Træning efter fødslen

Slow Flow

Efter en lang periode med et øget tempo stort set alle steder, fordi vi skal optimere, opdateres, skynde os og spise fast food, så er der langsomt kommet en modbølge. Mange har åbentbart (og heldigvis) har brug for at trække stikket, leve langsommere, brug en slow beer, slowjuice eller brug for at bevæge sig langsommere på måtten. I lang tid har Yang energien, den maskuline energi, som bl.a. er udadvendt, energisk, hurtig og aktiv været meget dominerende og som alt andet skal der være balance. Jeg fornemmer derfor at Yin energien, den feminine energi, som er stille indadvendt, rolig og langsomhed bliver mere og mere attraktiv for mange. Vi har brug for begge dele, men så længe at den dominerende yang energi fylder så meget, som den gør for mange, så er der brug for flere og flere pause og tid til Yin energien. Begger energier er lige vigtige. Det er derfor ikke så mærkelig at yin yoga og andre mere rolige yogaklasser bliver mere og mere populære. Det er også her at Slow Flow kommer ind i billedet.

slow-flow

Jeg er begyndt at undervise i Slow Flow og der er flere, som har spurgt om jeg ikke vil beskrive hvad Slow Flow yoga egentlig er. Det vil jeg selvfølgelig gerne prøve at beskrive. Slow Flow er et meget bredt begreb og jeg er sikker på, at der er virkelig mange svar på hvad det er. Så jeg vil beskrive hvad Slow Flow er for mig og hvad du kan forvente i min undervisning. Helt kort vil jeg beskrive Slow Flow som langsom bevægelse med åndedrættet. Jeg er vant til at praktisere og undervise i Vinyasa, som også har fokus på bevægelse sammen med åndedrættet, men jeg vil sige at Vinyasa mere dynamisk, hurtigere og uden så mange pauser i de forskellige stillinger. Slow Flow er langsommere, mere indadvendt og nærværende, stadig en intens klasse. Der er fokus på åndedræt, bevægelse, styrke og ro.

Nalini (hvor jeg underviser) beskriver deres Slow Flow klasser således:

skaermbillede-2017-08-17-14-49-59

Slow Flow hos Nalini foregår i et let opvarmet lokale, så koldere en hot yoga, som ofte er 37-38* og varmere end stuetemperatur 22-23*. Jeg er vild med at praktisere i et let opvarmet lokale, for du mærke effekten af varmen – roen, blødheden og varmen, men det bliver ikke helt så hot og sveddryppende som til hot yoga.

Jeg vil virkelig anbefale denne klasse!

Hvis du vil se hvor og hvornår jeg underviser i denne måned, så se HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning efter fødslen