De VIGTIGE første dage efter fødslen

Interview med Simone Lykke

Jeg har idag haft min dejlige veninde Simone på besøg til morgenkaf´ og ostemad. Vi har begge haft rigtig travlt, så vi fik heldigvis givet hinanden en julekrammer og sludret lidt her inden juledagene går løs <3 Simone dyrker også yoga og heldigvis fik jeg lov til at interviewe hende her til bloggen 🙂 Læs interviewet nedenfor. Simone er skøn, sjov, har krudt i røven, inspirerende og en rigtig christianshavner livsnyder yogini.

simone1

Vil du fortælle lidt facts om dig selv? Hvor bor du, hvad laver du, hvor gammel er du osv.? 

Jeg er 29 år, født og opvokset på Christianshavn. Til daglig er jeg skuespiller, underviser og så studerer jeg kommunikation og journalistik på RUC. Jeg er aktuel i spillefilmen Hundeliv, der får premiere i sommeren 2016, samt 2 tv-serier, der endnu ikke er offentliggjorte. Begge med premiere i foråret 2016 🙂

Hvem beundrer du mest?

Min mor. Uden tvivl. Og mine søskende. De mennesker er jeg dybt taknemmelig for hver evig eneste dag, og vores tæthed som familie vil jeg værne om til den dag jeg ikke er her længere. Min familie er uden tvivl min drivkraft og inspiration til mange af de valg, jeg har truffet gennem mit liv, og det kan jeg kun takke dem for.

Nævn et yndlings sted i København:

Det må uden tvivl være Christianshavn, hvor jeg er født og opvokset. Jeg er fuldstændig vild med den alsidighed bydelen har at byde på. Alle samfundsklasser er samlet, og der er plads til alle. Jeg plejer at sammenligne Christianshavn med en lille by på landet, da alle mere eller mindre kender og hilser på hinanden, og det synes jeg er ret smukt midt i en storby.

Hvilket sted/by er din yndlingsferie ? destination/storby?

Jeg har altid haft en drøm om at opleve Borneo eller Amazonjunglen. Jeg er ikke bleg for en storbyferie, men når jeg skal holde ferie, så vil jeg helst opleve noget ? og helst noget helt ekstraordinært, eventyrligt og ægte. Min største oplevelse til dato var at dykke på Bali. Lyden, vægtløsheden og udsigten var helt ubeskrivelig, og noget jeg virkelig glæder mig til at opleve igen.

Hvordan ser dit liv ud om fem år? Og om 10 år?

Det er et godt spørgsmål, og synes det er så fantastisk, at jeg på ingen måder kan svare på det. Jeg holder mig meget åben, og har gang i mange forskellige ting, så jeg kan være ét sted om 5 år og et helt andet sted om 10. Men bestræber mig efter, at det ser dejligt ud og jeg er omgivet af fantastiske mennesker.

Beskriv hvordan en gennemsnitlig dag ser ud for dig?

Puha den var straks værre..haha. Mine dage er meget sjældent ens, så det er svært at beskrive en helt gennemsnitlig dag. Jeg elsker uforudsigeligheden i mit liv ? det holder mig vågen og legesyg. Men det er også vigtigt for mig, at have noget stabilt og rutinefast, så det bruger jeg mine morgener til. Jeg sørger altid for at have 2-3 timer om morgenen til at tage alt helt stille og roligt. Man skal nemlig bestemt ikke kimse af en god start på dagen. Jeg skriver morgensider som det første hver morgen, som er en teknik fra Julia Camerons bog ?Kreativitet?, jeg virkelig vil anbefale. Så bruger jeg lang tid på at lave en sund og næringsrig morgenmad, så kroppen er klar til dagens hurlumhej. Jeg dyrker yoga hver morgen og veksler mellem yin og poweryoga. Jeg finder forskellige videoer på Youtube, som jeg træner og henter inspiration ud fra, så kører jeg nemlig ikke træt i de samme rutiner. Jeg bruger aldrig mere end 10-20 minutter, men bare lige nok til at kroppen vækkes og strækkes. Med en travl hverdag er det vigtigt for mig, at jeg starter dagen nede i gear, så jeg har mig selv med i alle de oplevelser en dag kan bringe.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på?

Jeg ville gerne bruge mere tid på rejser, men livet som skuespiller og studerende efterlader ikke mange timer fri til den slags for tiden. Så snart der dog kommer en åbning, tror jeg bestemt, at den skal bruges på, at gå på opdagelse et sted jeg ikke har været før.

Hvornår og hvor startede din yogarejse?

Min yogarejse startede for 3,5 år siden, da jeg skulle spille Alice i teaterforestillingen ?Closer? på Aveny-T. Min rolle krævede en smidig krop, og hotyoga var derfor oplagt. Jeg startede hos Nalini Yoga, som jeg har gået hos siden. Det var helt fantastisk at opleve, hvordan min krop nu pludselig føltes ubegrænset, og gav mig virkelig noget ingen anden træningsform havde givet mig før. Kombinationen af smidighed, styrke og ro giver virkelig mening for mig. Man slår lidt 3 fluer med et smæk 🙂

Hvilken yogastilart foretrækker du?

Jeg dyrker Yin, Chandra og Hotyoga. Hotyogaen bruger jeg som decideret hård fysisk træning, hvor Chandra og Yin er mere rolige og fordybende. Af de 3 foretrækker jeg nok Chandra, fordi man både får sved på panden, men samtidigt de lange fordybende stræk.

Har din yogapraksis ændret sig siden du startede med at praktisere yoga? -på hvilken måde?

Min yogapraksis har helt klart ændret sig siden min første dag i 37 graders varme. Dengang måtte jeg lægge mig i Child?s Pose fire gange i løbet af en klasse, fordi jeg virkelig skulle vænne mig til varmen, men nu kan jeg gennemføre uden pauser, og det er altså en fed følelse. Jeg synes det er blevet meget sjovere, fordi jeg nu kan meget mere med min krop, og rent faktisk har holdt det ved lige og dygtiggjort mig. Det føles jo altid dejligt at blive bedre til noget, der gør en glad og giver mening.

Er der noget du gerne vil sige til de dem derude, som overvejer at prøve yoga – gode råd eller kloge ord?

Jeg synes jo at alle burde dyrke yoga, så afsted med jer 🙂 Der er mange fordele ved lige netop yoga, og det vigtigste er, at mærke efter i sin krop og virkelig lytte til sig selv. Vi er alle forskellige, og det afspejler alle klasser jeg er i. Vi træner sammen på kryds og tværs af aldre, køn og facon, og det synes jeg er så befriende. Yoga handler ikke kun om de fysiske fordele, men fokusset på det indre er mindst lige så vigtigt. Når det så er sagt, så synes jeg bare det er vigtigt, at man får brugt og mærket sin krop, og så handler det om at finde den træningsform, der giver bedst mening for en. Yoga er hvad der giver bedst mening for mig, så synes det er værd at give et skud og anbefaler det i høj grad. Man skal derudover huske på, at der findes mange forskellige yogaformer, så det er med at prøve sig lidt frem indtil der er bingo 🙂

simone2

 

simone3

 

Billederne er lånt af fotograf Ercan Alister Kosar fra Pranamagasinet.

Lige nu kan du læse et 4 siders langt interview med Simone Lykke i månedens Prana magasin <3

Taaaaak for interview dejligste S <3

                 Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De VIGTIGE første dage efter fødslen