Kan hjertet vokse?

Lidt tanker om intuition…

Jeg har i dag undervist en smuk gravidyoga time, hvor intuition var dagens tema. Jeg synes, at det er dejligt at træne og øve sig i, at mærke og følge sin intuition. Hvad er intuition egentligt og hvordan kan vi bruge den? Intuition kan være svær at beskrive, da det er en helt personlig fornemmelse. Intuition er:

  • Din mavefornemmelse.
  • Din indre stemme.
  • Din indre kraft.
  • Noget der føles mere rart eller rigtig end noget andet.
  • Noget der kom ud af det blå
  • eller noget helt andet

Når man er gravid er der rigtig mange anbefalinger, retningslinjer og gode råd man skal/kan følge. Når du bliver mor, er der næsten endnu flere gode råd fra andre mødre, bøger og fagfolk som udtrykker deres mening. Alle råd er givet som hjælp og oplysning, hvilket er utrolig dejligt, når man står i en helt ny situation, hvor man dårlig nok ved hvordan man tager en ble på en baby. Jeg synes at gode råd og anbefaleringer er dejlige, men min anbefaling til dig (muligvis rimelig paradoksalt) er, at følge din intuition, når du får gode råd og anbefalinger. Ta? imod dem som en gave og brug dem til det DU føler er rigtigt for DIG. Som mor finder man hurtigt ud af, at babyer og børn er vidt forskellige og det handler om at prøve sig lidt frem og følge sin intuition.

Intuitionen har mange måder at udtrykke sig på. Den taler i billeder, udsagn, energi i kroppen eller mangel på samme. Den kan tale i dufte og fornemmelser, som man ikke kan udtrykke med ord. Hvis du ikke er vant til at handle ud fra din intuition, kan det være svært at mærke hvornår det er din intuition der taler, eller hvornår det er den rationelle tankegang styret af teori, holdninger eller modstand.

Når du skal mærke din intuition, kan det være en rigtig god ide at finde roen i dig selv. Sæt tempoet ned og mærk kroppen. Din intuition taler hele tiden og ved at finde roen, har vi nemmere ved at høre hvad din intuition fortæller dig. Okey, nu lyder det måske mere komplekst end det er. Det handler egentlig ?bare? om at mærke efter og træffe valg ud fra, hvad du synes føles rigtig for dig.

Nogle gange hører/mærker du muligvis din intuition men tager den ikke alvorligt eller vælge at gøre noget andet, selvom det føles forkert. Måske i frygt for at såre mennesker omkring dig, for ikke at være til besvær eller noget andet.

Jeg har selv været og kan stadig være rigtig dårlig til at følge min intuition. Grunden er nok usikkerhed og at jeg ikke har haft troen på, at jeg kunne træffe mine valg ud fra en fornemmelse. Jeg har også været meget styret af normer og uskrevne regler, og tænkt “det kan jeg da ikke tillade mig”. Jeg har brugt rigtig meget tid på ting i liv, som ikke var rigtig for mig. Selvom min krop og intuition skreg til mig, hørte jeg ikke efter.

Se din intuition som en kærlig vejleder, som kun vil dig det bedste. Prøv at lytte til den hver dag og se hvad der sker. Det er faktisk ret dejligt.

kaere-krop0

Namasté


2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan hjertet vokse?