Min krop er for sej!

Hot yoga til gravide?

Der er flere der har spurgt mig, om jeg underviser gravidyoga i en varm sal, da Nalini måske har været mest kendt i byen som en hot yoga center (hvor salen er opvarmet til 37-38 grader). Nalini har udvidet og udviklet sig meget gennem de seneste år og har mange timer som ikke er hot yoga. Hvilket gravidyoga heller ikke er. Salen er ikke kold, men nok omkring 22-24 grader, alt efter hvor meget varme vi får skabt i rummet. Mange gravide har det ofte varmere end når man ikke er gravid og det kan være rigtig ubehageligt at dyrke yoga i et for varmt rum. Faktisk fraråder jeg gravide at dyrke hot yoga under deres graviditet af forskellige årsager. Fx. så giver nogle af de mange øgede hormonniveauer den gravide løsere led, for at lave plads til baby i maven og plads til baby under fødslen. Til hot yoga oplever man hurtigt den effekt varmen i rummet har på kroppen. Man bliver fx. hurtig varmet op og er derfor mere fleksibel, som gravid er man også ekstra fleksibel, hvilket i kombination kan ende med at man som gravid kommer til at ligne en slap slaske dukke. Ej, så slemt er det heller ikke. Og det er jo faktisk også lidt fedt, endelig at kunne nå sine føder (hvis bare ikke maven var i vejen) eller sno sig rundt i akrobatiske stillinger. Men kroppen er bare ikke rigtig klar til det, da den pludselig har fået løsere led pga. hormoneller forandringer. Så der er ikke den stabilitet, dom kroppen har brug for, og man kan meget hurtigere lave skader på sig selv. Der er også den risiko, at den gravide kan glide i sved og falde på maven. Det lyder måske helt skørt, men der ligger ofte søer af sved på gulvet. Ilten i rummet er også dårligere pga, de meget intense øvelser og ofte mange mennesker, og den gravide har bare brug for ilt.

Derudover er der også andre ting, som overophedning, dehydrering osv. som gør at jeg fraråder det. Som gravid er man i forvejen varmere i kroppen og den lille baby i maven har ikke godt at denne overophedning. Du ville sikker godt kunne tage en hot yoga time i 20 min som gravid, men men hot yoga timer er 90 min og det er for lang tid for baby.

Det er min faglige vurdering helt generelt.

Dog vil jeg sige, at hvis du er vant til at dyrke meget hot yoga og du har det godt med det, så mærk efter om du har lyst til at fortsætte med ekstra opmærksomhed.

Læs også indlægget om “Hormoner under graviditet

hothot

1 kommentar

  • […] anbefale at du holder en pause med det, så længe du er gravid. Læs hvorfor i indlægget “Hot yoga til gravide“. Derudover er der også andre ting, som du skal tage hensyn til i din yogapraksis, når du […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min krop er for sej!