Bountybomber med surprise

Måttemandag – Børneyoga

image

Jubiii, det er måttemandag (kan i huske sidste uges måttemandag #1) idag skal det handle om børneyoga.

Når jeg laver yoga hjemme i stuen, så er Aya ofte med. Hun tuller rundt og laver sin egen yoga ved siden af mig og vi inspirerer hinanden. Jeg elsker når hun spørger om vi ikke skal lave lidt yoga sammen eller lidt yogadans, som hun er helt vild med og virkelig god til! Hendes intuitive bevægelser er så inspirerende, fordi hun bare lader kroppen bevæge sig som den har lyst til.

Yoga er også for børn og mange børn elsker de muligheder der er i yogaen. Muligheder for at gå på opdagelse i sin egen krop. Børneyoga kan give ro, kropsbevidsthed, kropsforståelse, en fantasirejse, balance, styrke, koncentration og meget mere. Jeg synes at børneyoga kan være meget meningsfuldt for børn, da de får en større kropsbevidsthed og dermed større fornemmelse af både sig selv og de andre børn. De lærer at mærke, hvad de kan og ikke kan, men også at øvelse gør mester. De lærer at lytte til kroppen, som kan være en virkelig vigtig gave resten af livet.

Yoga er genialt til børn, da de forskellige klassiske stillinger kan ligne dyr, ting og naturen, og lægger op til at tage på en fantasirejse gennem de forskellige stillinger. F. eks telefonen, løven, hunden der tisser, fisken og krigeren. Børneyoga kan sjovt for både en livlig vildbasse med krudt i rø***, som normalt har svært ved at sidde stille og koncentrer sig om en opgave. Måske kan det rolige fokus på netop kroppen og ikke en opgave, hjælpe med til at holde fokus og koncentration. Det kan også udfordre det mere rolige og måske lidt usikre barn til at få god kropsfornemmelige, selvtillid, succesoplevelser.

Når du skal igang med børneyoga derhjemme, så lav yoga sammen. Du kan evt. starte med at lave nogle stillinger og lad dit barn blive inspireret. Leg yogaen ind. Fortæl dit barn, at i skal lave yogaleg, at i er farlige dyr, et stort træ i blæsevejr, en stræk kriger osv.

En måde at inspirere dit barn til at lave “yogaleg” kan være med en bog med børneyoga. Aya (og jeg) er helt vild med den bog som hedder “Lyt til Løven“. Hun har den inde på sit værelse, så hun selv kan hente den når vi skal lave yogaleg eller hun henter den, når jeg laver yoga, så hun kan lave “sine egne” stillinger.

Vi har også bogen “Sjov med yoga for børn og voksne” men har ikke fået kigget på meget i den endnu 🙂

image

Her er nogle andre børnebøger, som er på min ønskeliste og som i måske kunne være interesseret i:

Yoga for Børn” af Sisse Siegumfeldt

Fido og Fugls forunderlige rejse” af Anne-Mette Trøjborg Rasmussen

Elvas magiske skattekiste” af Marie Finsterbach (Øh… den SKAL jeg da ha’!!!)

 

Indeholder affiliatelinks

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bountybomber med surprise