Mere yoga på CV'et

Magiske frø

Overskriften er måske lidt spøjs, men det handler altså om at frø, linser og bønner som man skal spire. Mega lækkert og så er det virkelig hyggeligt, at se de små spire vokse sig store og stærke dag for dag…. Grow baby grow <3

Jeg elsker spirer og som i nok ved, så fik jeg lidt grønne fingre i LA, pga. vores store frodige have, som bød på fantastisk frugt og grønt. Når jeg var på lørdags og søndags markeder, åh der var de fedeste markeder hver weekend. Med kæmpe solmodne tomater, giga avokadoer, mangoer, kål, jordbær and you name it… Mums! Derudover kunne man også købe mange forskellige og sindssygt sunde spirer. Jeg gik igang med at hjemmedyrke dem i vindueskarmen, på helt simpel og halv primitiv vis i et glas, med et stykke stof og en elastik. Så smart og simpelt. Simpel living <3 <3 <3 Og friske spirer smager jo så godt i sandwichs og salater. Mums. Da vi for nylige flyttede hjem til DK faldt jeg også denne fancy spirekasse i Helsemin (som de by the way har fået i Frederiksberg centret, hvor jeg lige er flyttet tæt på :-)). Måske ikke så kinfolk/simpel living gennemført, i forhold til syltetøjsglasset, men jeg blev alligevel fristet til at købe det. Det er ret smart, fordi man hurtigt kan skylle spirerne 1-2 gange om dagen, så de er helt friske. Spirekassen gør det ekstra nemt, da de ligger i en slags si, så de hele tiden får luft, kan skylles og vandet løber fra. Ellers kan de nemlig godt ligge og mugne i et tætsluttet glas. Lidt ulæks, hvis man som mig til tider glemmer at skylle dem reglmæssigt. Så jeg er faktisk godt tilfreds med min ikke så kinfolk plastik kasse i vinduet. Jeg har købt lidt forskellige frø med for sjov, bl.a. broccoli og mung bønner, normalt bruger jeg bare nogle af de frø, linser og bønner jeg har i skuffen, såsom; hørfrø, kikærter, ærtebønner, hvedegræs. solsikkefrø, quinoa mm.

Her kan du få inspiration til at hjemmedyrke spirer i et simpelt glas:

Guide

Spireglas

IMG_7978

Her er en fremgangsmåde (lånt fra BergsBioSalad) til at dyrke spirer i spirekasse, som min:

1. Vask alle dele af BergsBioSalad grundigt i hånden og lad delene tørre.
2. Du kan afmåle mængden af tørre frø, linser eller bønner – emner –
    ved at de i tør form skal dække halvdelen af bunden i ét lag i en af
    de gennemsigtige bakker.
3. Kassér beskadigede emner og hæld de resterende emner over i en kop
     med rent, koldt vand, så de kan ligge i blød.
4. Efter 8-10 timer har emnerne trukket vand nok. Hæld de nu fugtige
    spireemner over i en af de gennemsigtige bakker.
5. Skyl de fugtige emner i bakkerne under den rindende hane, indtil
     vandet er helt klart.
6. Vip bakken en anelse, så vandet kan dryppe helt fra.
7. Stil bakken med spireemnerne ovenpå den store grønne bakke.
8. Læg den perforede grønne bakke øverst.
    Dermed bevarer spirerne den vigtige fugt under dyrkningen.
9. Hvis du dyrker frø og bønner/linser samtidig, så lad dem vokse i
    hver deres bakke. Stil desuden bakken med bønner/linser under
    bakken med frø.
10. Placér hele spirekassen i et hjørne af køkkenet, hvor spirerne ikke
             får direkte sollys eller kold træk. Kassen må ikke stå i et skab.
             Spirerne har brug for frisk luft for at bevare deres friskhed.
11. Skyl spirerne min. to gange om dagen de næste dage som punkt 5-12.
12. Tøm den nederste grønne bakke ved hver skylning. Denne bakke
             bør holdes stort set tør undtagen et par dråber vand, som naturligt
             vil dryppe ned i den. Tøm derfor bakken efter hver skylning.
13. Når spirerne er klar til at blive spist – jf. Spirer – så skylles de ekstra
             grundigt en sidste gang.
14. Nu er dine hjemmedyrkede spirer klar til din sunde, grønne opskrift.
      15. Vask den tømte spirebakke grundigt i hånden med opvaskemiddel,
             varmt vand og en blød, ren svamp.
             N.B! Beholderen tåler ikke opvaskemaskine.
             Lad bakkerne tørre, og den er klar til næste omgang spirer.
Så er det bare igang. Det er suuuuper lækkert og friskt.
Del gerne dine erfaringer med at spirer <3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere yoga på CV'et