lucca født :o)

Natten til onsdag opdagede jeg at der var begyndt at komme noget lyserødt slim ud skulle til jordemoder onsdag eftermiddag så gjorde ikke mere ved det og hun mente bare det var min slimprop som var ved at gå så ingen panik der.

Om aften ved 21 tiden begyndte jeg at få regelmæssige smerter med ca. 20 min imellem efter 2 timer og stadig de samme smerter tog jeg mig 2 piller og gik i seng, var vågen mange gange i løbet af natten men smerterne var til at sove fra, da kl. så blev omkring 6 var det ikke muligt at sove mere men blev liggende i min seng nu var vi nede på 10 min mellem smerterne så der begyndte det efterhånden at gå op for mig at jeg måtte have veer siden de stadig var der da kl. blev halv 8 vækkede jeg Henrik for ku ikke lide at ligge alene, han ringede til Korsør og sagde de gerne måtte komme lidt før end planlagt de sku nemlig komme til frokost :o) jeg ringede og snakkede med fødegangen men jeg ku sagtens blive hjemme til jeg ikke ku holde smerterne ud længere hvis jeg havde lyst til det. Mine forældre og Mie var her inde ved 10 tiden. Det eneste jeg have lyst til var bare at ligge på sofaen og engang imellem gå lidt rundt, noget tid efter de var ankommet gik jeg i bad og så tilbage til sofaen hvor vi begyndte at tage lidt mere tid på veerne nu var der omkring 5 min imellem da vi nåede ned på 3 min imellem og de varede godt 1 min ringede jeg til fødegangen igen og kom over til et tjek. Vi valgte at gå for der var jo ikke så langt men det tog lang tid og var rigtig hårdt da vi nåede der over fik jeg kørt en hjertelydskurve på hende og jeg fik målt blodtryk men det var ikke så pænt og jeg havde fået det skidt af den gå tur så jeg fik lidt at drikke og lå næsten 1 time før alt var pænt igen og vi ku tage hjem var 2 cm åben. Henrik hentede bilen for ville ikke gå hjem igen. Da vi kom hjem faldt jeg i søvn og da jeg så vågnede igen havde jeg fået noget kraftigere veer og de var ikke helt til at holde ud men ville ikke af sted igen lige med det samme, de andre fik noget aftensmad jeg kunne ikke få noget ned. Da de havde spist sagde min far at nu tog vi af sted så mig ud i bilen og så af sted igen men det var sku svært både at komme ind og ud af bilen, da vi nåede der over troede jeg at jeg sagtens ku gå der op selv men nåede kun til informationen så måtte de finde en kørestol. Da vi kom op på fødegangen blev der taget godt imod os der havde været vagtskifte så hende der tog imod mig havde jeg ikke set tidligere, jeg kom ind på en stue med det samme og der var jeg 5 cm åben.

