Forbered din krop til fødslen

Jeg øver mig i at slippe kontrollen…

Jeg har lige været hos min skønne jordemoder Anne Ruby, som virkelig forstå at sige det helt rigtige, på det helt rigtige tidspunkt og på den helt rigtige måde. Jeg er meget imponeret over, hvordan hun gjorde mig helt rolig på ingen tid. Da jeg kom ind ad døren hos hende, var jeg fuldstændig ved siden af mig selv og er gik ikke mange minutter før jeg gav slip og hulkede mig gennem resten af konsultationen. Det var dejlig befriende bare at give slip og lytte til hendes beroligende ord. Jeg har sovet elendigt de sidste par nætter og har brugt så meget energi på at bekymre mig om al muligt. Tanker som lige pludselig er kommet ud af det blå – eller som min søde jordemoder sagde, så må vi finde ud af hvad disse bekymringer bunder i. Det er nok meget naturligt og også sundt med “mor-bekymringer”, men de skal helst ikke holde en søvnløs i mange dage.

Vi snakkede lidt om at give slip på kontrollen, som jeg selvom jeg ikke helt vil indrømme det, er ret god til at holde fast i. Det er især når jeg er lidt ude af min comfort zone, når der er en masse bolde i luften og når jeg ikke helt ved hvornår og hvordan jeg skal gribe dem. Sådan er det lige fortiden, hvilket jo nok er helt naturligt i min situation. Lige om lidt har jeg en baby i armene, lige om lidt er jeg mor til to, lige om lidt er vi en familie på fire, lige om lidt er Aya storesøster, lige om lidt er Tore far til to… Og liiiige om lidt er optager et menneske – som jeg endnu ikke kender det meste af min tid. Det er på mange måder så surrealistisk, selvom jeg jo allerede er mor. Lige meget hvordan jeg vrider min hjerne og prøver at forestille mig, hvordan det mon bliver, så aner jeg det ikke… Det er der ingen som ved. Men jeg er ret sikker på, at det bliver helt fantastisk. Nu vil jeg prøve at give slip på kontrollen, give mig hen til det her spændende eventyr, som ingen kender. Åbne mig for alt det nye og modtage alt det skønne som venter. Det er nok nemmere sagt end gjort, men jeg vil virkelig gøre mig umage, for jeg vil ikke sætte en stopper for mit eget smukke eventyr. Jeg vil ikke klamre mig fast til en kontrol, jeg alligevel ikke har.


Man kan undersøge og forberede nok så mange ting i forhold til graviditet, fødsel og livet som mor, hvilket jeg også synes at man skal, men i sidste ende er det også vigtigt at lade tingene ske som de sker. Der er så meget, vi alligevel ikke kan styre. Så prøv at giv slip på kontrollen, træk vejret dybt og vær modtagelig. Det er faktisk virkelig befriende, at mærke hvordan ikke alt er i vores hænder, at ting sker uden at vi kan styre det, at der er noget som er større end os, som støtter, hjælper og guider os og lader ting ske i det helt rigtige tempo.

Man kan undersøge og forberede nok så mange ting i forhold til graviditet, fødsel og livet som mor, hvilket jeg også synes at man skal, men i sidste ende er det også vigtigt at lade tingene ske som de sker.

Slip kontrollen og modtag. Virkelig modtag alt det gode som sker lige NU og også imorgen. Mærk at du bliver støttet og guidet, og at det ikke er nødvendigt, at du styrer alt omkring dig.

 

Jeg ved ikke, om i har det på samme måde? Ellers er det i hvert fald skrevet til mig selv og jeg vil øve mig. Netop dette er måske den bedste fødselsforberedelse man kan gøre sig <3

 

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forbered din krop til fødslen