Måttemandag

Du ændrede mit liv.

For 5 år siden idag, var jeg netop vågnet efter en lang nat på sofaen hvor jeg havde taget tid på mine uregelmæssige veer. Jeg var træt, klar, spændt og sindssygt utålmodig. Jeg ville så gerne møde lille Aya, som lå færdigbagt i maven. Med de mange, men stadig uregelmæssige veer, tog vi på Lunas Diner for at spise brunch inden en forhåbentlig forestående fødsel. Det var hedebølge og min væskefyldte gravidekrop var mere end klar. Der var ca. 7-10 min mellem veerne og hver gang der kom en ve, tog jeg solbrillerne på, sad og arbejde med de åndedrætsteknikker jeg havde øvet og fik et mindre grineflip efter hver ve, fordi helle situationen var så surrealistisk. Hver ve mindede mig om, at det her sgu var for real. Ikke bare plukveer, ikke længe en uendelig lang graviditet, men vi skulle møde vores pige inden længe.

Vi gik en tur på Vesterbro, hånd i hånd, bare os to. Den sidste gåtur i tosomhed inden alt ændrede sig. Det var vildt. Jeg græd og grine, prustede og stønnede. Det hele var så surrealistisk! Der gik vi og ingen vidste hvad der ventede os. Ingen vidste, at den vildeste kærlighed var lige om hjørnet. Jeg var så hormonella. Jeg kan huske, at jeg begyndte at græde helt ustyrligt fordi Tore ikke holdt mig i hånden over vejen. Kan købte også spontant en taske, fordi jeg skulle jo nå det inden… inden jeg måske ikke kom på shopping igen.

Vi tog hjem, så en film, prøve at sove og veerne blev heldigvis kraftigere og hyppige. Kl 19 ringede vi til Hvidovre hospital, det var lørdag aften, høj sæson for fødsler, ferietid og de havde meget travlt. De havde ikke lige plads til mig, så de ville ringe til Herlev og Riget og høre om de havde plads. Mine ellers så gode og hyppige veer gik lidt i stå. Selvfølgelig. Min krop blev utryg og stresset pga. travlhed på hospitalet. Utryghed øger kortisol (stresshormoner) og sænker oxytocin (vores vefremmende kærlighedshormon). Øv. Jeg tog et langt bad, prøvede at slappe af og gøre hvad kunne for at booste min oxytocin. Det virkede. Kl 21 tog vi til Hvidovre, de ville prøve at få plads til mig. Jeg var 5 cm åben, i aktiv fødsel og så klar. Det blev en intens nat, med mange veer, en fødsel jeg kunne skrive meget mere om, men ud kom hun. Kl 05:47 den 22. Juli 2012 blev du født. Smukke dejlige Aya❤️ Tak for dig ❤️✨ Du spreder så meget glæde, visdom og kærlighed. Tak.

Processed with VSCO with a2 preset

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måttemandag