Gravidyoga

Nutidens moderskaber

Jeg har længe haft lyst til at lave en række interviews med skønne mødre, som kan give et billede af “nutidens mødre “. Havde først tænk, at der skulle være et mere klart tema for at skabe en rød tråd, men jeg vil heller ikke begrænse mit billede for meget på forhånd. Derfor bliver det helt random hvad emnet er i de forskellige interviews, men fælles for interviewene er, at mødre deler nogle af de tanker de har omkring moderskab.

Det at blive mor er for mange en kæmpe omvæltning, én ting er at man pludselig skal tage sig af et andet menneske non stop, men der medfølger også en million milliard gode og mindre gode råd, do’s and don’ts og frygt for at fejle. Det er nok en del af morpakken. Men med alle de retningslinier, kloge fagfolk og endnu klogere bloggere (inkl. undertegnede), så bliver man kun endnu mere rundt på gulvet og bange for at træde for forkert, som nybagt mor med søvnunderskud og brystbetændelse. Jeg vil derfor sætte fokus på hvordan vi mødre gør det der moderskab fantastisk på mange forskellige måder. Hvordan vi hver især ved hvad der er det rigtige for lige netop vores barn og familie. Hvordan vi åbent kan dele vores erfaringer og støtte hinanden i hver vores valg. Lad os være ikke-dømmende og i stedet være nysgerrige på vores forskellige moderskaber. Lad os videns- og erfaringsdele og bruge det der giver mening for os og lade resten passere. Lad os droppe den løftede pegefinger og i stedet finde skulderklappene frem. For vi fortjener dem. Altså skulderklappene. Alle mødre. Lad os stå sammen som søstre, som en mamatribe. Las os støtte hinanden og give hinanden endnu mere mamalove. Vi kan sgu da ikke få nok, kan vi?

Jeg har allerede interviewet forskellige skønne mødre, som deler deres tanker om og tilgange til moderskabet, men jeg vil meget gerne interviewe endnu flere. Så hvis jeg må interviewe DIG, så ville jeg virkelig blive glad. Du behøver ikke at gøre det der moderskab på en helt særlig eller nymodens måde. Bare dine tanker er for mig og sikkert mange andre, virkelig interessante.

Det bliver et lille halv antropologisk feltstudie af forskellige moderskaber og jeg glæder mig til at få stillet noget af min antropologiske craving.

Hvis jeg må interviewe dig, så skriv endelig til mig på Josefine@yogamor.dk. Bare skriv, jeg er interesseret i interview <3 Taaaak.

Den første skønne mor i skal møde er Sille som er 28 år, gift med Nikolaj på 40 år, mor til Frei på 4 år og Sølvi på halvandet år. Hun er hjemmegående og bor i Viborg. Hjemme hos dem er de meget inspireret af den ifavnske tilgang til forældreskabet, som brygger på 8 forskellige principper:

– At forberede sig på graviditet, fødsel og forældrerollen

– At lytte til barnets signaler og give det sensitiv respons

– At give sit barn kropskontakt

– At dele søvn

– At give mad med kærlighed og respekt

– At undgå unødige adskillelser

– At opdrage blidt og positivt

– At finde balancen i familielivet

Læs interviewet med Sille imorgen, hvor hun deler sine tanker om samsovning, langtidsamning, vikling og om at være hjemmegående mor.

LÆS med IMORGEN. Sille er så skøn og det er hendes familie også! <3

sille1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravidyoga