Dagen før dagen

Gode råd til fødslen…

 Gode råd er gode… for nogen. Men et godt råd er muligvis et råd, men det betyder ikke at det er et godt råd for alle.

Når man er gravid kan man opleve at få virkelig mange gode råd fra andre mødre, som kærligt vil give deres gode råd, selvom man ikke har bedt om det. Sådanne råd kan være noget af det sødeste, men også det mest irriterende overhovedet.

Men men men, når det så er sagt, så kan man sagtens søge en masse råd og erfaringer. Nogle kan du måske bruge, nogle kan du ikke.

På trods af, at gode råd ikke altid er gode, så har jeg fået hjælp af en masse eksperter, som vil give deres råd til kommende mødre. Eksperterne er en masse masse seje og kloge mødre, som alle har haft forskellige fødselsoplevelser og vil derfor give en masse råd ud fra deres personlige oplevelser. Jeg synes, at det er så inspirerende at se hvor forskellige rådene er, da det også er med til at tegne et meget godt billede af, hvor forskelligt fødsler opleves. Så læs med og sug til dig. Brug de råd du kan og lad resten passere.

Anna: Mit bedste råd: forbered dig på, at alt kan ske, og at intet bliver, som du regner med.

Carina: Gør alt for ikke at få en epidural – fik ikke valget første gang pga blodtrykket tror jeg? Er ikke sikker. 2. gang klarede jeg det uden og det var perfekt, at jeg kunne mærke hvordan jeg skulle presse etc

Susi: Lad tingene komme, du kan alligevel intet gøre. Forbered dig dig på tiden efter fødslen, taler af erfaring.

Katrine: Lær at trække vejret, og lad kroppen styre !!! Stol på at kroppen Skal få dig gennem det, så følg rytmen. Og vær klar over at fleregangs fødende får meget stærkere og hurtigere veer, så ikke mist fatningen selv om det føles som om man totalt mister kontrollen iforhold til første fødsel …. Men, Vejrtrækningen må være mit aller bedste råd

Linette: Få styr på vejrtrækningen! Det gjorde underværker for mig

Henriette:

1) Lyt til din krop – du kender den bedst selv. Så hvis fødegangen siger du ikke må komme, men du kan mærke at du måske burde tage afsted, så gør det! Og hvis du kan mærke, at epidural er løsningen og ikke en masse forsøg på andre midler inden, så gør det!

2) Lav bækkenbundsøvelser under graviditeten

3) Bliv fortrolig med en yogavejrtrækning og lav gravidyoga i graviditeten så dit bækken bliver mere smidigt.

4) Drik et glas vin når veerne starter og SLAP AF i kroppen. Det er mindre slemt, når man undgår at spænde og være bange

Sanne: Slap af og fokuser på vejrtrækningen under veerne, langsom og dyb vejrtrækning, hvor du ligsom i udåndingen tænkte på at lave enormt meget plads i dit underliv/nederst i maven. Det hjalp mig helt vildt.

Janni: Tænk på at ved hver ve åbner du dig en lille smule, som fx en blomst.

Anja: Glæd dig, tro på at du kan, vær overbevist om at det bliver en fantastisk oplevelse. Det er mit råd, og jeg glæder mig helt vildt til min anden tur lige om et par måneder

Signe: 1: forbered dig – både fysisk og mentalt. En fødsel er på alle måder voldsom, og det værste man kan gøre op til fødslen er at gøre ingenting og at leve i lykkelig fortrængning om at det nok skal gå. Selvfølgelig skal det nok gå – men syntes at min massive forberedelse op til fødslen gjorde at jeg havde kontrol over mine fødsler og formåede at være nærværende og til stede. Og det er jeg virkelig glad for nu.

2: forberedelser: vejrtrækningsøvelser, knibeøvelser, kombinationsafspænding, visualiseringer. Hver dag!

3: undgå alt muligt smertelindring der gør at du ikke selv kan styre din fødsel. Stol på din krop og på dig selv – det er svært at have føling med noget som helst hvis man er bonget op på alt muligt smertelindring.

4: vær bevist om at smerterne ikke er farlige!

Stine: Brøl med på smerten og indse, at det gør pisse fucking lorte ondt.

Linette: Find den rigtige fødestilling. Inden tænkte jeg, nå ja man ligger jo på ryggen og føder, men det var så ubehageligt for mig og mine ben snurrede, så jeg kom over på siden og det var virkelig godt!

Maria: Øv dig i at trække vejret dybt, det hjælper virkelig på smerterne.

Christina: Få en epeduralblokade. Det er guds gave til den fødende!

Anne: veer er lige som at køre i rushebane, det bygger ligeså stille op til en top og så slipper det igen, man skal bare lade det køre for hvis man prøver at modarbejde risikere man at sidde fast på toppen…

Mit råd: Alle kvinder er eksperter i at kende sin egen krop. Så lyt til din krop. Hav tillid til at den kan, slip kontrollen og overgiv dig. Gør dig nogle tanker om, hvordan du gerne vil have de første dage efter fødslen. Jeg var glad for at have helt ro uden besøg de første par dage.

Faktisk så er mit bedste råd nok (en anelse dobbeltmoralsk🙈), at du ikke skal følge andres råd, men istedet mærke efter og følge din intuition. Særligt når det handler om en fødsel, som opleves så individuelt. 

Hvad er dit bedste råd til fødslen? Skriv det gerne i en kommentar ?🏼?🙏🏼

 

2 kommentarer

 • Sidsel

  Hej
  Hvis man nu har en lille nyfødt kan man så have fx autostolen spændt i eller kan man købe noget udstyr med, så de helt små også kan komme med på cykeltur?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Hej Sidsel, uh, det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror det umiddelbart ikke, den er nok bedst til børn som kan sidde selv. Så hvad det angår, så er en ladcykel måske bedre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagen før dagen