Hormonella

Hvorfor gravidyoga?

Gem dit ego væk og hyld din krop for dens fuldstændig fantastiske arbejde. Den er i gang med at lave et menneske. Et rigtig menneske, som måske allerede nu ligner dig. Så mærk din krop lige nu og giv dig selv og din baby lidt ekstra kærlighed. Lige nu.

Personligt synes jeg, at yoga er en af de bedste ting du kan gøre for dig selv, men også en af de bedste ting du kan gøre for din voksende baby i maven. Det er vigtigt at du finder den rigtige yogapraksis for dig. Der er kæmpe forskel på, hvordan yoga praktiseres og det er umuligt for mig at anbefale én yoga stilart. Prøv dig frem og mærk efter hvad der føles rigtigt for dig. Måske har du lyst til at dyrke yoga i et yogacenter, i et fitnesscenter, hjemme med en dvd/internettet eller måske har du lyst til at bevæge dig intuitiv ud fra din egen yogaerfaringer.

Jeg har lavet en lille liste over nogle af fordelene ved at dyrke yoga under graviditet;

1. udvikle udholdenhed og styrke

Din baby vokser sig større og tungere i din mave og du har brug for mere energi og styrke, så du kan bære de ekstra kilo, som følge med en graviditet. Yogaøvelser styrker dine hofter, din ryg, arme og skuldre mm..

(øvelse: Low flow)

2. Balance

Balancen bliver ekstra udfordret når du er gravid, både fysisk da dit balancepunkt ændre sig og mentalt pga. de hormonelle forandringer. Gennem balanceøvelser træner du din fysiske og mentale balance.

(øvelse: Tree Pose)

3. Afspænd kroppen

Afspænd belastede områder, såsom spændinger i lænden, hofter, bryst, øvre ryg, nakke og skuldre.

Som barnet vokser bliver kroppen mere tung og træt. Yoga kan hjælpe med at afspænde kroppen.

(øvelse: universalstræk)

4. Beroliger nervesystemet

Gennem det dybe åndedræt stimulerer vi det parasympatiske nervesystem, hvilket giver en afslappet tilstand. I denne tilstand fungere vores fordøjelse bedre, vi har mulighed for at sove bedre, og vores immunsystem er på sit optimale.(øvelse: Det dybe åndedræt)

5. Forbedredelse til fødslen

Til gravidyoga arbejder du bevidst med vejrtrækning under hver yogastilling og åndedrætsmetoder som kan bruges under fødslen. Der bliver arbejdet med udholdenhed, fødestillinger og mentaltræning.

(øvelse:kat/ko)

6. Skabe bånd til din baby

Gravidyoga giver mulighed for at sætte farten ned og sætte fokus på, hvad der foregår inden for vores kroppe. Gennem arbejdet med vores åndedræt bliver du mere bevidst om kroppens og babys signaler.

(øvelse: en blid hjerteåbner)

7. Øge cirkulationen

Yoga øger blodcirkulationen. Blodet transportere ilt rundt i alle kroppen kroge, hvilket skaber et sundt miljø for en blomstrende baby, forbedre vores immunforsvar, forhindre væskeophobninger mm. (øvelse: yoga flow)

8. Åndedrætsteknikker

Forskellige åndedrætsteknikker kan være et godt redskab til under veerne. Hvis vi bevidst trækker vejret med det dybe åndedræt, er vores blodtryk og puls reguleret og vil hjælpe med at være i en parasympatisk/ afslappende tilstand. Rolig mor lig rolig baby.

9. Et fællesskab/søsterskab

Det kan være meget betryggende at være sammen med en gruppe kvinder der er i samme situation som en selv. Det kan være med til at give en fælles forståelse og en særlig samhørighed.

10. En tid med omsorg

Gravidyoga er ikke kun godt for dig, men også din baby i maven. Det er en tid hvor du kan give dig selv og din baby i mave ekstra omsorg.

Det er kun en lille liste over nogle af fordelene.

Faktisk kan det være svært at sætter ord på hvad yoga gør. Det er så individuelt hvordan yoga opleves og føles. Men hvis du lige nu tænker, at du vil give yoga en chance, så gør det. Måske mere end én gang. Mærk hvordan det føles. Mærk din krop. Mærk hvordan du har det under din yogapraksis og hvordan du har det bagefter. Mærk dit åndedræt og mærk din voksende baby i maven.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hormonella