Yoga mod stress

Matcha Love

Te-tirsdag 💚

Matcha te har nærmest opnået status som en mirakel-eliksir og bliver anset som værende et superfood og det er svært at finde en drik der kan sammenlignes med matcha når det kommer til sundhedsfremmende egenskaber. Og så smager det faktisk skønt -synes jeg 😊 Normalt blander jeg macha med lidt mynte og/eller lakridsrod.

 

Dog har jeg skåret meget ned for matcha forbruget efter jeg er blevet gravid, men nyder stadig en kop i ny og næ 👍

Apropos mit indlæg igår … Så har matcha mange gode egenskaber, som kan berolige kroppen og sænke dit kortisol niveau. Personligt er jeg glad for kaffe og især i stressede perioder af mit liv, hvor det måske ikke er så smart. Hvilket bl.a. påvirker med stresssymptomer som nervøsitet, søvnløshed og min hud bliver så dum, mit ansigt bliver hævet, jeg får uren hud, eksem osv. Ret øv. Når jeg erstatter kaffen med matcha, så får min krop og hud det bedre. Så jeg er altså fan!

Matcha er anderledes end den klassiske te, vi kender, som fås i poser. Matcha te fås nemlig som pulver (dog har pukka lavet en matcha te i poser, som ganske god og meget nem, hvilket jo også er et plus). Matcha fremstilles især i Japan af de bedste skud af Gyokuro teblade. I stedet for at rulle bladene bliver de straks efter høsten dampet og gennemtørret. Denne tørre te kaldes tencha. Efter dette males teen til fint pulver og bliver til macha. Så i stedet for at lade tebladene trække i vandet i små poser, tilsættes alle tebladenes egenskaber i pulveret. Derfor optager man altså al næringen fra bladene i stedet for blot 10-20 %. Faktisk svarer én kop matcha te af god kvalitet ernæringsmæssigt til 12 kopper almindelig grøn te.

Tjek den danske forhandler byoh.dk ud 👍
Jeg har hørt rygter om at byoh vil åbne deres egen matchabar i København, der serverer matchaen i alle afskygninger. Ret sejt! Og et sted jeg klart vil hænge ud ?
Matchaen kan bruges til meget forskelligt. Det kan tilsættes i blandt andet is, chokolade, kager, smoothies, juice, brød/boller og lignende. Matchaopskrifter dukker op i bunkevis rundt omkring. Så prøv at søg på matcha 😊💚

  

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga mod stress