Gypsyfamilien flytter videre...

“Home is Wherever I’m with You”

Om hjem…

Det sidste års tid har stået på rigtig meget flytning. Har været pisse hårdt og vildt spændende… Først boede vi i vores dejlige lejlighed på vesterbro, så hos min søster i 5 uger, så videre til LA hvor vi nu bor i dette skønne store hus, snart skal vi flytte igen, først til Santa Monica, så hjem til DK i vores gamle gamle lejlighed på vesterbro (ikke den samme som tidligere nævnt), så lidt i sommerhus, og derefter flytter vi endelig ind i vores nye store skønne lejlighed på Frederiksberg… Pyha det er meget flytning. Føler mig som en gyspy.

Disse tanker om hjem har sat tanker igang hos mig. Hvor mit hjem er og hvad hjem er for mig. Jeg er jo uddannet antropolog, så kan ikke lade være med at tænke på, hvilke følelser og tanker der er forbundet med hjem.

Først og fremmest vil jeg sige at hjem er, som jeg sang til Tore til vores bryllup (ja, jeg sang og selvom det måske ikke lød så godt, så var budskabet vigtigt) “Home is Wherever i’m with You”. Og det mener jeg. For jeg føler mig hjemme når jeg er sammen med min dejlige lille familie. Men hvilke følelser er ellers på spil når man flytter hjem? Man kan sige at vi skaber vores hjem, det skaber os, og det bliver derfor en del af os. Jeg har tideligere skrevet om hjem og hvad der tyder at jeg føler mig hjemme. Nu hvor vi skal til at sige farvel til dette hjem her i LA, kan jeg ikke lade vær med at tænke over, hvor stærk denne følelse af hjem er for mig. Selvom vi kun har boet her i et halvt år og i andres møbler, så føler jeg mig virkelig hjemme i dette hus.

Jeg fandt dette citat, som jeg synes beskriver mine tanker om hjem rigtig godt:

“Et hus er en genstand. Men et hjem er en tilstand – en relation, et forhold, en forbindelse mellem et menneske og en genstand. Hvis genstanden forsvinder, så kan man pludselig italesætte forholdet. Mennesker kan paradoksalt nok bedre fortælle om, hvad de har mistet, frem for hvad de har. De kan bedre beskrive, hvad et hjem er, når det er væk.”

Nu hvor vi skal til at sige farvel til huset og hele det her liv, kan jeg bedre se og sætte ord på det huset har betydet for mig. Alle de mærkelige lyde når huset knirker og snakker, alle de lyde som jeg syntes var så uhyggelige og helt forfærdelige i starten, er nu lyder der minder mig om hjem. Og når jeg i mørke og med lukkede øjne famler ud på toilettet halvsovende om natten, så kender min krop vejen, fordi jeg er hjemme.

Huset har ændret mig, min kropp har tilpasset sig de nye omgivelser og indrettet sig husets særheder. Det er al dette som giver følelsen af hjem.

Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har brugt så mange timer hjemme, som jeg har de sidste 6 måneder. Jeg har dagligt brugt timevis i vores dejlige have, i poolen og på vores terrasse og selvfølgelig inde i huset. Vores grillaftener, masser af s’mores og rosevin til ud på natten, stift og udtørret poolhår, en kold kombucha i solen, frugt og grønt fra køkkenhaven, dameblade på liggestolen, armbåndsproduktion i skyggen på terrassen, familiebesøg, mange dejlige gæster og nye venner, og meget meget mere. Det er netop alle de timer, minder og oplevelser vi har gjort os her, der får følelsen af hjem til at opstå. Hvor alle vores intense og uforglemmelige oplevelser kulminerer og bliver til en tilstand. Ja, jeg bliver sgu helt rørstrømsk. Men det er også typisk mig, for jeg kan godt være rigtig dårlig til at sige farvel.

Meget snart siger jeg goddag og velkommen til vores nye lejlighed på Frederiksberg Brøndsteds allé, lige ved Vesterbro, Søndermarken og Frederiksberg Have. Det er en stor og dejlig drømmelejlighed, som jeg glæder mig meget til at skabe et hjem i. Det bliver feeeeeeedt! Kom bare an oplevelser, festligheder og minder, så vi kan skabe et fantastisk hjem. YES!

Sådan ser vores nye hoveddøren ud fra google street view

hjem

For 2 sek. siden tog jeg dette billede. En udsigt og et øjeblik jeg vil huske.


Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

1 kommentar

  • Silke

    Det er fandeme rørende, kan godt forstå det bliver svært at sige farvel til det hus! Og til LA i det hele taget.
    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gypsyfamilien flytter videre...