Status på mit voksende hjerte

Derfor vikler jeg min baby

Jeg føler mig næsten gravid, fordi Elva stadig bor på min mave meget af dagen…

Jeg er, som i nok ved, ret glad for at vikle Elva og jeg er også ret glad for smukke og lækre vikler, som i kan læse om HER. Jeg har de sidste måneder anskaffet mig lidt forskellige brugte og bløde vikler, som jeg nu afprøver med Elva. Tore synes, at jeg dybt åndssvag, da han mener at én vikle jo burde være nok. Det kan han på sin vis have ret i, meeen de kan jo noget forskelligt, både mht. længde, tykkelse, kvalitet, vævning, mønster, farver mm. Sååå, jeg er ikke helt enig og kan sagtens finde MANGE argumenter, for at købe mange flere – men har vikleshoppe-stop og må må kun købe en ny, hvis jeg sælger én eller flere og kun for det beløb jeg sælger for….

Ja Aya var lille brugte jeg mest strækvikler og var ikke så meget inde i de forskellige typer af vikler. Nu er det helt anderledes, jeg har lært lidt mere om vikler i forskellige viklegrupper på nettet og har nu fået smag for den dyre hobby.

Se lige min fine vikle stash:

vi4

 

Jeg er fortiden ret vil med mine to Ellevill Paisley vikler, som er tynde, silkebløde og nemme at vikle med. Jeg bruger især meget den i pink, som er VILDT smuk. Eller har jeg to Didymos indigo, som også er lækre, men lidt tykke at binde, nu hvor det har været lidt varmt og Elva stadig er så lille og let.

vi5vi2

vi1vi

 

 

Men hvorfor er jeg så vild med vikler?

Fordi:

Lille Elva er nu i denne store, lyse og nogle gange lidt skræmmende verden. Hun har ligget i livmoderens varme hyggelige hule, hvor hun lå sikkert indhyllet i tryghed. Verden og alle de indtryk som er alle steder, kan nogle gange virkelig lidt overvældende for et lille bitte menneske. Elva har været vant til lyden af mors hjerteslag og bevægelser. Nogen vil måske tænke “men hun skal jo lære at falde i søvn selv, hun kan jo ikke hænge på dig konstant” og nej, det kan hun ikke og det kommer hun heller ikke til. Jeg ser ikke mange teenagere hænge i vikler hos deres forældre 😉 Elva har heldigvis ret nemt ved at finde ro, om det er i liften, i sengen, i viklen eller andre steder. Men nogle gange, vælger jeg bevidst at tage hende i viklen for ikke at overstimulere hende for meget. Vi var fx. til konfirmation i sidste weekend og der var mange mennekser, mange taler og godt gang i den for en nyfødt, så hun kom i viklen og var faktisk der det meste af dagen.

En anden og meget vigtigt grund til at jeg er vild med vikler er, at jeg få mine hænder fri = frihed! Jeg kan virkelig godt mærke at jeg nu er mor til to og at jeg ofte mange en eller to hænder mere. Det er simpelthen så fedt, at jeg kan putte Elva i viklen og følge Aya i børnehave. Aya cykler og jeg kan nemt holde styr på hende i trafikken, når jeg har begge arme fri. Derudover kan jeg lave mad, spise mad, lege med Aya og ja alt hvad man nu kan med to hænder – det er jo for fedt! TO HÆNDER, det er virkelig fedt 🙂 Igår gik vi også en lang tur i skoven uden barnevogn, men med Elva i viklen. Så fedt!

Det mest geniale er måske også, at jeg er begyndt at amme Elva i viklen. Jep. Håndfri amning! G E N I A L T !!! Og det siges at vikling eller at bære sin baby tæt kan også være gavnligt i forhold til amning, da den tætte kropskontakt kan sætte gang i oxytocinen og stimulere mælkeproduktionen.

Sådan skal baby sidde i viklen:

vi3

vi6

Kage/cake-huskereglerne på ovenstående billede er så gode, hvis du lige er i tvivl om hvor højt og hvordan baby skal sidde 🙂

orrekt carrier

irway open

issable baby

quivalent to hug

Hvilken vikle er din yndlings og hvilken binding bruger elsker du?

P.S. Man kan også godt tisse i skoven med baby på maven 🙂

tis

 

 

 

 

 

 

P.P.S. BÆKKENBUNDSTRÆNING!!!!

8 kommentarer

 • Nina Rasmussen

  Hej 🙂 Hvilket materiale er din nederste vikle, den grøn/blå fra Ellevill

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Den er 50% silke og 50% økologisk bomuld. Den er helt sindssyg blød. Virkelig virkelig lækker og ret tynd. Meget lækker i dette vejr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du er visr med i slyngegalleriet siden du deler nederste billede. Men jeg råber gerne kage af dig engang skulle jo komme på de kanter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Præcis Stine 🙂 Jeg er en af kagekonerne 😉 Og jeg råber også gerne kage af dig, hvis du også vikler? 😀 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvor er det nogle fine vikler, jeg kan godt forstå du er vild med dem. Jeg bliver vildt misundelig! min lille Sol på 8 uger kan jeg slet ikke få i mine. Hun havde nogle låsninger i nakke og ryg efter fødslen og jeg tror det har betydet at det har gjort ondt de første gange jeg kom hende i den, og nu skriger hun hver gang jeg bare forsøger at komme hende i den.
  Dejligt at det virker så godt for jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Nårh, hvor er det synd. Hvordan går det med hendes nakke og ryg nu? Måske kan du prøve stille og roligt, når hun er helt velpas, glad, mæt og ikke for træt? Eller måske synes hun at det er sjovt, at komme om på ryggen, når hun bliver lidt større 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg bruger pt. en strækvikle fra Solly Baby. Det er noget af det blødeste og lækreste jeg nogensinde har haft mellem hænderne. Jeg har dog stadig udfordringer med at få den bundet stramt nok. Har du gode erfaringer med steder man kan få vejledning til at binde osv. i Kbh?
  Og… hvor har du fundet de fine Ellevill vikler? Waow de er fine!
  //Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Jeg har aldrig prøvet Solly Baby, men fedt at den er god. Det vil jeg huske 🙂 Jeg har tre strækvikler og det er faktisk kun den ene, som jeg føler sidder godt også efter en time. De fleste strækvikler er bare for elastiske og svære at få til at side godt i længere tid – synes jeg. Jeg bruger youtube rigtig meget, til at finde ud af de forskellige bindinger. Jeg er især vil med hende som hedder “wrapyouinlove” på youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_TD5tW2aZxsf19vC8yu9jw, hun viser stort set alle bindinger 🙂
   Jeg har købt de fleste af mine vikler i forskellige grupper her på facebook. Jeg ELSKER de grupppe – selvom det hurtigt bliver dyrt 🙂
   Der er især en gruppe “SlyngeSkolen Second Hand slynger og andre ergonomiske bæreredskaber” på facebook 🙂
   God vikling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på mit voksende hjerte