Jeg er vred....

Jeg glæder mig til opleve min indre urkraft…

“Fuuuuuuck, hvor bliver det vildt og fedt at føde ign!!!!” Sådan tænker jeg de fleste dage. Men shit, det gjorde jo virkelig ondt. Jeg kan ikke rigtig huske smerten, Thank God for oxytocin hormoner, men jeg kan huske at jeg råbte “Motherfucker” og tænkte “det gør jo meget mere ondt end jeg troede…” – og jeg var godt klar over at det gjorde sindssygt crazy ondt at føde….

Men jeg glæder mig altså alligevel. Trods en ubeskrivelig smerte og følelsen af at presse et klaver ud af skrævet. Ja, sorry. Men det er faktisk en meget passende beskrivelse… Men den indre kraft som kommer frem, den feminine ur-kraft som føles så stærk, at man skulle tro at 10 ur-kraft-fødende kvinder kunne frembringe regn i ørkenen, helbrede 5 syge kameler eller … føde et helt færdigt MENNESKE.

Jo tættere jeg kommer på fødslen, jo mere kan jeg også mærke, at jeg har lyst til og brug for at forberede mig. Til min første fødsel var jeg helt vildt forberedt og jeg havde nok også lidt en forventning om, at jo mere jeg forberedte mig, jo mere kontrol og styring kunne jeg have. Det havde jeg muligvis også, da jeg var helt sindssyg stædig selv efter jeg 4. gang kravlede op i fødekarret, efter at jordemoderen havde opfordret mig til at komme op og ligge på ryggen…. Ja, det ville jeg godt nok ikke… Jeg havde en meget udførlig fødselsplan A og B som jeg havde givet til min jordemoder da vi ankom på Hvidovre. Selvom man ikke kan styre en fødsel, så kan man sagtens gøre sig mange tanker om hvad man ønsker, at der skal ske. Tanker som jeg tror, kan give en rigtig god støtte og styrke under fødslen. Når jeg underviser i gravidyoga, som også er meget fødselsforberedende, så opfordre jeg de gravide til at forberede sig, både førstegangs fødende, men i høj gang også fleregangsgravide – da de måske håber at alt bliver som sidst, uden helt at kunne huske så meget fra fødslen. Jeg synes, at det er vigtigt at tænke over hvordan man kan bruge åndedrættet i de forskellige faser af fødslen, hvilke fødestillinger der kan bruges – fx. bruge tyngdekraften i en god fødestilling, hvilken smertelindring man kan få osv. Når det så er sagt, så tror jeg, at det aller vigtigst at forberede sig på, er at lytte til kroppen, lærer dens signaler at kende, have tillid til at kroppen er designet til at føde og arbejde med i stedet for mod kroppen. Den sidste del, er især det jeg personligt øver mig i, da jeg har en tendens til at ville kontrollere meget omkring mig. Så jeg skal lære at have tillid til kroppen og at lytte til den i stedet for at være alt for stædig og holde fast i min plan A 🙂

Jeg har lige fundet min gamle vandrejournal i kælderen, så i kan se min fødselsplan. Faktisk en ret god ide, synes jeg. For så kan man give den til sin jordemoder, hvis man ikke lige er klar i hovedet til at udtrykke det, når man kommer ind med veer.

Se min fødselsplan fra 2012, den er fyldt med stavefejl osv., men man kan tydelig fornemme at jeg havde meget specifikke ønsker ??😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er vred....