Om den fødende krop

Tærte og brownie

Den anden dag havde jeg madklubben hjemme og jeg lavede selvfølgelig mad til dem <3 Jeg deler lige lidt billeder og en opskrift på en rigtig dejlig sund brownie <3 Jeg elsker madklubben, vi mødes en gang om måneden og er en sammensat gruppe af gamle, nye, halv nye, og genfundende skønne veninder. En kender jeg fra gymnasiet, en har jeg mødte i LA, så er der en venindes veninde og en god veninde jeg har læst antropologi med. Derudover er der et par nye bekendskaber, som er virkelig skønne og som nu er nye veninder. Dejlige dejlige damer, som alle inspirerer mig på hver deres måde. I madklubben er der også andre blogger; Sydhavnsmor og She and Her, så vi er på en måde også lidt kollegaer. Ret hyggeligt 🙂

I onsdags lavede jeg tærte, rød-spidskålssalat og brownie til dessert.

 

Jeg er brownie-lover og elsker at eksperimentere med sundere alternativer til den klassiske sukker/smør brownie – ikke fordi der er noget i vejen med den, for den er skam også god! Men jeg kan godt lide sundere alternativer, når det IKKE smager af en sund (LÆS: tør og kedelig) udgave af en god brownie. Denne synes jeg faktisk var vellykket <3

Opskriften er inspireret af en brownieopskrift fra: louisesmadblog.dk

Her er kagens uden sukker og mel, som SMAGER GODT!

  • 125 g nødder (evt. blandende nødder)
  • 150 g mørk god chokolade (evt. sukkerfri – for en sukkerfri brownie) Og mørk chokolade er altså sundt! KakaoBØNNE og bønner er mega sunde!!!
  • 50 g kokosmel
  • 1 knsp salt
  • 50 g kakao (usødet)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • 10 friske dadler (tag stenen ud)
  • 1 moden banan
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 75 g kokosolie

For at gøre den mere julet, kan du evt. tilsætte:

kanel

kardemomme

appelsin/appelsinskal

eller andre julede krydderier

Fremgangsmåde:

Put hele molevitten i en foodprocessor (smelt kokosolie først) og blend

Forvarm ovnen til 165 grader

Smør en form eller beklæd den med bagepapir

Bag kagen på 165 grader i ca. 30-35 min. – alt efter hvor høj kagen er. Hellere lidt for lidt end lidt for meget – synes jeg. Den kan altid få liiiidt mere, hvis du tog den for tidligt ud.

 

Til pynt kan du bruge:

Grovhakkede nødder

Frysetørret bær (jeg er vild med hindbær)

Smeltet chokolade m. kokosolie evt. med kokosmel eller kokoschips rørt i eller drysset over

Jeg fik desværre ikke taget et billede af kagen, da den var færdigpyntet og serveret. Men jeg valgte at putte friske hindbær og blåbær på 🙂

 Vil du se flere sunde opskrifter? Tryk HER <3

 Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Om den fødende krop