Prego Life

“Det er jo bare mors skøre hormoner”

Når uret slå 19:30, så står den på godnatlæsning herhjemme. Jeg elsker denne tid og nyder virkelig den rolige tid jeg har med Aya, inden vi siger godnat  og tak for dagen. Aya får lov til at vælge en bog i tallerkenrækken og fortiden er den eneste bog hun vil læse “den gule med lillesøster”. Det er helt klart yndlingsbogen og jeg elsker den heldigvis også. Den gule bog hedder “Mor har en baby inde i maven” og er en bog som er skrevet til en kommende storesøster eller storebror. Den er simpelhen så sød, sjov og god, og så beskriver den bedre end jeg før har hørt, hvad der sker i maven, hvorfor mor er som hun er og hvad man kan forvente som kommende søster.

Aya er blevet så god til at forstå hvad der sker når man er gravid, hvad lillesøster laver inde i maven og hvorfor mor nogle gange reagere lidt anderledes end normalt Osv. Fx siger hun;

mor hun griner og så græder hun også… det er fordi hun har det der hormoner….”,

lillesøster har en finne ligesom ariel, fordi hun svømmer i vand“,

hvis jeg giver mor chokolade, så få lillesøster det ind i navlen“… jeps Aya og det er også den måde at mor tager så mange ekstra kilo på 😉

lillesøster kan godt lide at slå kolbøtter i maven, fordi hun går også til rytmik ligesom jeg gør i børnehaven”

eller

“lillesøster skider i vandet inde i maven og så drikker hun det bagefter”… 

Så ja, Aya har helt klart mange ideer om hvad det der graviditet er for noget 🙂 Derudover synes jeg at bogen er så børnevenlig, forståelig og god til at beskrive hvad der sker under graviditet. Så dejligt at kunne forklare hende, hvorfor jeg nogle gange reagere lidt anderledes end normalt, apropos mit indlæg “Jeg er en vred yogamor“….

Her er et citat fra bogen:

“Nogle gange bliver mor måske også mere sur, end hun plejer. Det er, fordi der er noget, der hedder hormoner. Hormoner lyder lidt som noget, man kan spise, men de hedder makroner. Hormoner er sådan nogle små usynlige nogen, der bobler rundt inde i din mor, fordi hun har en baby i maven. Nogle gange bestemmer de, at hun skal være glad. Andre gange har hun lyst til at skælde ud, og andre gange kan hun pludselig komme til at græde, når hun ser en sørgelig film eller hører en sang, hun kan lide. Det er alt sammen hormonernes skyld. Så når din mor er lidt underlig eller sur eller stille, så ved du hvorfor. Så skal du bare sige “Nå, men det er jo bare mors skøre hormoner.” Sådan er det , når damer er gravide. Men det går over igen, og hun er stadig væk en sød mor, og hun er ikke sur på dig.”

Da jeg havde læst denne side for Aya den anden dag, så sagde hun “Jamen mor, man behøver ikke at have en baby i maven for at have hormoner, for moster har ikke en baby i maven og hun blev sur på Mynte igår… Det var mosters homoner…” (Når Aya siger igår, så mener hun en dag som har været, så det kan sagtens være 2-3 uger siden). Men hun har sgu fat i den lange ende, hende den lille 3 årige… For det der med hormonella-reaktioner, det går jo ikke helt over efter graviditeten. For mit vedkomne i hvert fald… og måske også for jeres. Og hvis det ikke er graviditet, så finder man jo bare en anden god grund til at man reagerer, som man gør 😉

Hvis du er gravid og har et eller flere børn i forvejen, så er denne bog virkelig god. Aya elsker den i hvert fald og vil helst læse den hver aften.

 

      Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prego Life