Jeg lever i en baby- og blogboble...

Hjemmefødsel er det nye sort

Måske er det bare fordi jeg læser rigtig meget om hjemmefødsler og at det fylder meget i min bevidsthed fortiden. Men jeg oplever, at det er en stigende tendens at føde hjemme… igen… for det var jo helt normalt for bare 50-60 år siden. Flere og flere vælger at føde hjemme og jeg ville så gerne lave en antropologisk og mere dybdegående kvalitativ undersøgelse af netop denne “trend”. Jeg er, som i nok ved, selv hoppet med på hjemme-vognen og glæder mig helt vildt til (forhåbentlig) at føde hjemme.

Men hvorfor føde hjemme? Jeg har spurgte nogle af mine veninder, bekendte og gravide på mine yogahold, hvorfor de vælger eller valgte at føde hjemme. Gennemgående så hører jeg, at pga. ekstra travlhed på fødegangene, så virker det mere roligt og trygt at føde hjemme. Så er man sikkert på, at der kommer en jordemoder som har tid til en og man mærke ikke fødegangens stress og jag. Derudover bliver der nævnt, at særligt som fleregangsfødende hvor man bliver sent hjem inden 4 timer, så er det rart bare at kunne putte sig ind i sengen med baby og blive der. Så ikke noget med at pakke sin helt nye baby ind i en masse tøj, overtøj og ned i en autostol, og mor slipper for at skulle ud og gå lige efter sin fødsel. Derudover er der også flere som nævner, at hospitaler minder dem om noget dårligt, enten har de besøgt syge familiemedlemmer på hospitaler eller også er der en stemning af sygdom, smerte og sorg, som ikke er så rar. Noget andet som der blev nævnt, var at de havde ikke lyst til at baby skulle udsættes for en masse forskellige hospitalsbakterier, som det første i sit liv.

Det var bare nogle af de ting, som blev nævnt, da jeg spurgte ind til valg af hjemmefødsel. Personligt er jeg meget enig i alle de ovenstående ting og særligt som 2. gangsfødende føler jeg en stor ro ved at føde hjemme i rolige omgivelser, så jeg rigtig kan booste oxytocinen i min krop. Jeg glæder mig til at vralte ind i vores store bløde seng med baby på brystet og Tore ved min side, og blive der indtil Aya kommer hjem og ser sin lillesøster.

Selvfølgelig kan vi ende på hospitalet af forskellige grunde, men udgangspunktet en rolig hjemmefødsel i vand <3 Jeg vil skrive meget mere om planerne for min fødsel, for har nemlig lige sagt ja til noget ret fedt, skørt og grænseoverskridende – synes jeg selv 🙂

Jeg låner et lignende oppusteligt badekar af min jordemoder, som vi puster op (med en elektronisk pumpe!!) og fylder med vand.

la_bassine_1024x1024

3 kommentarer

 • […] Som mange af jer ved, så har jeg en privat jordemoder, Anne Ruby, som i kan læse om HER og jeg skal føde hjemme, som i kan læse om HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Jeg overvejede at føde hjemme første gang, men af hensyn ul min kæreste valgte vi hospitalet. V ville også gerne have de par dage med på patient hotellet.men skal vi have flere børn vil jeg også meget gerne føde hjemme.

  Hilsen antropologen, der ville overveje at skrive om amning hvis jer stadig gik på studiet. Min chef ville nok ikke være så tilfreds med jer brugte min arbejdstid på det i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • yogamor

   Haha, jeg kan så godt følge dig. Åh, det er så meget spændende man kunne undersøge 🙂 Jeg synes, at du skal skrive om amning 😉 Jeg havde det på samme måde som dig, da jeg skulle føde første gang. Manden var slet ikke med på ideen om hjemmefødsel og vi syntes også at det var rart at have nogle dage på barselshotellet. Denne gang er vi begge helt klar på hjemmefødsel, selvom det lige tog lidt længere tid for min mand.
   Spændende med ammeskriveriet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg lever i en baby- og blogboble...