Gode råd til fødslen...

Efterveer, amning og pranayama 


OMG jeg havde lykkelig glemt alt om efterveer og ømme brystvorter 😬 Men hvor er jeg glad for, at jeg kan hive min åndedrætstræning frem igen igen og endnu engang sige tak til kroppen for dens seje arbejde og give den lidt ekstra kærlighed 💗 Så selvom jeg ikke rigtig er kommet igang med så meget yoga på måtten endnu, så får jeg i den grad trænet forskellige vejrtrækningsøvelsee når jeg sidder og ammer. Jeg kan virkelig mærke, hvordan fokus på vejrtrækningen hjælper, både når hun lige får fat i brystet og det gør av, for at aktivere nedløbsrefleksen så mælken løber bedre og når de kære efterveer kommer. Heldigvis har ikke rigtig efterveer mere, men de kunne godt nok mærkes de første dage efter fødslen. 

Indtil nu er mit ammeforløb helt anderledes en sidste gang, – det kan du læse om her. Jeg kan mærke en helt anden ro når jeg ammer og selvom både bryster og efterveer gør av når jeg lægger hende til, så nyder jeg alligevel vores ammestunder. Det åndedræt jeg især fokuserer på når jeg oplever smerte (generelt) er det dybe åndedræt, som godt nok er blevet dybere her efter maven er væk. Ret mærkelig fornemmelse, det er næsten som om at jeg kan blive ved med at trække vejret ind 😃 Jeg er ret glad for at bruge det dybe åndedræt i mange sammenhæng og kan virkelig mærke hvor hurtigt, jeg finder ro i kroppen og i sindet, når jeg anvender dette åndedræt. Det var også det dybe åndedræt jeg brugte under det meste af min fødsel, det kan du læse mere om HER. Dette åndedræt er også med til at; tænde mine mavemuskler stille og roligt efter de har været trukket fra hinanden i mange måneder pga. den voksende mave, det masserer, ilter og renser organerne og hjælper med at aktivere bækkenbunden blidt og holde bækkenbunden elastisk. (Det med bækkenbunden, kommer jeg mere ind på. For den skal dæleme også ha en god gang ekstra kærlighed, efter dens seje arbejde!) Derudover aktivere det dybe åndedræt det parasympatiske nervesystem, som er med til at berolige og afspænde kroppen. Så i kan nok forstå, at jeg er ret stor fan af pranayama og det især det dybe åndedræt 😄

Så hvis du sidder derhjemme og synes at amningen gør rigtig ondt, så prøv at trække vejret dybt. Hav fokus på lange udåndinger. Du kan evt. prøve at tælle din ind og udånding.

Eksempel:

Tæl til 4 på en indånding 

Lille pause 

Tæl til 4 (eller måske 6) på en udånding

Lille pause

Fortsæt

På den måde har du fokus på åndedrættet, du er helt tilsted i nuet, kommer lidt væk fra tankerne og istedet mærker kroppen. Du stimulerer dit nervesystem, hvilket beroliger din krop og sind. Det booster oxytocin hormonet, som påvirker din nedløbsrefleks. Mens du sidder her og trækker vejret, så se om du kan slappe af i kroppen. Find nogle fokussteder i kroppen, hvor du “tjekker” om du er afslappet. Jeg plejer at starte oppefra. Så først slapper jeg af i ansigtet, særligt kæben og hele munden, så skuldrene, armene og mine hænder (det her er de vigtigste steder for mig). Der efter videre ned over kroppen og til sidst fødderne. Nogle gange skal jeg lige have en stor pude eller en puf under fødderne, hvis jeg ikke kan nå helt ned med flad fod. Det er ret anstrengende at sidde på tåspidser i timevis om dagen. Så sid godt og slap af i kroppen. Det er altafgørende for mig, når jeg ammer.

Processed with VSCO with h3 preset

Min glade lille Elva <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode råd til fødslen...