Tarmkærlighed

Glutenfri og “sukkerfri” Banana Bread

glutenfri-og-sukkerfri-banana-bread3

Det er ingen hemmelighed at jeg til tider savner LA 🙂 Lige fortiden er jeg dog rigtig glad for at være hjemme, så jeg kan julehygge rigtig meget med familie og venner. En af de ting jeg bl.a. savner fra US er deres virkelig lækre banana bread. Ja, det lyder sundere end det er. For der er vel ikke rigtig så meget forskel på banana bread og banankage. Men man kan som al andet kage, lave sundere versioner af den klassiske banana bread 🙂 Jeg har lavet denne opskrift nogle gange, som er en almindelig banana bread opskrift, erstattet med lidt forkellige “sundere” ingredienser. Den er glutenfri og på en måde også sukkerfri (der er kun brugt kokossukker eller dadler). Den er vildt nem at lave og du kan lave utallige variationer af denne skønne spise 🙂  

Du skal bruge:

  • 3 modne bananer (gerne helt brun skræl)
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 50 g smeltet kokosolie
  • 3 æg
  • 120 g kokossukker (du kan også bruge 5 friske dadler)
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 50 g kokosmel
  • 50 g mandelmel (evt. lav det selv eller brug færdig fedtreduceret mandelmel)
  • 2 spsk husk loppefrøskaller
  • 1/2 dl. mælk (evt. rismælk)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/4 tsk. salt
  • 100 g grovhakket mørk chokolade (kan undlades)

(tilføj evt. lidt kardemomme, stødt ingefær og/eller grovhakkede nødder)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175? og sæt en rist midterst i ovnen.
  • Smelt smørret med kokosolien.
  • Pisk æg og sukker luftigt (i ca. 3-4 min.).
  • Bland mel, husk, mælk, fedstof, bagepulver og vaniljesukker sammen, og vend i æggemassen.
  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Vend bananmosen i, uden at røre for meget. Helt forsigtigt, så dejen er luftig og ikke tung.
  • Hæld i en smurt brødform og bag brødet/kagen 175 grader i ca 45-50 min.
  • Vend ud på en rist og afkøl.

Jeg har hørt, at man sagtens kan fryse kagen, hvis du ikke når at spise den i løbet af et par dage. Herhjemme plejer der bare ikke at være noget tilbage efter et par dage 🙂

 



I sidste øjeblik valgte jeg at pensle mit banana bread med god mørk chokolade. Det behøver man ikke, men gik all in på Banana Bread the Lux 😉??

 

Mamasté

                 Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tarmkærlighed