Ting til mit hjem

Kød og yoga

Forleden fik jeg et spørgsmål ang. kød og yoga, et spørgsmål jeg faktisk har tænkt en del over efter jeg sendte mit svar. Det har sat en masse tanker igang omkring etik, kultur, rigtig/forkert og livsstil generelt. Måske kan du bruge spøgsmålet og svaret til at reflektere over, hvad din holdning er…

“Hej Josefine.

Du kender mig ikke – men jeg har fulgt dig på insta pga min interesse for yoga. Men jeg er nødt til at spørge – er det uacceptabelt at spise kød og dyrke yoga? Jeg kan se at det i mange yoga kredse slet ikke harmonere, men det forvirre mig lidt hvad den generelle holdning er?

Mvh Heidi”

“Hej Heidi.

Tak for din besked.

Åh, det er et svært spørgsmål at svare på. For jeg ved ikke hvad den generelle holdning er, men jeg kan godt genkende det med, at kødspisning ikke harmonerer i mange yogakredse.

Jeg vil prøve at svare ud fra min helt personlige overbevisning, som mange sikkert ikke deler. Der er mange traditioner og skoler indenfor yoga, som du sikkert ved. Nogle har flere “leveregler” end andre, fx at man ikke spiser kød. Nogle steder vegetariske og andre steder vegansk. Yoga er en meget gammel tradition og er primært dyrket i østen – i en helt anden kultur end vores. Hvis man altså kan sige at de har en kultur og vi har en anden… Men yoga er blevet en kultur mange andre steder i verden, fx i Danmark og vi har derfor taget nogle af de gamle traditioner og gjort dem til “vores”, tilpasset den kultur vi allerede har her. Derfor er det måske ikke alt som nødvendigvis passer ind i vores – din – kultur lige nu. Sådan er det vel altid når vi adapterer noget. Det “oprindelige”, “sande” og “rigtige” ændre sig hele tiden i den adaption, selvom nogle nok holder mere fast i bestemte traditioner end andre.

Så min overbevisning er, at måske giver det mening for dig at tage noget af yogaens filosofi ind i din hverdag. Måske kommer der mere og mere, i takt med at du dykker ned i de gamle traditioner – hvis det giver mening for dig. For mig er det vigtigt, at yoga ikke bliver “snobbet”, for ekskluderende, “rigtigt/ forkert”, men at man godt kan drysse lidt yoga over sin nuværende hverdag, uden for mange regler, dogmer og dårlig samvittighed. Så jeg synes godt, at man kan spise kød og dyrke yoga! Som var dit enkle spørgsmål jeg ikke kunne svare enkelt på 🙂

Når det er sagt, så har jeg skåret stort set alt kød væk fra min kost. Først og fremmest fordi det er rigtig rart for min krop, for min fordøjelse. Derudover så synes også, at det er rart at skære ned på animalske produkter, for dyrenes og miljøets skyld <3 Jeg synes, at det giver rigtig god mening for min yogapraksis at spise letfordøjeligt og frisk mad – som ofte er plantebaseret. Jeg kan godt lige at eksperimenter og gøre mig mine egne erfaringer. Så mit råd til dig er, at prøve at skære kødet væk fra din kost en periode og se hvordan det er for din yogapraksis og dig generelt, både fysisk og mentalt.

Håber at du kan bruge mit svar, selvom det ikke er så entydigt 🙂

God yogapraksis og weekend”

Jeg ved at det er et meget omdiskuteret emne, men det kunne være sjovt at høre lidt om jeres tanker om kød og yoga? Hvad er dit syn på at være en kødspisende yogi? 🙂

God dag.

Læs også: Etiske leveregler for en yogi

 

mad1

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram og min Facebookside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting til mit hjem