Underviser runde maver hos Nalini Yoga

Forstå din baby

a

Her får i et genialt råd, som jeg har været vildt glad da Aya kom til verden. Nemlig en simpel metode til at forstå din babys gråd.

Jeg hørte om Priscilla Dunstans metoder til at aflæse baby gråd, da jeg ventede Aya i 2012. Det var et stort samtaleemne i medierne dengang, da Dunstan gik viralt, efter at hun havde været i Oprah. Hun havde nemlig knækket koden til at aflæse og forstå alle babyers gråd med fem lyde. Rimelig god kode at knække, vil jeg sige. Jeg var noget skeptisk, da jeg hørte om hende og efter jeg så hende i Oprah var jeg stadig lidt skeptisk, men jeg var også blevet ret fascineret af hendes teori.

Vi begyndte at bruge hendes teori i praksis herhjemme for at lære Ayas signaler og lyde at kende og jeg blev hurtigt meget overbevist om, at Dunstan virkelig havde knækket koden. Det virkede i hvert fald i mange tilfælde. Desværre havde Aya meget ondt i maven, så det var ret meget den samme “Eair” gråd i nogle måneder, men derefter var det ikke mange lyder der skulle til, før vi havde aflæst hende og det blev med tiden ret nemt af høre forskel på lydene.

Nu giver det vildt god mening for mig, at man kan aflæse og høre forskel på sin babys lyden og det er godt nok fedt at have lært det. For det mest frustrende i verden, må godt nok være når man står med en grædende baby i armene og ikke aner, hvorfor han/hun græder.

Ifølge Dunstan, så græder din baby, hvis der er noget, der generer  fx smerte, varme, kulde, træthed, sult, bøvs, irritation eller fra omgivelserne fx for meget stimulering, lyd, lys, kontakt. Som nybagt forælder er du nybegynder ift. din babys signaler, og din baby er nybegynder i at give signaler. Så forvent ikke, at i forstår hinanden fra første øjeblik.

Når din lille baby bliver født, har det kun én måde at kommunikere med dig på, og det er ved at græde. I starten er babys gråd meget enslydende, men efterhånden lærer dit barn at nuancere gråden, og du bliver også bedre til at høre forskel på de forskellige lyde, og du kan blive i stand til at tolke din babys forskellige grådtyper.

 

Her er en lille guide til Dunstans 5 forskellige grådtyper hos babyer.

dunstan2

Jeg er sulten:

Neh ? “neh” lyden betyder “Jeg er sulten”.

Gråden starter ofte som små grynt eller hostelignende lyde, som går over i små skrig. I starten korte og svage, men meget hurtigt vokser de i længde og styrke og bliver vedvarende.

Din baby vil søge med munden ved at dreje hovedet fra side til side, og måske sutte på sine knyttede hænder.

Jeg skal bøvse:

Eh ? “eh” lyden betyder at baby skal bøvse. Lyden minder meget om “neh” og “heh”, så vær opmærksom på hvordan lyden begynder og ikke så meget slutningen af gråden.

Jeg har ondt i maven:

Eair ? “eair” lyden betyder at maven driller. Det kan være at baby skal lave lort, har lidt hård mave, eller andet. Ofte så kommer lyden samtidig med at baby trækker sine knæ op eller sparker benene ned. Benenes bevægelse viser, at det er maven, der gør ondt.

Jeg er utilpas:

Heh ?”heh” lyden lyder meget som “neh”, så vær opmærksom på at høre H i starten. Denne lyd betyder utilpas og det være at baby har det koldt, varmt, det klør, skal have skiftet ble, vil ligge anderledes eller andet.

Jeg er træt:

Owh ?”owh” lyden kan minde lidt om en gabe-lyd og denne lyd betyder også ” Jeg er træt”. Gråden er uregelmæssig, og din baby vil være irritabel. Ofte 3?4 kortere vræl efterfulgt af et langt og meget højere.Din baby blinker eller gaber, og måske tager det sig til kinderne eller ørerne. Når baby bliver lidt ældre, vil den gnide sig i øjnene.

Det var de fem lyder, som kan gøre din babys og din dag meget nemmere.

Det er selvfølgelig en smule kategoriseret og du må ikke blive frustreret, hvis du ikke kan skelne lydene fra hinanden. Jeg synes, at det er nogle rigtig gode metoder til at forstå din baby bedre. Når du kommer godt igang med at aflæse din baby med de her metoder, så kan du måske se om din baby har nogle helt personlige lyde og signaler, som du hen af vejen kan lære at kende.

Se Dunstan i Oprah HER:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Underviser runde maver hos Nalini Yoga