Hun gik i gang med at give mig akupunktur og da jeg havde ligget lidt med det blev jeg tilbudt latter gas men det var ret klamt fik det helt dårligt så det droppede jeg, efter lidt tid fik jeg lavmang og skulle ligge lidt med det og så på wc det var helt rart at sidde der ude helt for sig selv med sine veer og lukke sig lidt inde imens jeg sad der ude gjorde hun badekaret klar da jeg gerne ville i vand, efter lang tid på wc kom jeg ud og satte mig på sengen til jordemoderen kom og hev tøjet af mig og fik mig op i vandet det var ret varmt til at starte med men dejligt, efter lang tid i vandet blev jeg undersøgt igen og var 8 cm åben mit vand var ikke gået endnu så hun valgte at tage vandet og da hun havde gjort det gjorde det for alvor ondt når der var veer og havde bare lyst til at presse så fik lov at presse en lille smule efter måske en halv time og en del undersøgelser fik jeg lov at presse fuldt og aldrig i mit liv har jeg haft så ondt, skulle enlig kun bruge min energi på at presse og få hende ud men halvdelen af min energi gik med at skrige men en time efter vandet blev taget var hun ude den dejlige vandhund. Da hoved først var ude gik det super nemt men en meget mærkelig følelse da kroppen skulle ud man kunne nærmest mærke at hun drejede rundt, da hun så kom ud kom hun op at ligge hos mig og der skulle jeg passe på at hun ikke fik hoved under vand, tænkte enlig ikke så meget da hun lå der udover at jeg måtte holde godt fast så hun ikke skulle komme under vand og at hun heldigvis var køn, de klippede navlesnoren tog hende op af vandet og pakkede hende ind så hun ku komme over til farmand imens jeg kom op af vandet og tilbage i sengen, da jeg kom der over fik jeg hende igen så hun ku få noget kontakt og begynde at sutte, inden længe sku der presses igen da moderkagen skulle ud og jordemoderen begyndte at forklare om de forskellige ting ved den. Jeg var sprækket lidt indvendigt at fik 3 knuder (sting) heldigvis blev jeg bedøvet der, vi fik kørt et bord ind med 2 sandwich og noget saft som vi kunne hygge os med men jeg var så sulten så Henrik fik ikke noget at spise. Da jeg var blevet klædt lidt på og Lucca var begyndt at sutte fik vi gæster, de første var Tina og Henrik, lidt efter stod Hanne og Heidi der også så vi var pludselig mange, Lucca blev målt, vejet og fik tøj på imens de var der hun vejede 3540g og var 52 cm. da de havde været der lidt blev de smidt hjem for jeg SKULLE ud at tisse inden jeg måtte komme op på afdelingen for at se om det hele stadig virkede og efter noget tid lykkedes det da også, så da det var klaret blev der sagt farvel til mine forældre og Mie, Henrik fik lov at følge med op på afdelingen så han vidste hvor jeg kom til at ligge, til at starte med blev jeg sat på gangen da de havde lidt travlt med at hjælpe de andre med at få lagt de små til så da kl. blev 01 blev jeg kørt ind på stuen så vi kunne få noget søvn, hun lå hos mig i sengen hele natten da hendes seng stod på den forkerte side af min og havde for ondt til jeg ville gå om og hente den, men meget søvn blev det ikke til for der er godt nok meget uro sådan et sted, vi tog hjem lørdag aften lige inden der var gået 2 døgn så vi skulle komme ind dagen efter og få taget PKU prøven og så blev hun også tjekket for gulsot og hendes tal var 205 og grænsen er 350 så hun skulle have godt med mad og lys og så ind igen dagen efter og blive tjekket der var det dog steget til 230 men det sagde de var normalt på 4. Dagen men nu er hun heldigvis rigtig fin igen.
til stede under fødslen var Henrik og på skift var min far, mor og Mie.

De første billeder af Lucca

mette1 mette2

Viggas vej til verden

I dag 30. juli – 2013 kl 13:37 kom Vigga til verden.

Ugen op til fødslen har der været plukveer hver aften og først på natten. Søndag aften den 29/7 går endnu en gang i seng med lidt plukveer, vågner dog af dem ved 01 tiden tager tid på dem da de mærkes lidt anderledes, der er 4-20 min imellem dem, sover on of resten af natten ved 04 tiden skriver jeg til Korsør at de gerne må kommer mod Roskilde.
kl ca 07 ankommer de fra Korsør og der er der stadig 4-20 min mellem veerne heldigvis ikke rigtig nogen smerter, ved 08 tiden ringer vi til fødegangen for at høre hvornår en flergangs fødende skal komme ind, vi kunne komme når vi havde lyst da de ikke havde noget at lave, vi valgte at blive hjemme noget tid endnu.
Veerne bliver ved at ligge med samme interval men kan mærkes lidt mere dog ikk mere end hvad vejrtrækning kan klare, ved 10 tiden beslutter jeg mig for at tage et bad for at være sikker på at nå det, da jeg begynder at gå ind mod badet kommer veerne væltende ind fra højre så det tager meget lang tid at komme ind til badet, da badet langt om længe er overstået tager jeg lige en hurtig pause på sofaen og så kører vi mod fødegangen.
da vi ankommer til sygehuset kl 11:25 følger min far mig op mens Henrik parkere bilen. Vi bliver vist ind på en stue og jeg bliver undersøgt og får kørt kurver i 20-30 min, er 5 cm åben og fin hjertelyd. Kl 12:05 får jeg klyx og det er sgu lidt svært at holde på det i ca 10 min J da kl bliver ca 12:40 kommer jeg i karbad (som er lidt køligt) så vi bliver hurtigt enige om at der snart kommer pingviner ind til os J (vi har snakket og grint under hele fødslen) kl 13:15 beder jeg om at blive undersøgt da det begynder at presse hun får langt om længe undersøgt og der er en lille kant tilbage som hun vil hjælpe på vej tilbage om hoved (for helvede det gjorde ondt) kl 13:25 får jeg lov at presse og kl 13:37 kommer Vigga til verden helt bleg og muse stille men efter lidt kærlige gnub og et håndklæde kommer der lyd på hende. Morfar klipper navlesnoren og Vigga kommer over til far imens jeg kommer op i sengen (der fryser jeg helt vildt) da moderkagen er kommet skal jeg lige have et par sting.
med til fødslen var min far og Henrik
26 år 2. barn og bor i Roskilde

