Mit svar til en læser...

Jeg begynder at undervise om få uger…

Nu går der ikke mange uger før jeg starte med at undervise fast igen. Jeg kommer til at starte stille og roligt op to gravidhold om ugen hos Hélt og senere starter jeg flere hold op (primært gravid og efterfødselsyoga) andre steder i byen. Du kan melde dig til mine gravidforløb HER og læse lidt om min yogabaggrund HER.

Men hvorfor synes jeg at gravidyoga (og efterfødselsyoga) er så pisse fedt og vigtigt?

For mit vedkommende var yogaen et fast holdepunkt under mine graviditeter. Det var min ro, min grounding, min balsam til sjælen når hormonerne gik amok og jeg var utilregnelig hysterisk 🙂 Yogaen hjalp mig til at connecte til Aya og Elva, da de lå i maven og til at fatte at det faktisk var et menneske jeg var ved at brygge og at det ikke kun var de virkelig mange kager som gjorde mig rigeligt rund. Det var derfor en genial fødselsforberedelse både mentalt og fysisk. Det var en måde at lære min krop endnu bedre at kende, lære at have tillid til den og giv slip på kontrollen. Lære at mærke mine nye fysiske grænser, at rumme mange forskellige følelser og sindstemninger… og at forstå og bruge åndedrættet aktivt. Yoga blev mit helle, min MIGtid og det sted og tidspunkt hvor jeg kunne få lov at have det lige som jeg havde det uden at skulle præstere eller leve op til noget. Yogaen blev mit overgangsritual i en sindssyg liminal fase, hvor en kæmpe transformation var godt igang.

Det er lige præcis det som jeg gerne vil gi videre på mine gravid- og efterfødselsyoga klasser. Et rum med plads, støtte og kærlighed. Et sted hvor du kan være sammen med mange andre gravide, som også prutter, bøvser og pruster. Som også er hormonella hysterisk og grådlykkelige. Et sted hvor vi kan hylde vores skønne seje kroppe, sammen. Gravidyoga er et sted og øjeblik, hvor der er plads til dig lige som du har det, med støtte fra de andre yogasøstre ombord på samme båd. Der skal laves masser af yoga – eller en virkelig lang Savasana, hvis det er det din krop kalder på. Men kroppen skal med kærlig opmærksomhed mærkes, styrkes, bruges og beroliges.

 

Du aner ikke hvor meget jeg glæder mig til at komme igang med at undervise og til at forkæle alle de seje kvinde med noget yummi yoga 🙂

Måske kender du en gravid, som skal forkæles med at gravidyoga forløb? Måske i jule eller nytårsgave? 🙂

er-gravidyoga-foedselsforberedelse0-1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit svar til en læser...