De første billeder af Vigga

mette3 mette4

Matti?s verden verden

Den 23. feb. 2015 kl. 14.57 er Matti født 🙂

Kl ca 00:30 vågner jeg med noget jeg håber er veer, da jeg havde haft på fornemmelsen dagen før at der snart ville ske noget.
jeg forsøger at falde i søvn igen men det kan jeg ikke, da jeg igen efter 10 min får endnu en ve, de er meget svage nærmest som plukveer, da det har stået på i 4½ time (kl 05:00) skriver jeg til min mor at nu må de gerne gøre sig færdige og komme mod Roskilde.
kl ca 07 ankommer mine forældre de går i gang med at lave morgenmad til pigerne så det er klart når de står op, jeg ligger på sofaen og har forstsat svage veer med 10 min imellem, kl ca 08 vælger jeg at gå i bad da min JM har sagt jeg ska komme hurtigere på FG denne gang end tidligere, efter mit bad som nok har varet ca 20 min går mine veer i stå.
vi bruger formiddagen på at hygge med mine forældre, Henrik og pigerne, jeg får nogen enkelte veer de næste par timer.
da de andre har spist frokost og Vigga er lagt til at sove til middag tager Henrik, min far og mig en tur på FG for at blive tjekket om der overhovedet sker noget, eller om det var falsk alarm.
vi ankommer til FG kl 13:00 jeg bliver vist ind på den fødestue vi havde reserveret tidligere på dagen, hun undersøger mig og konklusionen er at jeg stadig har noget livmoderhals tilbage og er max 3 cm åben, hun vil gerne have lov at køre en kurve i ca 30 min og derefter give mig klyx da jeg så er klar til senere på dagen når jeg kommer tilbage, da jeg vil føde i vand.
da jeg har fået kørt kurve beder hun Henrik og far om at fylde fødekarret med vand og hun begynder at gøre de ting klar hun skal bruge under fødslen (jeg tænker hun ikk er rigtig klog da vi jo havde snakket om jeg kunne tage hjem når jeg havde været på wc), jeg får klyx og efter 10 min går jeg på wc ( kl 14:05), da jeg sidder der ude kommer veerne væltende ind fra højre og der er nærmest ikke en pause mellem dem, da jeg har siddet der i ca 30 min (14:35) får jeg kæmpet mig ind til sengen igen (max 3 meter) og beder om at blive undersøgt igen.
kl 14:45 undersøger JM mig og siger hvis jeg ska nå at føde i vand så skal jeg der over nu!! Jeg får kæmpet mig op i karet og da jeg får sat mig begynder min krop at presse og Jm siger jeg skal gispe og forstår fint hvad hun siger men min krop kan ikke udføre det kl 14:57 er vores supermand født han havde hånden på siden af hoved.
han vejede 3770g og var 53 cm født 39+6
JM kommentar var: det var en typisk 3. gangs fødsel, med at det pludselig går stærkt og hun havde det på fornemmelsen ved at de 2 andre fødsler også har gået hurtigt til sidt.
men det var en voldsom oplevelse ved det gik så stærkt og den voldsomme presse effekt min krop kunne.

De første billeder af Matti

mette6 mette5

Tusind tak Mette, fordi du deler dine smukke oplevelser. Det er meget rørende at læse <3

MAMASTÈ

 

                 Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri og "sukkerfri" Banana Bread